Kommunikationsassistent i job med løntilskud

Vil du være med til at lave PR og markedsføre udstillinger som: Tove Jansson og Stanley Kubrick? Så kig mere her…

Kunstforeningen GL STRAND søger en kommunikationsassistent med fokus på PR og sociale medier i job med løntilskud til i slutningen af februar 2017.

Har du lyst til at arbejde med kommunikationsopgaver og sociale medier i en moderne kunsthal? Er du rutineret inden for grafiske opsætninger i InDesign og photoshop? GL STRAND tilbyder et job som kommunikationsassistent, hvor der er mulighed for at sætte sit præg på opgaverne og på jobbet. Kommunikationsassistenten indgår i et tæt samarbejde med kommunikations-og udviklingschefen samt direktøren i arbejdet omkring PR og markedsføring af GL STRANDs mange forskellige aktiviteter.

Arbejdsopgaver
GL STRAND søger en kommunikationsassistent, som er med til at udvikle og drive projekter med særligt fokus på de sociale medier samt events og arrangementer. Du skal være med til at planlægge og producere en række forskellige kommunikationsprodukter, herunder drift og videreudvikling af vores sociale digitale platforme, kommunikationsplaner for de enkelte udstillinger, pressemateriale, nyhedsbreve, artikler, webtekster etc.

Vi søger en kommunikationsassistent der:

 • Har erfaring med kommunikation og sociale medier, herunder Facebook, Instagram og Twitter.
 • Er rutineret i grafiske opsætninger i InDesign og photoshop
 • Skriver og formidler godt og klart på dansk og engelsk
 • Er samvirkende og villig til at gøre det der kræves i en hektisk hverdag
 • Er robust og tager både medgang og modgang med godt humør

Det er en fordel hvis du:

 • Har erfaring med og flair for digitale medier samt grafiske opsætninger i Indesign og photoshop
 • Har kendskab til kunsten og kulturen som felt
 • Har kendskab til Mailchimp, CMS (helst Umbraco) og lignende programmer
 • Har erfaring med både kulturformidling og faglig formidling
 • Har erfaring med at kommunikere og formidle til forskellige målgrupper og i forskellige formater

Jobbet kræver, at du kan blive godkendt til ansættelse med løntilskud af dit lokale jobcenter.

Læs mere om Kunstforeningen GL STRAND på www.glstrand.dk

Ansøgningsfrist: Senest onsdag d. 15. februar. 2017, kl. 12:00.

Tiltrædelse: Efter aftale

Ansøgning og CV sendes til pw@nullglstrand.dk

Om GL STRAND
Kunstforeningen GL STRAND er en dynamisk kunsthal i hjertet af København, der laver udstillinger med international og dansk samtidskunst og moderne kunst. Vi er en lille arbejdsplads med 8 faste medarbejdere, der arbejder tæt sammen med de skiftende kunstnere og samarbejdspartnere vi skaber udstillingerne med.

Spørgsmål kan stilles til:
Kommunikations- og udviklingschef, Pernille Wahlgren: Telefon: 33 36 02 61. E-mail: pw@nullglstrand.dk

Tranen inviterer til åbning af Mathias og Mathias Artie

Fredag d. 3 februar kl. 17 – 19 inviterer Tranen til sæsonlaunch og fernisering på ‘Artie’ af kunstnerduo’en Mathias og Mathias, som åbning af ‘Art & Life – Social Aesthetics Obscured’ sæsonen 2017.

»What are all these people doing in the café … And, and where is the art?« said one official with apprehension in her voice. »The art has fled the building.« »Yes! It seems utterly to have disappeared,« one official consented. »The art has what!?« »The art has fled. It’s gone, vanished into thin air.« »Damn!« she cried out, tiptoeing and stretching her neck to its maximum to better scan the full area of the cafe. »Such a diva. Exhibitionist with integrity, ha! That doesn’t exist. Dialectical BS, just a primadonna. Search the area. It can’t have gone far,« she commanded. A group of officials, curators, and art people ran off looking for the art with the art handlers lackadaisically tailing the people at the back of the group. The audience remained in the café, watching with perplexity and surprise the desperation of the professionals.”
– uddrag fra udstillingens tekst af Mathias & Mathias

Mathias & Mathias åbner ‘Art & Life’ sæsonen med udstillingen ‘Artie’ 4. februar – 2. april 2017, der kridter debatten mellem oplevelsesøkonomi og kunst op. Tranens særlige placering på kanten af virkeligheden tippes, da cafemiljø, event-kultur og ’publikum’ flyder ind over kunstrummet i udstillingen.

