TALK & FÆLLESSPISNING

GL STRAND inviterer til Talk og fish ‘n’ chips med
udstillingsaktuelle Anna Stahn og dramatiker Line Knutzon i samtale.

Torsdag d. 7. april kl. 17.30 – 19.00

Foto: Mads Skarsteen og Mikkel Tjellesen

Den moderne rejekælling og det komplekse forhold mellem kunst og kapital er til diskussion, når udstillingsaktuelle Anna Stahn og dramatiker og forfatter Line Knutzon sætter hinanden stævne i GL STRAND.

Vi slutter arrangementet af med fællesspisning, hvor samtalen kan fortsætte over en gang fish ’n’ chips som leveres af Den Grønne Kutter, der kun sælger frisk fangst fra bæredygtige farvand.

Torsdag 07.04.22 KL. 17:30 – 19:00
Pris: 175 kr.
Inkluderer entré til arrangement, udstilling og måltid.
Eksklusiv drikkevarer.
Tilmeld dig og køb billet her.

Anna Stahn er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2020 og arbejder med tegning, tekstil og keramik. Hendes værker udspringer af en nysgerrighed over for både det smukke og det grimme, men også over for de synlige og usynlige samfundsstrukturer og hierarkier, som vi er styret af.
Stahns anmelderroste udstilling Walking Debt viser nye værker, der tager afsæt i området omkring GL STRAND og de lokale kvindelivsfortællinger, der knytter sig til karakterer som fiskekoner, rejekællinger og hattedamer.
Læs mere om Walking Debt her.

Line Knutzon er prisbelønnet dramatiker og har en lang række bogudgivelser og teateropsætninger bag sig. Hun har begået en perlerække af værker, der med et syrligt, humoristisk og veloplagt sprog spidder samfundsemner og eksistentielle tematikker. I de senere år har hun desuden været en aktiv stemme i debatten om den kreativ kapitals komplekse relation til penge.

Copenhagen Festival Ensemble´s forårskoncert

Vi har hermed fornøjelsen at invitere jer til Copenhagen Festival Ensemble´s forårskoncert.

Koncerten finder sted d. 8. maj 2022 kl. 17.00 i Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, København.

Studenterrabat: 50 kr. (normalpris 200 kr.)

Musikere ved denne koncert vil være: den dansk/ svenske sopran Gitta- Maria Sjöberg, den danske violinist Marie Hanskov, den tjekkiske cellist Petr Nouzovsky og den ukrainsk/ tyske pianist Stanislav Rosenberg.

Program:

Josef Suk: Elegy for klaver, violin og cello, Op. 23

Antonín Dvo?ák: Klavertrio ”Dumky” nr. 4 op. 90

Dmitry Shostakovich: Syv romancer over digte af Alexander Blok, op. 127 for sopran, violin, cello og klaver

For mere information (om ensemblet, gæstemusikere, billetsalg) er De velkommen til at besøge ensemblets hjemmeside: www.copenhagenfestivalensemble.com

LIKE OS PÅ FACEBOOK:  https://www.facebook.com/CopenhagenFestivalEnsemble/

FOTOGRAFISK CENTER SØGER VIRKSOMHEDSPRAKTIKANT/LØNTILSKUD 

Fotografisk Center søger en kuratorassistent/producent til 30 – 37 timer om ugen fra slut maj/start juni eller hurtigst muligt herefter.

Stillingen indebærer at assistere med det praktiske og administrative arbejde i forbindelse med gennemførelse af Fotografisk Centers udstillinger, herunder kuratering, udarbejdning af formidlingsmateriale, planlægning, kommunikation og markedsføring på sociale medier, m.v. Herudover vil kuratorassistenten betjene udstillingsgæster og være med i tilrettelæggelse og afvikling af arrangementer.

