Kunstsamtaler – om kunstpraksis og galskab

DET SER DA FARLIGT UD! –”VORSICHT FÜR ANDERE GEFÄHRLICH ZU BETRACHTEN”

Paul K. Schäfer  – fhv. forstander for Kunsthøjskolen i Holbæk  – har i mange år arbejdet med kunsten og kulturens historie, teori og praksis. Med udgangspunkt i ”Prinzhorn-samlingen” af psykiatriske patienters kunst vil Paul K. Schäfer tale om måder at se på dét, de andre så. Er der mening i galskaben eller med den?

 Sted: Den Frie Udstillingsbygning

Koncertforestillingen Live Out Loud søger produktionsassistent!

Vi kan desværre ikke tilbyde dig løn. Til gengæld kan vi tilbyde dig en plads på et både entusiastisk og erfarent produktionshold. Resultatet af dit og holdets arbejde er den multimediale koncertforestilling, Live Out Loud, som har premiere på Københavns Musikteater den 27. oktober 2010. Det er derfor i perioden fra den 27/9 – 31/10, vi rigtig gerne vil have din hjælp. Omfanget af dit arbejde aftaler vi i fællesskab. Du vil blive krediteret for dit arbejde, og vi skriver dig meget gerne en udtalelse.

Live Out Loud er støttet af Statens Kunstråd. For nærmere information om koncertforestillingen og dine muligheder for at suge viden og erfaring til dig, kontakt venligst Eva Nordhagen (producent) – enten via telefon eller mail. Vi glæder os til at høre fra dig!

T: +45 6110 1130 / E: urukproduction@nullgmail.com

Live Out Loud
Koncertforestilling af Aida Nadeem
Københavns Musikteater
27. – 30. oktober 2010 / ons-fre kl. 20 og lør kl. 17
www.kobenhavnsmusikteater.dk

Aida Nadeem og Xenia Lach-Nielsen arbejder i disse måneder side om side og på højtryk. Til oktober kan resultatet af det unikke samarbejde – Aida Nadeems nyeste koncertforestilling Live Out Loud – ses på Københavns Musikteater. I teatermørket vil de to kompetente kvinder lægge krop og stemmer til et sanseligt møde mellem Øst og Vest bestående af ord og toner, mens videokunstner Casper Øbros karakteristiske grafiske udfoldelser lyser rummets flader op.

Live Out Loud stilles der skarpt på ordet – det kvindelige, arabiske, oprørske, sanselige ord.  Aida Nadeem har fordybet sig i Mellemøstens bogreoler og lader i koncertforestillingen otte progressive digtere komme til orde. Om kvindernes virkelighed fortæller hun: Hvor jeg kommer fra, sprænger bomberne den ene dag, den næste er der bryllup. Sådan er det. Det er ikke noget, vi tænker videre over. Livet er en vekselvirkning mellem lys og mørke, krig og kærlighed. Kvindernes ord beskriver tilsammen dén spænding – mellem det stærke og det sarte; den knyttede næve og de kærlige fingre.

Adspurgt om hvad publikum kan forvente sig af Live Out Loud, svarer koncertforestillingens iscenesætter, Mette Hornbek: Forestil dig et univers, hvor ord bliver til billeder og billeder bliver til toner, der bliver til sang, der igen bliver til ord. Hvor harmonien brydes af en skæv tone eller et motiv, du ikke kan genkende, men genopstår, når du pludselig opdager, at du står midt i en glædens fest omgivet af en elsket familie, du ikke anede, du havde. Live Out Loud er altså ikke alene en opfordring til at nå verden gennem ord, men også til at nå fra Øst til Vest og retur.

Aida Nadeem er blandt Danmarks mest mærkbare kvinder inden for fusionsmusik. Hendes skoling er klassisk, hendes inspirationskilder som komponist kakofoniske: Arabisk folkemusik (kurdisk, armensk, turkmensk) er lyden af hendes opvækst. En hårdt pumpet undergrundsscene, verdensmusik og crossover er lyden af hendes videre vækst i Vesten. Disse strømninger såvel som Aida Nadeems vilkår som flygtning – længslen efter Mellemøsten og inspirationen fra Vesten – udgør hjørnestenene i et grænsebrydende musikalsk univers, hvor orientalske toner møder elektroniske beats.

