Creative Mind kunst- og designmesse

Creative Mind er et helt nyt udstillingskoncept inden for kunst, design, performance og
gastronomi, som afholdes første gang den 10. februar 2019 klokken 13.00 – 21.00 på
Langelinie Pavillonen i København.

Mød et bredt udvalg af kreativitet

Her vil man blandt andet kunne opleve billedkunst af Kristian Von Hornsleth, Rudi Køhnke, Jesper Dahl (Jokeren) og Timmi Mensah. Der vil være møbeldesign fra Collect Furniture, glaskunst af Jason Svendsen, snedkerkunst af Rune Jacobsen, ure fra TimeMatter og meget andet inden for både kunst, design, performance og gastronomi.


En oplevelse ud over det sædvanlige
Med Creative Mind vil vi give vores gæster en oplevelse, der er meget mere end det, man normalvis forventer på en kunstudstilling eller messe. Med billedkunst til øjnene, lækkert design, man kan tage og føle på, tonerne af dygtige musikere at lytte til og duften og smagen af små gastronomiske underværker at nyde til et godt glas vin er Creative Mind en oplevelse for alle sanserne. Der vil også være mulighed for at vinde kunstværker i forskellige konkurrencer i løbet af dagen samt mulighed for at se live art. Her kan gæsterne følge skabelsen af et værk ved blandt andre Rudi Köhnke, Michael Morild, Martin Madsen og Line Andreasen.

Eksklusivt og afslappet
At besøge Creative Mind er en inspirerende og anderledes oplevelse, og stemningen er både afslappet og eksklusiv. De mange udstillere er selv tilstede på dagen, og det er med til at skabe et livligt miljø, hvor der er plads til både faglig og hyggelig snak mellem kunstnere og gæster. Det giver også mulighed for at handle direkte med kunstnerne – uanset om de er etablerede og kendte eller up-and-coming.

Baggrunden for arrangementet
Den direkte handel med kunstnerne er en vigtig del af arrangementet, der er opstået ud fra et ønske om at gøre det nemmere for den enkelte kunstner at komme ud med sin kunst og leve af den. Det prøver vi at skabe en platform for ved at samle kreative og passionerede mennesker til et arrangement, der præsenterer omverdenen for både godt håndværk og kreative udfoldelser i en velovervejet og unik blanding. Med dette mix får vi de forskellige kunstformer ud til et bredere publikum, samtidig med at vi skaber en udstillingsoplevelse, der er noget helt særligt.

Uanset om du interesserer dig for kunst, design, performance eller gastronomi, er der noget for dig på Creative Mind.

Billetter kan købes via Ticketmaster
Se mere her: https://www.facebook.com/events/372955763478219/
Arrangementet afholdes og arrangeres af galleri- og iværksættervirksomheden Art Manager.

Har du lyst til at arbejde med havne- og byliv?

Kultur S tilbyder en virksomhedspraktik i havne- og bylivssekretariat. Du har måske en uddannelse indenfor Kultur og Formidling, Event Management, Performance Design, kommunikation eller lign. Din uddannelsesbaggrund er dog ikke afgørende, det vigtigste er, at du har gode kommunikative evner, og at du er frisk på at tage fat – uanset opgavens art.

Læs hele opslaget: https://kulturhavn.kk.dk/sites/kulturhavn.kk.dk/files/virksomhedspraktik_havne-_og_byliv.pdf

Art Week søger praktikant til kommunikation, markedsføring og pressearbejde

Er du dygtig til Sociale Medier, Kommunikation og PR?

Hos Art Week søger vi en praktikant, der har lyst til at arbejde med hjemmeside, digital kommunikation, videoproduktion og have fingrene i pressearbejde og markedsføring. Du vil som praktikant hos Art Week komme til at assistere festivalens presseansvarlige. Her vil du selvstændigt få lov til at medvirke i udarbejdelsen af pressemeddelelser, samt få mulighed for at tilrettelægge og eksekvere festivalens kommunikationsstrategi. Du vil få kendskab til samtidskunstscenen og blive en integreret del af en levende og kreativ arbejdsplads.

