Teaterfestivalen CPH STAGE søger til foråret 2022 en visuel wizard, som vil være med til at løfte festivalens kommunikation. Vi øger i år vores indsats indenfor visuel kommunikation, og det håber vi, at du vil være med til. Har du blik for den perfekte vinkel, kan du klippe et ’øh’ ud af en video og kender du de seneste Instagram hacks? Så vil vi rigtig gerne høre fra dig! 

CPH STAGE

Hvert år fylder CPH STAGE København til randen med spektakulære både danske og udenlandske teaterforestillinger. Over ti dage summer byen af festivalstemning, og foruden de mange forestillinger præsenterer festivalen også talks, workshops, koncerter mm. Festivalen har eksisteret siden 2013 og løber i år fra den 2.-11. juni. På vores lille festivalsekretariat arbejder vi tæt sammen og løfter i flok. Vi løber stærkt, når det kræves, men kan også godt lide kage og en fyraftensøl. Alt det håber vi, du har lyst til at være en del af. Læs mere om CPH STAGE her.

HVEM ER DU

Du går på en videregående uddannelse. Det kan være, du går på et kulturvidenskabeligt studie og har lavet videoindhold i din fritid. Det kan også være, du læser på Film- og Medievidenskab el.lign. og dermed har en del erfaring med at producere video og helt generelt tænke visuelt. 

PRIMÆRE OPGAVER

  • Producere videoindhold
  • Styre Instagram
  • Assistere ved produktionen af festivalens trykte program 
  • Diverse ad hoc opgaver såsom hjemmeside, billedredigering mm.

Alle opgaver vil være i tæt dialog med den kommunikationsansvarlige, men der vil være en stor grad af frihed til at udvikle og sætte sit præg på flere af opgaverne. Vi ønsker at skabe de bedst mulige rammer for dig som praktikant. Har du derfor noget bestemt, du gerne vil lære, sørger vi selvfølgelig for det. Du vil også få mulighed for at få et indblik i andre dele af festivalprocessen. 

PRAKTISK 

Praktikpladsen er ulønnet. Du kan både søge en deltids -og/eller fuldtidspraktik, alt afhængig af hvad der passer ind i dit studie. Arbejdstiden vil være fleksibel derefter. Praktikperioden varer som udgangspunkt fra januar til juni 2022, men vi er fleksible i forhold til starttidspunkt. Det er dog et krav, at du kan være til stede op til og under festivalen.

Send din ansøgning til signe@nullcphstage.com
Skriv ’CPH STAGE – kommunikation’ i emnefeltet
Ansøgningsfrist er 1. november

Vi glæder os til at høre fra dig!

TILKALDEVIKAR / STUDERENDE TIL GL. HOLTEGAARDS DESIGNBUTIK

Kunsthallen Gl. Holtegaard søger en timelønnet informations- og salgsmedarbejder til billetsalg og designbutik. Er det et job for dig?

OM JOBBET

Arbejdstiden ligger i weekenden, hvor kunsthallen er åben 12-17. Der vil være mulighed for enkelte hverdagsvagter som afløser for den butiksansvarlige. Kunsthallen er åben ca. 40 uger om året. Imellem udstillinger er både kunsthal og butik lukket.

OM DIG

Du er et udpræget servicemenneske med smil og overskud til at hjælpe de mange forskellige gæster, der kommer i kunsthallen. Erfaring fra lignende stilling, kendskab til og interesse for kunst og design vil være et plus, men er ikke et must.

OM GL. HOLTEGAARD

Kunsthallen Gl. Holtegaard har til huse i arkitekt Lauritz de Thurahs smukke barokanlæg fra 1756. Kunsthallen viser primært samtidskunst, men historien og det særegne sted spiller en vigtig rolle for udstillingsprofil og formidling. Vi producerer og co-producerer ca. 3 udstillinger om året i hovedhus og barokhave. Hertil kommer løbende aktiviteter og events.