Medvirkende

Komponist, musiker, sanger, performer: Aida Nadeem /Sanger, performer: Xenia Lach-Nielsen /Musikere: Bassem Hawar, Saad Thamir / Videokunster, grafisk designer: Casper Øbro / Iscenesætter: Mette Hornbek / Litterær kurator: Sawsan Darwaza / Lysdesigner: Nuno Antonio Neto / Kostumedesigner: Siri Vilbøl / Producent, PR-ansvarlig: Eva Steen Nordhagen / En stor tak til de digtere, der har lånt ord til forestillingen: Rita Awda (Palæstina), Joumana Hadad (Libanon), Hala Mohamed (Syrien), Joumana Mustafa (Jordan), Dalia Riad (Irak), Fadwa Touqan (Palæstina), Lamiaa Abbas Ummarra (Irak), Rana Jafer Yasin (Irak).

24. september 2010 Gentoftenatten på Ordrupgaard

24. september 2010 GENTOFTENATTEN kl. 17-22

På Gentoftenatten holder museet åbent helt frem til kl. 22.00. Det er muligt at opleve udstillingen MØDE MED JAPAN. Degas, Monet, Gauguin, se nyskabende cirkus og lytte til forførende jazz.

Cikaros, med håndstandsartist Signe Anderskov og akrobat Michiel Van Leeuwen laver fire små tableauer á cirka 10-15 minutters varighed, der er tilpasset rummene og spiller op til udstillingen.

Kl. 18.00, 18.30, 20.30 og 21.00 rundt omkring i udstillingen.

Hør også jazz-sangerinden Sinne Eeg, Hugo Rasmussen på bas og Egin Fuhlendorf på guitar. Sinne Eeg udgav for nogle år siden anmelderden roste cd ’Kun en Drøm’ med ny-fortolkninger af eksempelvis ’Tag med i Lunden’.

Koncert: Kl. 19-20 i museets café

Gratis entre fra 17-22

Tværfaglig workshop: Stemmens udtrykspotentiale

kl. 13-16 lokale 21.5.56 i kursusrækken Vitale Arkiver under LARM

Hvordan beskriver man det i stemmen, der ligger ud over ordenes semantiske betydning? Der peges på hvordan man bruger stemmen til at opnå bestemte kunstneriske effekter i kultursammenhæng, og på hvilke billeder modtagere skaber af den talende når de lytter til en stemme (Nanna Vestgård). Derudover skal vi både høre dysfunktionelle og medierede stemmer.

13.00-13.05: Introduktion v/ Bente Larsen
13.05-13.35: Stemmens performative potentiale på kunstscenen v/ Anna Lawaetz.
13.35-14.05: Stemmen som adgangsbillet til talerposition v/ Nanna Vestgård Sørensen. Et retorisk oplæg om lytteres forestillinger og fordomme om talere med forskellige stemmer, og forskellen mellem stemmer i radioen og talerstemmer, der skal overbevise.
14.05-14.20: Pause
14.20-14.50: Beskrivelse og analyse af dysfunktionelle stemmer v/Jenny Iwarsson
14.50-15.20: Den medierede stemme v/ Bente Larsen. Om stemmen der blev kropsløs og okkult i det 20. Århundrede.
15.20-16.00: Opsummering og debat.

For yderligere information kontakt alawaetz@nullhum.ku.dk

Hjælp os hjælpe Noma, Microsoft, Adidas, Golden Days, Carlsberg, Lego, SuperLiga….

BRAND, STRATEGI- OG KOMMUNIKATIONSRÅDGIVNING

Det strategiske design- og brandbureau Kontrapunkt søger en praktikant til efteråret 2010.

Har du en klar holdning til branding og design, en trænet pen på både dansk og engelsk, kommercielt instinkt og et skarpt analytisk blik med sans for detaljen – så kan vi tilbyde et tremåneders praktikophold på et af Skandinaviens største og førende designbureauer.

Som praktikant i vores Brand Strategy team kommer du til at:

– Udarbejde idéoplæg og brandstrategier
– Finde på navne og tag-lines til danske og internationale virksomheder
– Sparre med vores designere og kreative teams
– Lave research og analyser både globalt og nationalt
– Skrive fængende tekster til kampagner, brochurer og nettet
– Assistere i forbindelse med workshops

Vi lover en dynamisk og afvekslende dag i et internationalt miljø. Dedikerede og søde kolleger med forskellige fagligheder og kompetencer. Og et læringsforløb hvor vi løbende vil diskutere, hvilke opgaver du brænder for og som passer til dine erfaringer.