Vi forventer, at du er uddannet indenfor kunsthistorie, visuel kultur, moderne kultur, kommunikation eller lignende, og ser gerne at du har erfaring med udstillingsarbejde, er god til at skrive og formidle, har ordenssans, er god til at arbejde selvstændigt, holde mange bolde i luften og er imødekommende. Arbejdstiden ligger fortrinsvist mandag til fredag i tidsrummet mellem kl. 9 – 18/20 (ifm. arrangementer). Det er en betingelse, at du er berettet til virksomhedspraktik eller løntilskud.

Kort om Fotografisk Center og ansøgningen

Fotografisk Center har eksisteret siden 1996. Vi viser ca. fem årlige udstillinger af kamerabaseret kunst med fokus på fotografi og video. Herudover arrangerer vi foredrag, seminarer, filmvisninger og artist talks. Vi har også et scannerværksted og en specialboghandel for fotografi. 

Send en kort motiveret ansøgning samt CV med beskrivelse af dine kvalifikationer inden den 19. april 2022. Ansøgningen mærkes virksomhedspraktikant/løntilskud og mailes til Fotografisk Center på info@nullfotografiskcenter.dk

For spørgsmål eller yderligere information om stillingen er du velkommen til at kontakte Fotografisk Center på 3393 0996 eller info@nullfotografiskcenter.dk. Læs mere om kunsthallen her: www.fotografiskcenter.dk

O – OVERGADEN FERNISERING

Fredag 1. april kl. 17 – 21:

Banebrydende vævning, virtual reality fra en psykiatrisk afdeling og lydfænomener, der udstiller vores vidt forskellige virkelighedsopfattelser: Tre nye soloudstillinger af Annette Holdensen, Alexander Tillegreen og Line Finderup Jensen åbner på O – Overgaden med forårsfernisering, Gin&Tonic-bar og minikoncert med Bona Fide.

Program:
17: Dørene åbner
18: Åbningstaler
18.15: Minikoncert med Bona Fide
21: Tak for i aften!
Alle er velkomne og der er, som altid, gratis entre til O – Overgaden.
Vi glæder os til at se jer!
~ ~ ~ ~
Annette Holdensen
Vild, varm og varsom

2. april – 22. maj 2022
Kunstner og billedvæver Annette Holdensens (f. 1934, DK) store pilefletinstallation optrådte på Overgadens allerførste udstilling i 1986. Nu vender Holdensen tilbage til kunsthallen med en præsentation af Holdensens oeuvre, der med sin eksperimenterende tilgang til skulptur, flet og vævning har været banebrydende for håndarbejdet plads i den danske samtidskunst. Udstillingen kommer til at vandre ud til O – Overgadens lokalområde på et forløb, hvor unge laver pilefletshuler inspireret af Holdensens værker til de socialt udsatte boligområder ved Øselsgades bemandede legeplads.
Læs mere her: https://bit.ly/3IeJBRx

Line Finderup Jensen
Ingen udgang før gennemgang

2. april – 22. maj 2022
Med virtuel reality værker, 3D-animation og teknikker fra spildesign skaber Line Finderup Jensens (f. 1991, DK) en totalinstallation, der tager udgangspunkt i kunstnerens eget sygdomsforløb i psykiatrien. En stor videoinstallationen samt virtual reality værket Afsnit:801 sætter spørgsmålstegn ved de instanser og strukturer, der tager patent på sandheden. Hvem kan definere en sygdomshistorie – eller ”den virkelige fortælling” om det danske hospitalsvæsen?
Læs mere her: https://bit.ly/3q2K8Q8

Alexander Tillegreen
Shift

2.april – 22. maj 2022
Alexander Tillegreen (1991, DK) skaber med lydlige, skulpturelle og visuelle greb en stor installation til O – Overgaden, der sætter fokus på vores individuelle fortolkninger af lyde. Udstillingens store lydinstallation består af såkaldte fantom-ord: Psyko-akustiske lydfænomener, der skaber indre illusioner af ordstrømme og sætninger hos den, der lytter. Ordene, man hører, er formet af ens egen sproglige baggrund, underbevidsthed og kropslige bevægelser.
Læs mere her: https://bit.ly/3KLBr4y

~ Udstillingerne er støttet af Frantz Hoffmanns mindelegat, Det Obelske Familiefond, William Demant Fonden, Lemvigh-Müller Fonden og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond / Statens Kunstfond, William Demant Fonden, Den Hielmstierne Rosencroneske Stiftelse, Beckett Fonden, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat og Rådet for Visuel Kunst / Statens Kunstfond, Bestles Fond og Knud Højgaards Fond.