ANSØGNING & KONTAKT

Ansøgning med CV sendes til butiksansvarlig Maiken Secher msec@nullrudersdal.dk. Kun ansøgninger sendt pr. mail vil komme i betragtning. Vi læser ansøgninger løbende.

For spørgsmål til stillingen kan du kontakte Maiken Secher på msec@nullrudersdal.dk

Læs mere om kunsthallen på www.glholtegaard.dk

Elsker du også fotobøger og fotografi?

Vi søger frivillige til dette års Photobook Week Aarhus d. 14-17 oktober i Århus.

Som frivillig vil du arbejde i tæt samarbejde med PWA-teamet og få massere erfaring og kontakter. Derudover vil du modtage et certifikat for din deltagelse, samt mad og drikke under festivalen.

Vi søger engagerede som har lyst til at kreere grafisk design, opsætte udstillinger, tage billeder og skabe So-Me materiale eller hjælpe som runnere. Hvis dette har interesse kan du kontakte vores koordinater Lucas Edwards på Le@nullaarch.dk

Du kan læse mere om Photobook Week Aarhus på vores hjemmeside: https://photobookweek.org

CALL FOR SOLOUDSTILLERE 2022 ER ÅBENT NU!

Er du fotobaseret kunstner eller fotograf? Nu kan du ansøge om en soloudstilling i hjertet af Copenhagen Photo Festival. Du kan læse mere om ansøgningsprocessen og uploade din ansøgning ved at følge nedenstående link.

Fristen er den 3. november 23:59.
Vi ser frem til at modtage din ansøgning!

Læs mere og søg: https://contests.picter.com/copenhagen-photo-festival-call-for-solo-artists-2022

FOTOFORUM: ARTIST TALK MED THIERRY GEOFFROY (COLONEL) og LISA ROSENMEIER

Torsdag den 30. september klokken 17.00 – 18.30 afholder Fotografisk Center – i samarbejde med DJ:Fotograferne – et FotoForum, der også indgår som en del af ArtWeek.

Her kan du møde Thierry Geoffroy/Colonel (f. 1961) og Lisa Rosenmeier (f. 1962), der begge er repræsenteret i Fotografisk Centers jubilæumsudstilling ‘I virkeligheden – Fotografisk Center 25 år’.

Rosenmeier er repræsenteret med værksserien ‘The Perfekt Life’ fra 1992, mens Thierry Geoffroy/Colonel viser tre videoværker fra serien ‘Capitain’ ; ‘Men –Women’, ‘Equality For All’ og ‘Conviviality’, oprindeligt produceret til DR2 i 1999.

I samtale med en moderator vil vi sammen med de to kunstnere dykke ned i deres værker. Eftermiddagen byder derfor på en samtale om fotografi, video og en undersøgelse af mediets sprog og muligheder.
Billetten koster 50 DKK og er gratis for medlemmer. Du kan tilmelde dig via linket: https://fotografiskcenter.selz.com/da/item/event-fotoforum-m-thierry-geoffery-og-lisa-rosenmeier

Glyptoteket søger studentermedarbejder til museets moderne afdeling og særudstillingsprogram

Glyptoteket søger en studentermedarbejder 15 timer om ugen til at assistere med opgaver relateret til museets kommende særudstillinger samt museets moderne samling (dansk og fransk kunst fra perioden 1800-1930). Du vil arbejde på tværs af husets forskellige afdelinger og komme helt tæt på de kommende særudstillinger af international samtidskunst og europæisk kunst fra omkring år 1900.

Dine opgaver
Dine opgaver vil primært relatere til sig planlægningen af de kommende særudstillinger, hvor du vil indtage rollen som udstillingsassistent. Udstillingsassistenten spiller en væsentlig rolle for udstillingsprocesserne og kræver stor selvstændighed, struktur og gåpåmod. Du vil arbejde tæt sammen med udstillingskuratoren og det øvrige udstillingsteam samt indgå i arbejdsrelationer med kollegaer fra andre afdelinger bl.a. formidling, konservering og registrering samt kommunikation og arrangementer. Dine opgaver vil være alsidige og knytte sig til bl.a. kunstfaglig research, formidling, assisterende kuratering samt opgaver af mere administrativ og praktisk karakter, herunder udstillingsproduktion og planlægning med både interne og eksterne partnere.