Vi forventer, at du er i gang med en samfundsvidenskabelig,
erhvervsøkonomisk eller humanistisk uddannelse f.eks. på CBS, Københavns Universitet eller RUC.

Praktikopholdet er ulønnet, men efter forløbet er der mulighed for, at praktikopholdet fortsætter som studiejob med løn. Arbejdstiden som praktikant er ca. 37 timer om ugen.

Send motiveret ansøgning, CV og gerne eksempler på dit tekstarbejde til Svante Lindeburg, mail: svl@nullkontrapunkt.com, tel: 3393 1883

DEADLINE: Tirsdag den 7. september klokken 12.00.

Mærk emnefeltet: Praktikant – Brand Strategy Team.

OM KONTRAPUNKT
Kontrapunkt er et førende skandinavisk strategisk design- og brandbureau. Vi har mere end 60 ansatte fra bl.a. England, Finland, Slovenien, Frankrig, Norge og Japan – og har egne kontorer i København, Århus og Tokyo.
Vi har skabt identitetsløsninger for en lang række danske og internationale virksomheder bl.a. Microsoft, SuperLiga, Adidas, Bruuns Bazar, Noma, DSB, Danske Bank, Carlsberg, Kulturministeriet, Golden Days, NemID, Nordisk Film, PET og Lego.

www.kontrapunkt.com

Skuespillersskole søger PR-ansvarlig

Hej kulturstuderende!
– Skjul citeret tekst –

Brænder du for PR og teater og vil du prøve kræfter med den professionelle branche? Så er det her måske noget for dig…

3.året på skuespillerskolen Ophelia (www.ophelias.dk) er netop begyndt på deres produktionsår og skal i løbet af året lave 4 forestillinger instrueret af bl.a. Lars Mikkelsen og Thomas Magnussen. I den forbindelse søger vi en PR-ansvarlig, som kan stå for at at markedsføre forestillingerne og de 9 snart færdiguddannede skuespillere. Det er primært op til dig selv at definere jobbet, og jo mere kreativ du kan være med Facebook, youtube, pressemeddelelser mm, des bedre, så længe det er lækkert og professionelt:-)

Jobbet er desværre ulønnet, men vi kan sørge for fin anbefaling til, når du skal arbejde videre i den kulturjournalistiske verden og du vil få alle muligheder for at prøve din teori af i praksis, og du vil få lov at se en masse teater. Der vil desuden være rigeligt med tid til at have andet arbejde ved siden af.

Vi forventer af dig, at du har masser af gode idéer til markedsføring, er kreativ og god til at skrive. Og så er det kun et plus, hvis du har kendskab til branchen.

Hvis du er interesseret, må du meget gerne sende en ansøgning, CV og noget du tidligere har skrevet til elevrepræsentant Heidi på kontakt@nullheidikeller.dk. Senest d. 14 september.

Vi håber at høre fra en masse seje kulturformidlere!

Mange hilsner,

3.året på Ophelia

Magasinet Kunst søger nye skribenter inden for områderne: Film – Design – Arkitektur

Brænder du for at formidle og være i kontakt med et publikum? Har du dét som skal til for at få et budskab vinklet så det fanger både kendere og novicer inden for kulturområdet? Så har du muligheden for at afprøve dit talent NU!

Du må meget gerne have en studie- eller erfaringsmæssig baggrund inden for et eller flere af ovenstående emner, men det er ikke en nødvendighed. Så længe du evner at finde frem til det rigtige indhold og få det formuleret journalistisk interessant og fængende.

Dit engagement vil være ulønnet, og skal ses som en unik mulighed for at få eksponeret dine talenter for en bredere læserskare. Vi vil så sørge for ros, opbakning, sparring, anmelder-eksemplarer af div. bøger du evt. skriver om, en tur i biffen for at anmelde/omtale film m.m.

Er du interesseret så kontakt:

Thomas Lindvig – Ansvarshavende Chefredaktør / Magasinet Kunst

Mail: tl@nullhorisontgruppen.dk Mobil: 2243 8018

 

Om Magasinet Kunst Magasinet Kunst indtager en central rolle i dansk kunst- og kulturliv som uafhængig, kritisk og toneangivende formidler af international og dansk kunst (ca 60% af indholdet) samt film, design, arkitektur og anden visuel kultur (ca. 40% af indholdet). Magasinet er målrettet alle aktivt kunst- og kulturinteresserede danskere fra private samlere og aktive forbrugere af kunstudstillinger, film, design og arkitektur til udøvende kunstnere, gallerister og museumsfolk. Fokus er på vigtige tendenser og interessante kunstnere og kulturpersonligheder. Magasinet konfronterer ikke blot læseren med forskellige holdninger, men også opdateret og nuanceret viden om kunstens og kulturens mange aspekter. Det sker gennem interviews, portrætter, reportager, omtaler, anmeldelser, klummer samt aktuelt servicestof om udstillinger, museer, gallerier, film, bogudgivelser m.m..

