Gratis for studerende: Danmarks unikke stilikoner

stilikoner

Students Only! inviterer sammen med DR K til forpremiere på en ny programserie om en række personligheder, der bryder med aktuelle modeluner: Gennem et langt liv har de opdyrket deres egen personlige stil. Bagefter er der Q&A med programmets vært, Cover-redaktør Chris Pedersen, og et af de fire stilikoner.
“Mode forgår – stil består” sagde den franske designer Coco Chanel. Men hvad er egentlig god stil, og hvem er det, som formår at skabe et look, der overlever modens luner.
Det undersøger DR K dette efterår i programserien Danmarks Unikke Stilikoner, hvor Cover-redaktøren Chris Pedersen besøger fire fantastiske mennesker for hvem god stil har været en ledetråd igennem mange årtier. Nadja Meyer, alder 78, Sergei Sviatchenko, alder 61, Kirsten Dehlholm, alder 68 og Ivan Grundahl, alder 62, har hver især raffineret deres personlige stil, og ligesom god vin, er den kun blevet bedre med alderen.

Til arrangementet vises første program i serien og bagefter er der Q&A med vært Chris Pedersen og et af stilikonerne: Nadja Meyer. Hun er dansk modes Grand Old Lady. I en alder af 78 år rejser hun stadig rundt til modemesser overalt i verden, hvor hun vækker opsigt med sin markante og humoristiske stil. Hun er trendspotter med stort T og grundlagde modeagenturet Nadja Meyer Fashion Agency.

Begrænset antal – tilmelding nødvendig. GRATIS
ARRANGEMENTET ER KUN FOR STUDERENDE

Skriv dit navn til studentsonly@nullkb.dk. Du er først tilmeldt, når du har modtaget en bekræftelse på mail.
Kun en tilmelding per medlem. En tilmelding til arrangementet er også en tilmelding til Students Only!

NYSGERRIG FORESTILLING – BUSY BODIES

København: 4., 5. + 7. december 2013. (Alle tre dage kl. 20:00)

Koreograf Helle Bach sender seks dansere på scenen i et spacy show om at blive set eller ikke at blive set. De betragter, fordrejer og roder rundt i hinandens liv, inden de valser videre i deres eget. BUSY BODIES handler om vores evige nysgerrighed, trang til at snage og påvirke hinanden!

Læs hele opslaget (pdf).

Kunsthallens rolle i samtidskunsten / The Role of the Kunsthalle in Contemporary Art

Dansk:
Foreningen af Kunsthaller i Danmark inviterer i samarbejde med IKT (International Association of Curators of Contemporary Art) til IKT Lab #2, et internationalt endagsseminar.

Med seminaret ønsker Foreningen af Kunsthaller i Danmark at stille skarpt på kunsthallernes rolle i samtidskunsten og i samfundet generelt, og rette fokus på udviklingen af kunsthaller i Europa. Seminaret har som målsætning, gennem dialog og faglig udveksling med europæiske kollegaer, at genopfinde og opdage nye fremadrettede perspektiver og definitioner af kunsthallen og dens virke.

Seminaret foregår tirsdag den 21. november.

Læs invitationen (pdf).

English:
The Danish Association of Art Centres, in collaboration with IKT (International Association of Curators of Contemporary Art), invites you to take part in IKT Lab #2 – an international one-day
seminar.

With this seminar, the Danish Association of Art Centres, wishes to focus on the role of the kunsthalle in contemporary art and in society in general and to look at the development of the European kunsthalle.

The seminar takes place on Tuesday November 21.

See the invitation (pdf).

ORANGE INNOVATION SØGER PRAKTIKANTER

ROSKILDE FESTIVAL GRUPPENS INNOVATIONSENHED SØGER PRAKTIKANTER TIL AT STYRKE FORMIDLING OG AFVIKLING AF HELT NYE INITIATIVER & EVENTS

Orange Innovation er Roskilde Festival Gruppens innovationshed. Vi er sat i verden for at udvikle nytænkende kulturelle begivenheder året rundt. Vi arbejder som en åben netværksorganisation, der udvikler nye koncepter, etablerer nye samarbejder og tager del i inspirerende projekter, der kan skabe forandring. Se hvad vi har gang i på www.orangeinnovation.dk

Vi søger 2 seje praktikanter, der kan være med til at sætte fart på Orange Innovations arbejde. En formidler, der kan bidrage til at gøre vores budskaber nærværende og levende for en bred målgruppe og en eventpraktikant, der skal bygge, skabe og afvikle underholdende og spændende events i krydsfeltet mellem kultur og teknologi.

Praktikstart: februar – august 2014.
Orange Innovation har kontor både i Roskilde (Havstensvej 11) og på Nørrebrogade i København (på kontorfællesskabet The Hub, Nørrebrogade 52 c 2 tv). Som praktikant, vil du arbejde på begge kontorer, men oftest i Roskilde

Læs hele opslaget (pdf).