Du vil desuden skulle bistå med opgaver relateret til driften af museets faste samling af dansk og fransk kunst fra perioden 1800-1930.

Dine kvalifikationer

  • Du har som minimum læst et år på en videregående uddannelse indenfor kunst og kultur (f.eks. kunsthistorie, visuel kultur eller moderne kultur).
  • Du har grundlæggende kendskab til kunst fra omkring år 1900 samt interesse for den internationale samtidskunstscene.
  • Du har evt. tidligere erhvervserfaring fra museer, kunsthaller eller andre udstillingsplatforme.
  • Du behersker dansk og engelsk flydende.
  • Du er velformuleret på skrift.
  • Du har et solidt kendskab til de grundlæggende Office 365 programmer.
  • Du er vant til at have mange bolde i luften og er god til at bevare overblikket.
  • Du arbejder struktureret og kvalitetsbevidst – både selvstændigt og i samarbejde med andre.
  • Du har en fleksibel indstilling til dine arbejdsopgaver og giver gerne en hånd med, når og hvor det er nødvendigt.
  • Du er frem for alt nysgerrig, idérig og har lyst til at lære mere.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er på 15 timer om ugen fordelt på to-tre ugentlige arbejdsdage, som koordineres med museumsinspektøren. Løn- og ansættelsesvilkår følger de statslige overenskomster.

Arbejdssted: Tietgensgade 25, 1556 København

Hvis du får tilbudt stillingen, skal du fremvise anmærkningsfri straffeattest.

Ansøgning
Ansøgningsfrist: tirsdag d. 5. oktober kl. 10.
Ansøgning, CV, dokumentation af uddannelse samt evt. relevante bilag sendes til job@nullglyptoteket.dk. Skriv ”Studentermedarbejder Moderne afdeling” i emnefeltet.

Samtaler forventes gennemført fredag d. 8. oktober samt tirsdag d. 12. oktober. Tiltrædelse snarest muligt herefter.

Om Ny Carlsberg Glyptotek
Glyptoteket er Nordens førende antik­museum og har tillige en af Europas fineste samlinger af fransk kunst fra perioden 1800­-1930. Museet har en unik historie, der gennem stifteren, brygger Carl Jacobsen, forener kunsthistorie med industrihistorie og indskriver sig som et vigtigt kapitel i dansk kulturhistorie om­kring år 1900.

Museet er en selvejende institution, som modtager driftsstøtte fra Slots- og Kulturstyrelsen og fra Ny Carlsbergfondet. Museet har ca. 150 medarbejdere og i 2019 var der godt 500.000 besøgende. Læs mere på www.glyptoteket.dk.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte museumsinspektør, Anna Kærsgaard Gregersen, angr@nullglyptoteket.dk.

NaturLitt: Samtale om naturens rolle i litteraturen, aktivisme og spørgsmålet om naturbevarelse

Naturen er i forandring, og det er måden vi skriver om den også. Derfor inviterer vi til en højaktuel samtale med forfatterne Josefine Klougart, Andreas Vermehren Holm og Helene Johanne Christensen, modereret af Suzan Borglind. Hver af forfatterne forholder sig til en naturforståelse (og dermed også en menneskeforståelse) som er i forandring.

I det sidste tiår er vi blevet underholdt af fiktionelle apokalypser, mens det virkelige og totale sammenbrud har udfoldet sig lige foran os. Kan litteraturen virkelig mobilisere os til en selvforståelse, som får os til at tilpasse os planeten i stedet for omvendt?

Med fokus på naturens rolle i litteraturen, aktivisme og spørgsmålet om naturbevarelse, håber vi at kunne udforske hvad litteraturen kan lære os om den kriseramte natur.

