LOPPEMARKED I STUDENTERHUSET

Lørdag d. 3. december fra 10 til 15

Fri entré

Loppemarked // GenbrugsBAZAR // Secondhand BAZAR

 

Studenterhuset ved Rundetårn skaber nu rammerne om en tilbagevende begivenhed, som giver alle mulighed for at finde fin beklædning og andet godt – til få penge!

+ Der vil desuden være livemusik
+ Tilmeld dig denne event og inviter alle dine veninder og venner
+ Der vil også være salg af brugte cykler i gården

Vi på Studenterhuset glæder os til at se dig til en hyggelig dag med masser af salg fra boderne, dejlig mad og god musik!

På gensyn!

 

Loppemarked // GenbrugsBAZAR // Secondhand BAZAR

Ledige værksteds/kontorpladser

I Gothersgade finder du det hyggelige Lab-Art som er butik og værksteder for kreative sjæle. Her er plads til alle former for kunsthåndværk og design eller bare en skrivebordsplads.

Leje fra 1125 – 2950 afhængig af dit behov.

Adgang til køkken, opholdsrum, toilet og inklusin vand, varme, el og Internet.

Læs mere på lab-art.dk eller ring til Anja på 30 25 73 09

Kære studerende på Kunsthistorie og Visuel Kultur

Så er der referat fra fagrådsmødet i går: Fagrådsmøde 28.11.11

Vi planlægger at holde næste fagrådsmøde allerede i begyndelsen af januar, så vi kan få gang i IKK Artist Talks, tale om den fortsatte revision af studieordningen og finde på flere spændende aktiviteter for os studerende!

Vil du være sikker på at kunne komme med, så send en mail til kunst.fagraad@nullgmail.com – så prøver vi at finde en dag, der passer flest muligt.

Hilsen Fagrådet

Mød Hanne Vibeke Holst på Københavns Hovedbibliotek

Mød forfatteren til   “Undskyldningen”
Hanne Vibeke Holst

Torsdag d. 8 december kl 17 – 18.30
på Københavns Hovedbibliotek
Fri entré
 

 

Handlingen:

Helena Tholstrup er en succesfuld operachef i Berlin. Privat har hun svigtet sin datter til fordel for karrieren, og nu er tiden  inde til det store opgør.
Også Helenas morfar, den kvindekære  præst og modstandsmand, har  svigtet sin familie, og hvad med hendes egen far Leo?

______________________________________________________________________

“Journalistisk researchet og effektiv slægts-og samtidsroman fyldt med drama, spænding og kloge iagttagelseraf, hvad menneskenes børn dog gør ved hinanden. Hun har huset fuldt både af gys og guf. Men hun har også noget mere, noget psykologisk, noget politisk – hun har noget på hjerte.”

Bjørn Bredal/Politiken
_______________________________________________________________________________

                                  

 Anmeldelser

 

Kunst Kino Charlottenborg

KUNST KINO:
Nina Beier & Marie Lund present ‘The Testimony’ og Louis Malle-klassikeren ‘Elevator til Skafottet’.

Onsdag 7.12, 17.00 på Charlottenborg. Arrangementet er gratis

Under navnet Kunst Kino inviterer Charlottenborgs til særlige filmvisninger, der i dialog med både kunstnere og filmskabere bevæger sig dér, hvor kunsten møder filmen og omvendt. Arrangementerne finder sted den første onsdag i hver måned – og er gratis.

Onsdag den 7.12 har vi inviteret billedkunstnerne Nina Beier & Marie Lund – der vil vise værket The Testimony , som er inspireret af Louise Malle-klassikeren Elevator til Skafottet, der ligeledes vil blive vist – og introduceret. Nina Beier & Marie Lund har sammen skabt en lang række værker, og i anledning af Beiers igangværende udstilling på Charlottenborg, viser de deres værk The Testimony (2009-10). Filmen består af et interview med de tidligere beboere fra et legendarisk kollektiv i London, hvortil dialogen oplæses – live – af en fortæller. Aftenen præsenteres af Marie Lund, som også viser inspirationskilden til værket, Louis Malles gennembrudsfilm, den atmosfæriske thriller Elevator til skafottet (1958), der med sin jazzede stil (og et soundtrack af Miles Davis) ligeledes var en af de store inspirationskilder for den franske nybølge.

Club Fiction læser op!

Tirsdag, 6. December 2011 – 17:00 – 18:00
0 kr.
 