‘Art & Life – Social Aesthetics Obscured’ sæsonen februar – august 2017 på Tranen er dedikeret eksperimenter med udstillingsformatet, og kunstnere der udforsker grænserne mellem kunst og liv. ‘Art & Life’ ser på, hvad kunstens rolle og plads er i dag. Kan kunsten stille sig i kritisk opposition til samtidens kultur og udgøre en transformerende kraft – eller er den blot en del af oplevelsesøkonomien i en forfinet variant?

Autopsia: ny tværkunstnerisk programserie i Jazzhouse

Jazzhouse skyder 2017 i gang med den nye tværkunstneriske programserie, Autopsia, hvor en række af tidens grænsesøgende musikere over fire aftener går i dialog med videokunst, koreografi og danseperformance. Første arrangement finder sted lørdag 28. januar.

Fra slutningen af januar kan du opleve en helt ny programserie på Jazzhouse, når projektet Autopsia, kurateret af Klara Utke Acs og Cecilie Jørck, skaber et åbent laboratorium for sanselige møder mellem nykomponeret musik, danseperformance og videodokumentation. Arrangementerne består af 12 udvalgte dokumentationsvideoer og 12 musikalske genfortolkninger opført live af en række nytænkende, eksperimenterende lydkunstnerne. I Autopsia ”dissekeres” videoværkernes æstetiske udtryk og formsprog, og en ny sanselig kontekst opstår gennem den musikalske fortolkning. Den tværkunstneriske oplevelse er en udforskning af det potentiale, der ligger i oversættelser af sprog inden for kunsten.

Under det første arrangement 28. januar præsenteres tre videoværker med tilhørende live-opførte lydfortolkninger, der skildrer kroppen som monument: det sårbare såvel som den idealiserede krops udtryk står frem i tre værker skabt af lokale såvel som internationale koreografer

Everything Ends With Flowers X Body Sculptures

“Everything Ends With Flowers” af den finsk/svensk-norske duo JULI/JON skildrer med sanselig og visuel præcision en skrøbelighedens krop i fysisk transformation. “Everything Ends With Flowers” fortolkes af den skandinaviske supergruppe Body Sculptures, der vil give deres første koncert i København i denne forbindelse. Gruppen består af prominente aktører på den nordiske elektroniske scene relateret til svenske Northern Electronics og danske Posh Isolation. Samarbejdet mellem gruppens fem medlemmer har ledt til en lyd, der på én gang er fragmenteret, krævende og storladen.

Complete Body X Soma & Lil

Dokumentationen af “Complete Body” stammer fra den site-specific performance under endagsudstillingen OCEANS BREATH SALTY i New York sidste år kurateret af danske Mette Woller. Performancen, udført at glinsende bodybuildere, går ud på at udforske komplekse og sensitive spørgsmål om kroppen; på legende vis benyttes her kroppen som udstillingsdesign i et træningscenter på Manhattan. Koreografien er skabt og dokumenteret af performance-kollektivet Contemporary Cruising, og værket er skabt i fællesskab med tøjdesignerne Anissa Djeziri og Mette Krebs samt kurator Mette Woller. “Complete Body” fortolkes af cello-duoen Soma & Lil, der i deres unikke univers formår at udviske skel mellem klassisk musik, fri improvisation og moderne lydeksperimenter.