Løntilskuds-stilling: Dramaturg-assistent til Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater søger Dramaturg-assistent

Det Kongelige Teater, skuespilafdelingen, søger en medarbejder med løntilskud til at assistere skuespilafdelingens dramaturgiat og outreach-afdeling. Stillingen er tidsbegrænset fra 1. december 2013 til 1. december 2014.

Skuespilafdelingen har 3 fuldtidsdramaturger samt 1 outreach-medarbejder med særligt fokus på udvikling af teatrets aktiviteter for børn og unge.  Assistenten vil assistere dramaturgerne og outreach-medarbejderen i deres daglige arbejde både praktisk og administrativt.

Du vil som dramaturg-assistent skulle beskæftige dig med læsning af manuskripter og udarbejdelse af recensioner, research, programtekster og undervisningsmateriale, samt planlægge og koordinere initiativer for skoler, familier og nye publikumsgrupper. Derudover vil du skulle hjælpe til med den praktiske afvikling af aktiviteter og events. Du vil være i kontakt med alle afdelinger på teatret.

Vi søger en person, der:

 • Har akademisk baggrund fra Teatervidenskab, Dramaturgi eller lign.
 • Kan arbejde selvstændigt og struktureret.
 • Er stærk indenfor analyse og skriftlig formidling, med en grundlæggende forståelse for teater og dramatiske tekster.
 • Er indstillet på at arbejde aften og weekender i perioder.
 • Er berettiget til en ansættelse efter reglerne om job med løntilskud.

Spørgsmål til stillingen kan rettes til chefdramaturg Jesper Bergmann jebe@nullkglteater.dk  eller outreach-medarbejder Marie Markvard Andersen mman@nullkglteater.dk

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge stillingen.

Skriftlig ansøgning med foto og CV sendes elektronisk ved at maile til job.skuespil@nullkglteater.dk  og skrive ”Ansøgning til Dramaturgassistent” i emnefeltet. Ansøgningen skal være Det Kongelige Teater i hænde senest  15. november 2013 kl. 12. Din ansøgning kan betragtes som modtaget i teatrets systemer, når du har modtaget et autosvar.

Første årlige, internationale konference: The World 2.0 – Do It Together under CPH:DOX

logo_worldCPH:DOX lancerer i år den første internationale konference i samarbejde med SWIM og SMK – Statens Museum for Kunst: ‘The World 2.0 – Do It Together’. Konferencen, som finder sted under dette års CPH:DOX, samler kræfter på tværs af kreative brancher. Målet er at undersøge, hvordan kunstnere og kreative ved brug af samtidens medier og teknologier dels kan engagere publikum og dels kan bidrage til at forme den verden vi lever i. Blandt talerne er både kunstnere, filminstruktører, aktivister, big data designere, musikere og spiludviklere, ligesom også brands og medier er repræsenterede.

Konferencen vil præsentere keynotes, præsentationer, casestudies og paneldebatter under overskrifterne: ”Making Change: Art, Activism & Social Change”, ”Storytelling 2.0”, ”Audience Activation 2.0”; ”New Partnerships” og ”Game-changers 2.0”.

Konferencen finder sted den 14. og 15. november på Statens Museum for Kunst.

Fuld billet til begge dage: 775,-. Éndagsbilletter: 450,-. Hvis du er akkrediteret til årets festival, kan du deltage i konferencen begge dage for en reduceret pris på kun 350,- i alt. Studiebillet: 300 kr. per dag.

Læs mere om talerne, årets program og tilmelding her.

The World 2.0 er arrangeret af CPH:DOX, SWIM – Scandinavian World of Innovative Media og SMK – Statens Museum for Kunst

Officiel mediepartner er Conferize. Følg vores profil, mød andre deltagere og deltag selv i konferenceplatformen her.

Litterær Legestue

Litterær legestue - plakatTirsdag d. 5. februar kl. 19.30
Litterær Legestue

Forfatter René Jean Jensen har inviteret kollegerne Majse Aymo-Boot og Anders Abildgaard til en aften, hvor alt kan ske. De har udviklet deres eget unikke koncept til denne ene aften, og kun de ved, hvad der kommer til at ske. Man kunne kalde det en art litterær surprise.

René Jean Jensen er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede i 2010 med prosasamlingen “Om april, i maj”. Han blev i 2012 tildelt Michael Strunge-prisen for digtsamlingen “Jeg har planlagt at dagdrømme”. René oversætter desuden tysk litteratur og er del af det litterære blogkollektiv Promenaden.
Majse Aymo-Boot er uddannet fra Forfatterskolen og har gennem mange år været redaktør for forlaget Basilisk og var desuden medredaktør af tidsskriftet Ildfisken. Hun debuterede i 2001 med Venner og bekendte, som hun udgav i samarbejde med billedkunstneren Anna Fro Vodder.
Anders Abildgaard er ligeledes uddannet fra Forfatterskolen. Han er desuden Cand. mag. i Litteraturhistorie og har fungeret som medredaktør af tidsskriftet Ildfisken.
Fri entré.