Oplæsning ved den ambitiøse og energiske skriveklub Club Fiction.
 
 

 

 

 

 

Kom og hør et bredt udsnit af Club Fictions tekster.
Hovedbiblioteket udvalgte i sensommeren en god håndfuld talenter til klubben, der kyndigt undervises af forfatter Adda Djørup.

Hovedbiblioteket starter nye skrivehold i det nye år, så hvis du selv skriver til skrivebordsskuffen, kom ind og se, hvad der sker, når man springer ud af skuffen.
 

WE HAVE A BODY – en soloudstilling med Mette Winckelmann

HAR VORES SYN PÅ KØN OG SEKSUALITET BETYDNING FOR VORES SYN PÅ KUNST OG HISTORIESKRIVNING?

FERNISERING FREDAG D. 2. DECEMBER KL. 17.00 – 20.00
UDSTILLINGSPERIODE: 3. DECEMBER 2011 – 29. JANUAR 2012

I dialog med Den Frie Udstillingsbygnings arkitektur, sætter den danske billedkunstner Mette Winckelmann, fokus på traditioner, krop, køn og Queerteorier.
Det er os en stor glæde at kunne præsentere WE HAVE A BODY, en omfattende soloudstilling med Mette Winckelmann. Med et overordnet installatorisk greb, der involverer malerier, tekstilcollager, objekter og Sønderjyske solæg, går Mette Winckelmann i dialog med Den Frie Udstillingsbygnings arkitektur og historik, og J.F. Willumsens tanker bag rumopdeling og farvesammensætning.

Det abstrakte maleri spiller en central rolle i Mette Winckelmanns praksis, som et sted hvor nye dagsordener kan opstå. Hendes kunstneriske praksis spænder over en række billedmedier, materialer og remix, og kendetegnende for værkerne er at de fremstår på én gang taktile og poetiske. I udstillingen WE HAVE A BODY bruger hun abstraktionen som en måde at dekonstruere og genfortolke forestillinger om krop og køn.

Kroppen er udstillingens omdrejningspunkt og fungerer som en katalysator for betragtninger over tilhørsforhold, både i de konkrete værker og i forestillinger om tradition, frigørelse og stereotypicering. Udstillingens titel henviser til Winckelmanns arbejde med maleriet, som for Winckelmann altid knytter sig til kroppens position. Refleksioner omkring frigørelse danner grundlag for flere af værkerne – frigørelse fra fastholdelse af bestemte, traditionelle blik på kroppen og måder at performe den på.

Ifølge Mette Winckelmann bliver billedkunsten og særligt maleri, sammenlignet med andre kunstgenrer, ofte udsat for en automatisk og ukritisk normativ tolkning. Hun stiller spørgsmål som; Hvorfor er der ikke mere fokus på de signaler om køn og seksualitet der i dag er indarbejdet i ethvert maleri? Og har vi et bestemt heteronormativt/sexistisk normativt blik som vi aflæser maleri med? Det er derfor hendes ønske med udstillingen at undersøge vores forestillinger om krop og køn og betydningen af dette i forhold til vores syn på kunst. Winckelmann ønsker at nuancere blikket på maleri, eksempelvis med et queerteoretisk perspektiv, for derved at opnå en bredere oplevelse af værket set i forhold til vores reelle virkelighed og kontekst,historisk så vel som nutidigt.

 

GAME OPEN: Bring your own retro game

Ole Mogensen har samlet på computerspil siden 70’erne. Hand-helds, computere og consoller fra fire årtier.

I andledningen af Nikolaj Kunsthals aktuelle udstilling Space Invaders, afholdes en række arrangementer under overskriften Game Open!

Til “Bring your own retro game” kan man prøve en masse af de ældre modeller, samt høre Ole Mogensen fortælle anekdoter fra en lang spilkarriere, der startede, da han som 15årig udviklede sit første spil til markedet. I dag er Ole Mogensen Production Manager hos Nordisk Film.

Så få pudset støvet af dine gamle spil og tag dem med til noget old school hygge.

Lørdag 3. december 14-16.00

Entré 20 kr.