Redaktionelle fokusområder:

DANSK KUNST · INTERNATIONAL KUNST · FILM · ARKITEKTUR · DESIGN

Golden Days på Det Humanistiske Fakultetsbibliotek

GOLDEN DAYS PÅ DET HUMANISTISKE FAKULTETSBIBLIOTEK

I september slår liT.house dørene op igen – og byder indenfor til klubstemning, litteraturdebat og kulturoplevelser.   

Projekt liT.house blev skudt i gang i foråret og er tænkt som et tilbud for de studerende, der dagligt bruger biblioteket som læseplads – både som et pusterum fra studierne og som en mulighed for inspiration og fordybelse på tværs af fagene på humaniora.

liT.house begynder efteråret i samarbejde med Golden Days Festivalen, der sætter spotlys på 1700-tallet rundt om i København. I forbindelse med den historiske festival inviterer Det Humanistiske Fakultetsbibliotek til to events i vores helt egen version af Drejers Klub – en klub, der i 1700-tallets København var samlingssted for forfattere og forgangsmænd, og hvor der blev debatteret livligt om litteratur, musik og politik.

D. 15/9 kl. 16-17: Omkring Holberg

Holberg som historiker – en samtale med Sebastian Olden-Jørgensen og Karen Skovgaard-Petersen. Som optakt opføres en scene fra Holbergs “Niels Klims Underjordiske rejse”. 

D. 23/9 kl. 16-17: Den følsomme rejse

En samtale om den litterære genre “den følsomme rejse” med Thomas Bredsdorff, Lasse Horne Kjældgaard og Anne-Marie Mai.                                                                                                                       Optakt: Levende klavermusik af Weyse.

Arrangementerne er gratis, og alle er velkomne!

Du finder “Drejers Klub” på 1. etage lige bag ved specialerne. Her udstiller vi bl.a. også en del af den bogsamling, der var i klubbens bibliotek, samt en plancheudstilling om videnskabskvinden Maria Sibylla Merian, der i 1700-tallet drog til Sydamerika for at studere dyr og planter.

På gensyn på Det Humantiske Fakultetsbibliotek (den grå glasbygning mellem Ny KUA og byggepladsen/Gamle KUA)!

working with hello!earth

Working with hello!earth :

We are offering a practique place for one person. It includes to follow our upcoming projects as an assistant in in the artistic process, and to take care of  tasks related to documentation and communication.

hello!earth works with audience sensitive approach, doing projects in city spaces, nature and other environments. In their projects, audience is adressed as a participant rather than a watcher. Performances deal with a shift relation and perception to places and each other, and invite for a new entrance to experience.

Our next projects include a residency at Barcelonas central venue for contemporary dance and performance Mercat de Flors Barcelona (www.mercatdeflors.org) a production at a PLACCC Festival in Budapest (www.placcc. hu) and the current work at MYworld images festival Copenhagen (www.images.dk).

Time: late August/ September 2010 to February 2011 (exact dates can be defined in dialogue with person interested, in total ca. 6-8 weeks spread out through those month).

To hear more, get in contact with us:

hello!earth

26806408  (Vera)

More about our work on www.helloearth.cc

Youtube channel:

http://www.youtube.com/user/helloearth1#p/a/u/0/uLpKSF8Wg2Y

facebook group:

http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=102509829142&ref=ts

Looking forward to hear from you!

CPH:DOX søger praktikanter

PRAKTIKOPSLAG

CPH:DOX er på rekordtid blevet en af Københavns største kulturbegivenhed og nyder stor interesse og respekt på den internationale scene. Festivalen har haft stor succes med de foregående års festivaler og tilbyder et støt voksende publikum anderledes filmoplevelser, debatarrangementer, seminarer, kunstudstillinger, koncerter, fester, en stor international brancheplatform mm.

CPH:DOX er i fuld gang med forberedelserne til den 8. version af Københavns Internationale Dokumentarfilmfestival og søger praktikanter til årets team.