Læs mere på https://bibliotek.kk.dk/biblioteker/rentemestervej.

Kommunikationspraktikant til nystartet kunsthøjskole på Island

Den nystartede kunst og kulturhøjskole, LungA School, søger praktikant til udvikling og eksekvering af kommunikations- og markedsføringsstrategi. LungA School er udviklet på baggrund af LungA Art Festival, en årlig kunstfestival, som har eksisteret siden år 2000. Skolen ligger i den lille by Seydisfjordur på den islandske østkyst. En lille by for enden af en fjord omringet af bjerge. Her er fantastisk smukt.

Skolen er internationalt orienteret, og du vil arbejde både i Island og i Danmark tæt sammen med skolens to grundlæggere og ledere.

Læs hele opslaget (pdf).

Kulturformidler søges til tværmedielt kunstprojekt

Peerish og harpenisten Sandra Sohn. Fotograferet af Carsten Egevang_lowresVil du have praktisk og konkret erhvervserfaring til dit CV?
Søger du indflydelse, ansvar og udfordring med levende og ambitiøs kunst og kultur?

Multikunstner søger assistance!

Passioneret og stærk studerende fra Moderne Kultur og Kulturformidling søges til at hjælpe med kommunikationsstrategi, synlighed og formidling. Min debutroman og mit nye musikalbum er lige udkommet og jeg har brug for din hjælp til branding, udbredelse og kommunikation omkring optrædener, presse og online tilstedevær. Du får mulighed for at udvikle, præge og får praktisk erfaring med et konkret projekt, som rådgiver og “medsammensvoren” i forhold til strategi, PR, konceptualisering med videre.

Læs mere her – link til Gaffa-artikel

Se denne teaser-video om romanen og albummet

Ring eller skriv hvis du har spørgsmål – jeg glæder mig til at høre fra dig!

Venligst fra Per Bloch alias Peerish

per@nullstimuli.dk // 4031 1979 // www.facebook.com/Peerish

 

Kunsthal Charlottenborg søger studentermedhjælpere

Kunsthal Charlottenborg søger studentermedhjælpere til vores frontdesk og kunstboghandel samt at varetage omvisninger i de aktuelle udstillinger for både børn og voksne.

Om dig?:  Du er studerende og har gerne en bachelor i kunsthistorie, litteraturvidenskab eller er fra moderne kultur og kulturformidling. Vi foretrækker ansøgere, som har omvisererfaring og kan omvise på engelsk. Det er en fordel hvis du har særlig interesse for samtidskunst eller bredt kendskab til aktuel kunstlitteratur. Kunsthal Charlottenborg betragter iøvrigt mangfoldighed som en ressource og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Vi tilbyder:

 • Indsigt og erfaring i museets hverdag og særarrangementer (formidling, undervisning, boghandel, billetsalg, kontakt med museets gæster, ferniseringer, events, pressebesøg etc.)
 • Indblik i kunsthallens udstillinger med internationale samtidskunstnere Vejledning i omvisningsteknik og læringsmetode
 • Mulighed for afprøvning af nye undervisnings- og omvisningsformer
 • Regelmæssige møder (erfaringsudveksling, introduktion til udstillingerne, diskussion af fagligt relevante emner).
 • Mulighed for at blive del af et nystartet team
 • Ca. 15 timer ugentligt og fleksibilitet i forhold til arbejdstider.

Løn og ansættelsesvilkår?: Ansættelsen sker i henhold til organisationsaftale for kontorfunktionærer (HK) i statens tjeneste samt OAO-S-fællesoverenskomst. Du vil i forbindelse med en eventuel ansættelse blive bedt om at fremvise straffeattest.

Spørgsmål:
Du er velkommen til at kontakte publikumschef Mia Flindt på M: +45 3374 4681, hvis du har spørgsmål til jobbet.

Ansøgning: Vi skal have modtaget din ansøgning og relevant dokumentation senest d. 4 nov. 2013 kl. 12.00.  Mærk din ansøgning “Studentermedhjælper i Kunsthallen” og mail den til mf@nullkunsthalcharlottenborg.dk.
Vi forventer at holde ansættelsessamtaler efter d. 4. nov. med henblik på jobstart i dec. 2013.

Læs mere om Kunsthal Charlottenborg på vores hjemmeside: www.kunsthalcharlottenborg.dk, www.facebook.com/Charlottenborg.Kunsthal