~ Koncert kl. 18.15: Det gotiske folk bank Bona Fide spiller sange om tro, håb, kærlighed og magi med middelalderen i den ene hånd og fremtiden i den anden. Forsanger Sophia Luna Portra er – udover at være musiker – også billedkunstner og barnebarn til udstillingsaktuelle Annette Holdensen.

TALETID : Ukraine/Rusland – Kampen om sandheden

Torsdag den 24. marts kl. 17.

Konflikten mellem Rusland og Ukraine er en tragisk situation, der optager og påvirker borgere i hele landet, og vi har brug for åbne, offentlige samtaler for at forstå, hvad det er, der sker – ikke bare nu, men også forud for Ruslands invasion.

Københavns Hovedbibliotek afholder i den forbindelse arrangementet ”TALETID : Ukraine/Rusland – Kampen om sandheden’.

Læs mere på https://www.facebook.com/events/2406360526173149

GRATIS BILLETTER til studerende

Arrangement på Glyptoteket:
Suzanne og Zissel – selvlært i eliten

Torsdag den 07. april 2022, kl. 19:30 – 20:30

Tv: freelanceproducent og podcastmager Zissel Astrid Kjertum-Mohr, th: den franske model og maler Suzanne Valadon (1865-1938).

Hvordan bliver man en del af kultureliten, når man er født langt fra den kreative klasse og ikke har uddannet sig ind i netværket af kulturspidser? Hør om utraditionelle karriereveje og selvlært succes, når freelanceproducent og podcastmager Zissel Astrid Kjertum-Mohr taler med museumsinspektør Anna Kærsgaard Gregersen, kurator på særudstillingen ’Suzanne Valadon – model, maler, rebel’. Fælles for Kjertum-Mohr (f. 1994) og Valadon (1865-1938) er nemlig, at de begge er selvlærte udi deres fag og har vendt deres sociale baggrund til en force – med små 150 års forskydning.

FÅ DINE GRATIS BILLETTER
Vi udlodder 100 gratis billetter til studerende til arrangementet. Du får billetterne gratis ved at indtaste kampagnekoden “GRATISELITE”. Hent dem via Billetto her.

SUZANNE VALADONS karriere som kunstner og hendes kamp for at blive anerkendt på lige fod med sine mandlige kollegaer i begyndelsen af det 20. århundrede er helt ekstraordinær. Som datter af en enlig mor stod Valadon fra teenagealderen model for tidens mest berømte malere. Modelarbejdet var dengang et hårdt erhverv for arbejderklassens kvinder, men Valadon brugte det til at lære sig selv malerkunsten, koderne og strategierne i kunstbranchen. I 1920’erne var hun en etableret og respekteret del af en kunstnerkreds, der bl.a. talte van Gogh, Gauguin og Degas. Med sit køn og sin klasse banede Valadon nye veje for kunsten med kompromisløse skildringer af frigjorte nøgne kvinder.

Læs mere om udstillingen her.