I samarbejde med Amar:litt

ARRANGEMENTET ER GRATIS OG FOREGÅR PÅ KULTURHUSET ISLANDS BRYGGE, ISLANDS BRYGGE 18 TIRSDAG DEN 5 OKTOBER KL 19:00

Frivillige instareporters søges til Art Week 2021

Vil du med til Art Week CPH 2021?

Vi mangler frivillige fotografer/insta-reporters til at lave larm på vores SoMe kanaler til talks, performances og tours over hele København fra 28.09-03.10.2021.

Hvis det lyder spændende, så send en mail til ccm@nullartweek.nu, vi kvitterer med drinks og mad til åbningsfesten på Nikolaj Kunsthal!

The Future through the Present

At The International Center for Knowledge in the Arts we warmly invite you to the third event in our series Knowledge in the Arts, featuring the two artist-researchers and filmmakers Erik Gandini and Jyoti Mistry. Each will present their research through film practice and then focus on a collaborative project The Future through the Present that addresses the future of work.

When:30 September 2021, 15.00-17.00 (3pm-5pm CEST)

Where: The National Film School of Denmark & streaming online at YouTube: https://youtu.be/9q99hD5nxnY

Register for the physical event by writing an e-mail to: info@nullartisticresearch.dk
Address: Den Danske Filmskole, Theodor Christensens Plads 1, 1437 København K

Jyoti Mistry will introduce a general framework of research in and through film and outline how her practice is connected to aesthetic and ethical reconsiderations in the grammar of film. She will draw from her own films and recently completed field works.

Gandini’s current creative documentary and artistic research project The Future through the Present, deals with the existential question of what we will do when we do not have to work. In contemporary public debates on work, technological perspectives imply a surplus of time, which overshadows the existential issue of the role of work in relation to the value of work. A changed view of work requires creativity and imagination that invites a revitalized approach to documentary film. Gandini’s research is an interdisciplinary collaboration between creative documentary film and sociology based on insight that film processes can be inspired by theories but also, in reverse, produce new theories.

With a base in documentary film and through practice-based research methods, The Future through the Present is built on a research group consisting of Erik Gandini, professor of documentary film at Stockholm University of the Arts, Roland Paulsen, senior lecturer and associate professor of sociology at Lund University and Jyoti Mistry, professor of film at Valand Academy of Art & Design, University of Gothenburg.

About Erik Gandini

Erik Gandini was born and grew up in Italy and after relocating to Sweden in his youth, he has become one of the country’s most renowned filmmakers. He has produced and directed a number of internationally acclaimed documentaries including Sacrificio (First Prize IDFA), Surplus(First Prize IDFA, Amsterdam Silver Wolf) and Videocracy which was voted best documentary film at the Toronto Film Festival by a critics poll conducted by Indie Wire. He also served as producer on Marcus Lindeen’s The Raft, which won the CPH:DOX Award in 2018. Gandini’s 2015 documentary feature The Swedish Theory of Love dug into the dysfunctional and dark sides of the supposedly perfectly functioning Scandinavian well-fare society. He is currently professor of documentary film at the Department of Film and Media of the Stockholm University of the Arts where he is also the principal investigator of the artistic research project The Future through the Present.

About Jyoti Mistry

Jyoti Mistry is Professor in Film at the Valand Academy of Art & Design, University of Gothenburg in Sweden. She works with film both as a mode of research and artistic practice. Mistry has made critically acclaimed films in multiple genres and her installation work draws from cinematic traditions but is often re-contextualized for galleries and museums that are outside of the linear cinematic experience. Her most recent work, Cause of Death (2020) deals with “the way in which images of women were marginalised historically in the archive or how they were depicted.” Recent publications include “Mapping Artistic Research in Film” (International Journal Film and Media Arts, 2020) and “Decolonial Propositions” in collaboration with OnCurating (2021). Currently she is editor in chief of the PARSE, artistic research publishing platform.