Blind Spotting X Brynje

I ”Blind Spotting” arbejder den islandske koreograf, Margrét Sara Guðjónsdóttir, med stadier af udmattelse af det moderne menneskes krop. Dette frembringes i en meditativ og udmagrende performance, der udspiller sig imellem tunge, skrig-røde teatergardiner. “Blind Spotting” fortolkes denne aften af Brynje, som består af brødrene Holger og Asger Hartvig. Duoen udspringer af Københavns spirende miljø for eksperimenterende musik og performance. I deres kompositioner udforskes de gråzoner, der ligger i krydsningen mellem genrer som jazz, barok og populærmusik – dette sker under et mantra om konsekvent at ville skabe “umulig musik”.

De resterende tre shows bliver afholdt i løbet af vinteren og foråret og bliver annonceret løbende.

Privat passion

Torsdag den 2. februar kl. 19 indbyder Faaborg Museum til et spændende foredrag med overskriften: Privat passion og offentlig oplysning: Danske kunstsamlere og deres museer ved Rasmus Kjærboe, mag.art.,ph.d. fra Ribe Kunstmuseum.

Rigtig mange kunstmuseer kan takke samlere for deres eksistens. Ofte er det ikke kun indholdet, men også rammerne for kunsten, som samlere har bestemt. Privat passion er fundamentet for vigtige museer som Ny Carlsberg Glyptotek, Den Hirschsprungske Samling, Nivaagaard, Ordrupgaard og Faaborg Museum, der alle bliver til inden for et par årtier.

Foredraget stiller skarpt på, hvordan driftige forretningsmænd omkring år 1900 satsede på kunst som offentlig oplysning.

Jagten på samlernes mål og midler indeholder afstikkere til resten af Skandinavien, Europa og USA for at slutte af med Louisiana Museum for Moderne Kunst, dét på verdensplan mest indflydelsesrige danske museum.

Information og tilmelding: Folkeuniversitet i Odense. www.fuodense.dk

Pris: 175 kr. Medlemmer af Faaborg Museums Venner: 75 kr. (tilmelding som studerende).

Caféen tilbyder sandwich i tidsrummet kl. 18-19 ved forudbestilling senest den 31/1 påsj@nullfaaborgmuseum.dk.

Pris: 65 kr. (ekskl. drikkevarer).

Praktik hos Mearto

Mearto.com gør det muligt at søge i auktionsresultater på tværs af auktionshuse. Her kan man danne sig et overblik over hvad antikviteter, kunst, ure, vin og design sælges for. Derudover indhenter vi tilbud fra auktionshuse, hvis man overvejer at sælge.

Vi leder efter praktikanter med forståelse for auktionsmarkedet og meget gerne kunsthistorie eller kulturformidling. Vi holder til i Founders House i Njalsgade, 5 minutter fra IKK. Det er et miljø fyldt med forskellige startups og et spændende sted at arbejde. Vi er et lille hold som er knivskarpe til marketing og teknologi, og så er vi støttet af erfarne kunstinteresserede investorer.

Vi leder efter personer der:

Har en god baggrundsviden om kunst, kunsthistorie og en naturlig interesse for auktionshuse eller kunst generelt. Du har gode skriftlige færdigheder. Er selvstændigt tænkende, en god teamplayer, positiv og sætter pris på at arbejde i et dynamisk startup.

Vi foretrækker, at du:

 • er studerende fra Kunsthistorie, Moderne Kultur og Kulturformidling eller Visuel Kultur.

Arbejdsopgaverne:

 • Håndtering af daglig kommunikation på sociale medier og nyhedsbreve.
 • Kundeservice af private sælgere og kontakt med auktionshuse i hele verden.
 • Andre koordineringsopgaver i forbindelse med salg og marketing, dialog med gallerier, auktionshuse, kunstmesser og antikvitetshandlere.

Du vil blive inddraget i strategiske beslutninger om digital markedsføring, branding og udvikling af indhold og håndteringen af de sociale medier.

Ansøgningsfrist: Hurtigst muligt.

Send ansøgning til:

mh@nullmearto.com

Kontakt ved spørgsmål:

+45 31 31 96 31

Podcastkursus 15 timer i april

Podcastkursus 

 Tid: d.10.11.12 april 2017, kl 11-16.

 Sted: Den2radio, Aldersrogade 6 E 2.sal,  Østerbro.

 Pris : 900 kr. betales seneste 2 uger før på kontonr.: 7980-1034186, mrk. kursus 17.