ZISSEL ASTRID KJERTUM-MOHR blev som 19-årig gymnasie-dropout praktikant på det hedengangne Radio24syv, hvor hun fik en markant rolle i Den Korte Radioavis og et tæt samarbejde med mediekoryfæer som Mikael Berthelsen, Mads Brügger, Jørgen Leth og mange flere. I dag er Kjertum-Mohr afsender på en lang række programmer om kunst, kultur og elite i både podcast- og TV-format. Her undersøger hun kultureliten fra sin dobbeltposition som både outsider og insider i branchen. Særligt i DR’s podcastrække ’Zissel og Eliten’ undersøger Kjertum-Mohr elitens sociale koder i samtale med de personer, der udgør selv samme elite. Nu vender hun linsen mod sig selv og deler sine erfaringer med at være uuddannet og skulle etablere sin karriere på andre ting end et eksamensbevis.

I denne samtale modereret af journalist ALBERTE CLEMENT MELDAL sammenholder vi således Kjertum-Mohrs baggrund og indgående kendskab til kultureliten og Valadons opvækst og ekstraordinære karrierevej for at blotlægge kulturelitens komplekse strukturer. Selvom karriererejserne er mere end 100 år forskudt af hinanden, findes der måske nogle almengyldige råd til gavn og glæde for aftenens publikummer.

Arrangementet foregår i Glyptotekets festsal.

PRIS
Billetten inkluderer entré til museet hele dagen. Nyd udstillingen og museets samlinger inden samtalen. Du kan også spise dejlig aftensmad i Picnic. Husk at bestille bord her.

Voksne: 145 kr.
Under 27 år: 115 kr.
Studerende med gyldigt studiekort: 115 kr.
Årskortholder: 30 kr.
Under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.

Billetten giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Debatsalon & Fællesspisning d. 31/03

GL STRAND inviterer til debatsalon om “Det europæiske fællesskab set gennem kunsten” efterfulgt af mad fra MARV & BEN

I anledningen af forårets udstilling Konrad Mägi – Det gådefulde maleri inviterer GL STRAND til debatsalon og fællesmiddag og spørger:
– Hvordan bidrager EU til fortællingen om det europæiske fællesskab i dag, og hvilken rolle spiller kunsten og kulturen i denne fortælling? Har EU været med til at samle os, eller står vi fortsat splittede i periferi vs. centrum? Hvem bliver glemt, og hvem bliver husket?

I panelet sidder:
David Dragsted, chefredaktør på Føljeton
Kristian Handberg, forsker i europæisk modernisme i billedkunsten på Københavns Universitet
Rikke Helms, tidligere institutleder på dansk kulturinstitut i Baltikum.

Den estiske maler Konrad Mägi (1878 – 1925) var i sin samtid en af Estlands førende kunstnere, men han blev glemt under Sovjetunionens besættelse af Estland. Igennem det seneste årti er der opstået et øget fokus på marginaliserede og glemte kunstnere, og et nyt behov for at indskrive vigtige stemmer fra vestens periferi i den store europæiske fortælling.

Hvilken rolle spiller EU’s kulturpolitik under mottoet “forenet i mangfoldighed” i denne sammenhæng, og hvor står forholdet mellem centrum og periferi – politisk såvel som kunstnerisk? Er det ligefrem muligt, at periferien har opnået ny betydning i Europa nu, hvor EU’s ydre grænser udgør en væsentlig forpost mod resten af verden? Og gør det samme sig gældende inden for kunstens verden?

Aftenen afsluttes omkring spisebordet med ny nordisk mad fra Michelin-anbefalede MARV & BEN, som har skabt en vegetarisk ret inspireret af Konrad Mägis farverige malerier.

GL STRAND
D. 31/03 kl. 17:30-19:30

Pris: 295 kr. / medlemmer 250 kr.
(inkluderer entré til arrangement, udstilling og middag. Eksklusiv drikkevarer).

Køb billetterHER


INTERNSHIP AT SUPERFLEX

SUPERFLEX is now accepting applications for the next internship period, August – December 2022. The deadline for submitting an application is Monday 18th April 2022.