Nikolaj Kunsthal

nikolaj plads 10 1067 københavn k

se flere arrangementer på vores hjemmeside http://www.kunsthallennikolaj.dk

eller vores facebookside:
http://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Kunsthal/114535205320385

TOWER SESSION: NIKOLAJ TALKS: BIRGITTE KRISTENSEN

 

Birgitte Kristensen fortæller om sit udstillingsprojekt Charlottes rejse til Grønland, hvor hun tager udgangspunkt i en anden kvindes drøm om at rejse til Grønland, men som døde ganske ung. Birgitte Kristensen gennemførte rejsen i kvindens sted – som en gestus til hende.

 

Charlottes rejse til Grønland er blevet til i et samarbejde mellem kunstneren Birgitte Kristensen og kunsthistorikeren Eva Pohl, og kommer til udtryk som et tekstværk, der efterfølgende bliver perspektiveret  og teoretiseret af Pohl.

Denne aften i Tower Sessions, har du mulighed for at høre Birgitte Kristensen og Eva Pohls specielle fortælling.

Torsdag 1. december

17-18.00

entré 20 kr.

Nikolaj Kunsthal

kunsthallennikolaj.dk

http://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Kunsthal/114535205320385

nikolaj plads 10 1067 københavn k

 

 

Julie Edel Hardenberg udstiller på Fotografisk Center

Header
PRESSEMEDDELELSEulie Edel Hardenberg på www.photography.dk

Julie Edel Hardenberg: Sapiitsut / Heroes

25. november – 15. januar 2012

Den grønlandske billedkunstner Julie Edel Hardenberg arbejder med temaer som identitet og nationalitet. Hendes værker tager ofte udgangspunkt i den grønlandske kultur og grønlændernes selvforståelse. Spændet mellem tradition og fornyelse er stort i Grønland, hvor fangerkultur mødes med moderne teknologi og et højt uddannelsesniveau. Idet hun selv er grønlænder, kan Julie Edel Hardenberg se de potentielle spændinger, der ligger i dette kulturelle møde, indefra. Og hun arbejder i mange af sine projekter bevidst med at tydeliggøre modsætninger og brudflader i grønlandsk selvforståelse.

Vi er på Fotografisk Center meget glade over muligheden for at vise Julie Edel Hardenbergs nyeste projekt, fotoserien Sapiitsut/Heroes. Her udforsker kunstneren hvad det vil sige at være en filmhelt og hvordan ’almindelige’ mennesker tager sig ud i roller som Hollywoodstjerner. I en serie fiktive filmplakater har
Hardenberg sammen med fotograf Lars Frederik Andersen iscenesat borgere fra Nuuk som filmidoler. Her møder man alle vestlige filmgenrer og et bredt udsnit af forskellige persontyper som brandmanden, den studerende og bedstefaderen. Ingen af personerne passer dog på den stereotype forestilling om grønlænderen. Og ingen af filmene findes i virkeligheden. De udspiller sig kun i beskuerens fantasi.

Julie Edel Hardenberg er født i 1971 i Nuuk, Grønland. Hun er uddannet ved Kunstakademiet i Trondheim, Norge og Norwich School of Art and Design, England. Har desuden studeret teori og formidling på det
Kongelige Danske Kunstakademi, København. Hardenberg har deltaget på en række udstillinger i både Grønland, Danmark og resten af verden, og hun har udgivet flere bøger, bl.a. ’Den stille mangfoldighed’ fra 2005.

Sapiitsut/Heroes er arrangeret og kurateret af Iben Mondrup. I forbindelse med udstillingen udgives et katalog. Pressen er velkommen til at se udstillingen den 25. november fra kl. 14 og til fernisering samme dag kl. 17, hvor udstillingen åbnes af performancekunstner og digter Jessie Kleemann.

Julie Edel Hardenberg fortællinger om sit værk til FotoForum søndag den 27. november kl. 16 i Fotografisk Center.

Udstillingen er støttet af NAPA, Nordens Institut i Grønland, Kalaallit Nunaanni Oqartussat, Copydan, Juullip Nipitittagaa og Kommuuneqarfik Sermersooq.

For bestilling af omvisning kontakt:

Fotografisk Center
Pasteursvej 14, 1
DK-1799 København V

+45 33930996

info@nullphotography.dk
www.photography.dk

Åbningstider
Tirs. – fre. kl. 11-17, tors. kl. 11 – 20, lør. – søn. kl. 12 – 16

Fotografisk Center støttes af

Vores sponsorer

FOTOGRAFISK CENTER-PASTEURSVEJ 14 [TAP E] 1799 KØBENHAVN V
TEL:33930996