Max deltagere 6, efter først til mølle princippet.

Før podcast kommer det gode håndværk og det vil vi give dig nogle redskaber til.

Den gode lyd og den gode historie går hånd i hånd sideløbende med din lyst til at fortælle. Det er det der driver værket. 

 mandag d.11. 04  kl 11-17. Den gode lyd

Introduktion ved oplæg, eksempler og øvelser.
Den digitale optager og dens funktioner. Lydprøven forudsætningen for den gode lyd.

Vi introducerer Hindenburg (redigeringssystem) og fortæller om organiseringen af lydfiler og gennemgår den elementære redigering,

Forberedelse/research og vinkling af historien. Nærværet. De forskellige interview–typer. Hovedspørgsmål og de uddybende spørgsmål, pausernes betydning.

tirsdag d.12.04 kl. 11-17

De mange lag i en reportage: reallyden, speaken/fortællestemmen, interviewet og eller samtalen.

Eksempler. Hvem identificerer man sig med? Strukturen, fakta og følelser i historien. Billedskabende ord og lyd. Det dramaturgiske forløb. Optagelser af  historier og redigering.

onsdag d. 13.4. kl.11-17

Lydeksempler. Redigering af historien. Tips og redigering af egne optagelser.

Undervisningen er en vekselvirkning mellem input, optageøvelser og redigering. Vi egner med at I kan bruge hinanden til øvelserne.

Vi kan også vejlede dig, hvis du allerede har en historie du går at bokser med.

Undervisere er Journalist Anne Eggen og Karl Johan Mikkelsen. Se vores cv på .den2radio.dk : Folkene bag.

Medbring : pc/mac, download Hindenburg redigeringsprogram (gratis en måned) og digitaloptager.

De bedste hilsner Anne Eggen

Anneeggen@nullgmail.com , mobil 23416366

Kyndelmisse på Sorø Kunstmuseum

Vær med til at fejre årets store lysfest på museet. Vi skruer op for hyggen med skyggeportrætter, lynomvisninger, varm suppe og levende musik.

Lørdag d. 28 januar

Hele aftenen vil Morten fra M Ice Designs skære is-skulpturer i museumsgården, så kom og kik på hvordan isklumper får nyt liv.

Kl. Program
17.15-21.00

Kvick-guide

Få en Kvik-guide til et kunstværk á 15 min. varighed. Museets formidlere fortæller hver time om et kunstværk i museets sale. – Max. 12 personer pr. omvisning

18.00 og 20.00

Live musik på museet

Til dette års Kyndelmisse kommer cellist og cellolærer Tittit Van Der Pals med celloeleverne og med Sorø Musiske Skoles kammergruppe og spiller romantisk musik og uddrag fra Nøddeknækkeren. Sammen med Tittit Van der Pals kommer violinist og violinlærer Kirstine Sand kommer med SMS orkester, Sorø Musiske Skoles orkester samt violinelever, der spiller musik der kommer ud af folkemusikken.

17.00 – 21.00

Hvem er du?

Skyggeportræt eller skyggeskulpturer Kom og lav dit eget skyggeportræt i museets værksted. Få inspiration i udstillingerne til at vise, hvem du er, i lys og skygge. Tag et foto og del på museets instagram, hvor vi præmierer de to bedste værker med kage og varm kakao.

17.00 – 21.30

”Varme og suppe”

I caféen byder vi hele aftenen på varme, suppe og god musik.

Gratis adgang med turpas

Turpas kan købes i museumsbutikken

CHART 2017 – call for interns

CHART søger praktikantdf med interesse for samtidskunst, som ønsker at få erfaring med tilrettelæggelse og praktisk gennemførelse af udstillinger herunder projektledelse.

Ansøgning hurtigst muligt.

Læs opslaget: PRAKTIKANT MED INTERESSE FOR SAMTIDSKUNST OG PROJEKTLEDELSE TIL CHART (PDF)

Læs opslaget: PRAKTIKANT MED INTERESSE FOR SAMTIDSKUNST OG PROJEKTLEDELSE TIL CHART EMERGING (pdf)