About Knowledge in the Arts

In spring 2021, the International Center for Knowledge in the Arts, launched its new lecture series, Knowledge in the Arts. The focus is on transdisciplinary themes and current debates in Artistic Research, both within the Center institutions and in relation to artistic research’s wider relevance in society. The lectures are mainly given by artists with a research-oriented practice, but also by other voices, relevant to the knowledge of art. This series features speakers and topics that will be of interest across the center’s institutions as well as for a wider public.

Studentermedhjælp til videreudvikling af Gammelgaards kunstformidling for børn og unge

Brænder du for kunstformidling i øjenhøjde og at finde på nye spændende oplevelser for børn og unge? Er du optaget af, hvordan kreativitet, kunst og kultur kan skabe fællesskaber og innovation?

Ønsker du at blive klogere på opgaver og udfordringer for en moderne kulturinstitution?

Om stillingen

Gammelgaard søger en studentermedhjælp til koordinering af vores børne- og ungeprogram og til at indgå i øvrige opgaver i huset. Udgangspunktet er en fast ugentlig ansættelse på 5 timer hver fredag  samt vagt hver anden lørdag á 5 timer som museumsvært. Endvidere vil du løbende blive tilbudt ekstra timer til at deltage i arbejdsopgaver i forbindelse med nye udstillinger, fundraising, at skrive udstillingsartikler, at gå til hånde i caféen ved arrangementer, ferniseringer mm.  Du vil altid modtage vejledning og sparring om opgaverne, men huset værdsætter initiativer og selvstændighed i opgaveløsningen.

Du kommer til at arbejde med følgende opgaver:

  • Planlægning, koordinering og udvikling af Gammelgaards tilbud til børn og unge i Herlev
    • Opsøgende kontakt til skoler, dagtilbud og gymnasier
    • Udbygge og vedligeholde netværkstilbud til lærere og pædagoger
    • Udarbejde halvårlige undervisningstilbud til skoler og dagtilbud samt udsende programfolder
    • Udvikle relevante formidlingsopgaver til børn og børnefamilier
    • Vedligeholde læringskufferter med materialer og opgaver
    • Koordinere tilmelding og undervisningen i samarbejde med Gammelgaards fire huskunstnere
    • Udarbejde løbende erfaringsopsamlinger og evalueringer
  • Varetage opgaven som museumsvært hver anden lørdag, som indebærer
    • Velkomst til vore gæster
    • Tilsyn med udstillingen
    • Caféopgaver som lette anretninger og servering
  • Gå til hånde med ad-hocopgaver i huset.

Om dig

  • Du er i gang med en relevant kunstfaglig universitetsuddannelse på minimum 2. år
  • Du kan lide at skrive og kommunikere præcist og let forståeligt
  • Du er et venligt og udadvendt menneske med stor lyst til at give vore gæster en god oplevelse
  • Du har meget gerne erfaring fra café- eller restaurationsbranchen
  • Du tager ansvar for hele udviklingsprocessen og følger opgaverne helt til dørs
  • Du er initiativrig og vant til at arbejde selvstændigt med ansvar for planlægning af egne leverancer.
  • Du er nysgerrig og vil gerne lære noget praktisk om arbejdet på en kulturinstitution

Vi er

  • En moderne kunsthal med højt til loftet og store ambitioner
  • En lille arbejdsplads med fire kolleger, der sætter pris på godt arbejde, ansvarlighed, innovativt drive og rimelig god humor
  • Et hus, der værdsætter involvering af borgerne og har et særdeles velfungerende team af frivillige

Ansøgningsfrist og info

Vi glæder os til at modtage din motiverede ansøgning, CV og relevante eksamenspapirersenest 4. oktober kl. 12. Samtaler forventes afholdt i uge 41. Tiltrædelse pr. 1. november.  For yderligere oplysninger kontakt Gammelgaards leder Anne Retz Wessberg på tlf. 44 52 58 12.