VI SØGER:

Koordinator for DOX:LAB – CPH:DOX’s talentudviklingsworkshop

Festivalen afvikler for andet år i træk en talentudviklingsworkshop for unge danske og internationale filmmagere. Som DOX:LAB koordinator skal du assistere projektlederen med at løfte arbejdsopgaverne forbundet med workshoppen. Arbejdsopgaverne omfatter blandt andet:

– deltagerkoordinering mht. rejser og ophold

– planlægning af workshop

– afvikling af workshop

Stillingen er fuldtid fra nu og til 19. november 2010.

Kontakt: patricia@nullcphdox.dk

Branche- og Servicekoordinator

Som branche- og servicekoordinator servicerer du festivalens akkrediterede branche og gæster op til og under festivalens afvikling. Arbejdet sker i tæt samarbejde med vores Industry Manager og med festivalens gæstekoordinator. Du skal blandt andet:

– koordinere akkrediteringen af (international & dansk) branche og inviterede gæster

– afvikle business to business aftaler

– koordinere meet & greet af branche lige fra produktionen af badges og pakning af festivaltasker til uddelingen af invitationer, afhentning i lufthavn etc.

Stillingen kræver 2-3 arbejdsdage om ugen fra nu til 1. oktober og derefter fuldtid til 19. november.

Kontakt: nikolaj.eh@nullcphdox.dk

Gæstekoordinator

Som gæstekoordinator skal du tage dig kærligt af festivalens mange inviterede filmfolk såvel op til og i særdeleshed under festivalens afvikling. Arbejdet sker i tæt samarbejde med vores programgruppe og festivalens branche service koordinator. Du skal blandt andet:

– booke rejse og hotel til vores gæster

– arrangere middage og andre hosting-arrangementer

– koordinere meet & greet af gæster lige fra produktionen af badges og pakning af festivaltasker til koordinering af invitationer og gæsteplaner, afhentning i lufthavn etc.

Stillingen er fuldtid fra nu af til 19. november 2010.

Kontakt: nikolaj.eh@nullcphdox.dk

Premierekoordinator

CPH:DOX præsenterer et stigende antal verdenspremierer på danske dokumentarfilm under festivalen.

Som premierekoordinator skal du assistere vores producer med at afvikle premiererne i samarbejde med forskellige venues/biografer og de involverede produktionselskaber. Arbejdsopgaverne omfatter blandt andet:

– kontakt til venues

– kontakt til produktionsselskaber

– afvikling under festivalen

Premierekoordinatoren arbejder tæt sammen med festivalens frivilligkoordinator og produktionsteam.

Stillingen kræver 2-3 arbejdsdage om ugen fra 1. september til 1. november og fuldtid til 19. november.

Kontakt: frederik@nullcphdox.dk

Pressemedarbejder

Vi søger 2 praktikanter til presseafdelingen, som skal hjælpe til med at skrive pressemeddelelser og kontakte pressen i forbindelse med CPH:DOX 2010. Til denne stilling er følgende kvalifikationer et plus:

– En relevant kommunikations- eller journalistbaggrund

– Ved hvordan en pressemeddelelse skal skrues sammen, for at den fanger

– Ikke er bleg for at ringe op til journalister og være servicerende i forhold til pressen

– Ordenssans og kan bevare det store overblik i pressede situationer

Stillingen er fuldtid fra 15. september til 1. december 2010.

Kontakt: lena.bw@nullcphdox.dk

VI LÆGGER VÆGT PÅ AT DU:
– Er udadvendt, ansvarsbevidst og løsningsorienteret
– Er klar til at indgå i et dynamisk arbejdsmiljø med et højt tempo
– Har kendskab til festivalens profil og tidligere afviklede aktiviteter
– Er interesseret i dokumentarfilm og sociale, politiske og kunstneriske problemstillinger

PRAKTIKOPHOLD PÅ CPH:DOX ER ULØNNET, MEN TIL GENGÆLD TILBYDER VI:
– Muligheden for at tage del i planlægning og afvikling af en af Københavns største kulturbegivenheder samt en af Europas største dokumentarfilmbegivenheder.
– Et ungt, kreativt, dynamisk og sjovt arbejdsfællesskab.
– Mulighed for dybere indsigt i, hvad der sker på den internationale film-, musik- og kunstscene.
– Mulighed for at møde centrale aktører på dokumentarfilmområdet – både nationalt og internationalt.
– Mulighed for at få inside-kendskab til professionel projektudvikling og -afvikling.