SUPERFLEX is an artist group – and studio – working with a wide range of projects; from large-scale public artworks, long-term research projects, group and solo exhibitions, to productions of film, paintings and sculptures. As an intern in SUPERFLEX, you will have plenty of opportunity to work on varied projects and to take part in the day-to-day work life of the studio. SUPERFLEX studio currently consists of 15 studio members of various backgrounds, and the work environment is sociable, casual and high-paste. The projects take place both in and out of Denmark, and the common work language in the studio is English. The Operations/Projects department usually holds two interns. 

In the Operations/Projects department, work tasks and skills include:

  • Coordinating exhibitions and projects, incl. communication with partners and managing project timelines 
  • Researching background material for projects
  • Text production for projects and applications in Danish 
  • Planning and handling social media platforms
  • Assisting with budgets, time registration and in-house tasks
  • Event planning and execution 
  • Coordinating travel and meeting arrangements

We are looking for someone who is result driven, can handle deadlines and work independently as well as collaboratively, as well as organised and good at maintaining an overview of tasks when things are busy. Core to the position is that you have a keen interest in contemporary art, architecture or design.

Please note that we do not offer shorter internships or internships that start/end outside of the designated periods. All internships are on a voluntary basis. However, if interns do not receive Statens Uddannelsesstøtte – SU (the Danish Student Grant) during their internship, SUPERFLEX offers a stipend of DKK 6000/month.

All applications must include a CV and a short application letter sent to Head of Operations, Angela Adeix: jobs@nullsuperflex.net. Also, remember to specify in the application letter whether the internship is a part of your education program, and/or if you will be receiving SU during the internship. 

We look forward to hearing from you!

KUNSTFORENINGEN GL STRAND SØGER OMVISERE

Kunstforeningen GL STRAND søger to KUNSTHISTORIKERE eller kandidater med lignende baggrund eller studerende fra KUNSTHISTORIE eller MODERNE KULTUR til at omvise i vores skiftende udstillinger.

DU

  • har som minimum bestået din grunduddannelse i kunsthistorie
  • følger med i aktuelle tendenser og teorier på den internationale samtidskunstscene
  • har indsigt i kunsthistorien fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag
  • kan formidle med stor indlevelse, engagement og forståelse for forskellige publikumsgrupper

ARBEJDSOPGAVER

  • Omvisninger målrettet alle besøgsgrupper på dansk og engelsk
  • Aldersdifferentierede undervisningstilbud målrettet børn og unge

Du bliver en del af et lille omviserteam på GL STRAND med store faglige kompetencer, høje ambitioner og godt sammenhold. Der er stor fleksibilitet i arbejdet, til gengæld forventer vi, at du går seriøst og selvstændigt til værks.

Arbejdstiderne vil være afvekslende i forhold til efterspørgslen, men omvisningerne vil typisk ligge inden for vores åbningstid. Forberedelse ligger inden for aflønningen af omvisningerne.

Du kan få yderligere oplysninger om jobbet ved at henvende dig til kurator og formidlingschef Pernille Fonnesbech T: 3336 0269 / E: PF@nullGLSTRAND.DK

ANSØGNINGEN

Send din ansøgning, så vi har den senest mandag d. 28. marts 2022 kl. 12.

Vi forventer, at samtalerne vil finde sted i samme uge som ansøgningsfristen, og at de nye omvisere vil kunne begynde i umiddelbart efter.   

Ansøgningen sender du til INFO@nullGLSTRAND.DK eller til vores adresse:
Kunstforeningen GL STRAND, Gl. Strand 48, 1202 København K. Mærk ansøgningen ”OMVISER”.

Kunstforeningen GL STRAND er en moderne kunsthal med en lang historie. Vores mål er at være på forkant med nye tendenser i dansk såvel som internationalt kunstliv og at støtte danske kunstnere, gennem udbredelse og formidling af deres kunst. Vi samler ikke og sælger ikke, men stræber alene efter at udbrede kendskabet til kunsten og skabe debat om kunsten herhjemme. På det punkt er vores visioner i dag de samme som ved stiftelsen i 1825.