Vi forventer at du:

– Er i gang med en videregående uddannelse indenfor kommunikation, it, journalistik el. lign – så du kan være i praktik som en del af dit studieforløb.
– Har lyst til at arbejde med tryksager, herunder være ansvarlig for årets trykte program
– Skriver fejlfrit og er en stærk formidler.
– Kan arbejde struktureret og selvstændigt.

Art Week er Københavns kunstuge, der organiseres i samarbejde med byens udstillingssteder. Gennem events, talks ferniseringer, kunstture og festligheder, samles kunstscenen om at skabe begivenheder, som bringer publikum tættere på kunsten.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at sende en mail til Art Weeks kommunikationschef: Anne Riber: anne@nullartweek.nu

Besøg os på vores hjemmeside: artweek.nu 

Fernisering/Opening: Charlottenborg Forårsudstilling 2019

Med stor fornøjelse inviterer Charlottenborg Fonden og Kunsthal Charlottenborg til fernisering på Charlottenborg Forårsudstilling 2019, når vi endnu en gang slår dørene op til én af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Europa, der siden 1857 været en fast del af Kunsthal Charlottenborgs årsprogram. Ferniseringen finder sted:

Fredag den 1. februar kl. 19-24
(Udstillingen lukker kl. 22)

DJs Slow Coach Club sørger for musik hele aftenen og Apollo Kantine serverer dagens ret for 85 kr. Entréen er gratis og alle er velkomne!

I år er 45 danske og internationale kunstnere og kunstnergrupper sluppet gennem nåleøjet blandt de 657 ansøgninger, juryen har modtaget. Tilsammen udstilles 78 værker skabt af etablerede kunstnere, men også spirende talenter fra både Danmark og Europa samt lande som Iran, Israel, Sydkorea, Tyrkiet og USA. Læs mere om udstillingen og årets deltagende kunstnere her.

Talkprogram:
Under Charlottenborg Forårsudstilling 2019 kan publikum møde nogle af de deltagende kunstnere og høre mere om deres kunstneriske praksis. Alle arrangementer er gratis og foregår i kunsthallens biograf.
Læs mere om de enkelte events her.

————————————————————————————

Invitation to opening of exhibition

It is with great pleasure that the Charlottenborg Foundation and Kunsthal Charlottenborg invite to the opening of the Charlottenborg Spring Exhibition 2019, one of the most important open, censored exhibitions in Europe, which has been part of Kunsthal Charlottenborg’s annual programme since 1857. The opening will take place on:

Friday 1 February 7pm-12am
(The exhibition closes at 10pm)

DJs Slow Coach Club provides music all night and Apollo Kantine serves the dish of the day for 85 DKK. Admission is free and everyone is welcome!

This year 45 Danish and international artists and artist groups has been selected by the jury among the 657 applications. A total of 78 works are on display this year created by well-established artists, but also by emerging talents from Denmark and Europe as well as Iran, Israel, South Korea, Turkey and USA. Further info about the exhibition and this year’s participants here.

Talk programme
During the Charlottenborg Spring Exhibition 2019 visitors can meet some of the participating artists and hear about their artistic practice. All events are free and take place in Kunsthal Charlottenborg’s cinema.
Further info about the events here.

Charlottenborg Art Talk: Alicja Kwade & Minik Rosing + boglancering ‘In Aporie’

I forbindelse med Alicja Kwades soloudstilling ’Out of Ousia’ på Kunsthal Charlottenborg kan du onsdag den 30. januar kl. 17 opleve Alicja Kwade og geologisk professor Minik Rosing i en samtale om kunst og videnskab modereret af Marie Nipper efterfulgt af boglancering af ’In Aporie’.

Den Berlin-baserede kunstner Alicja Kwade (f. 1979, Katowice, Polen) har aldrig været bange for at gruble over gådefulde videnskabelige og matematiske spørgsmål i sine skulpturer og installationer såsom parallelle virkeligheder, det uendelige univers, sandsynlighedsregning og astronomiske ormehuller. Disse komplekse videnskabelige teorier er drivkraften bag hendes kunstneriske praksis.

Den grønlandske geolog Minik Rosing blev verdenskendt, da han beviste, at der var liv på jorden 300 millioner år før tidligere antaget, hvormed han revolutionerede vores kendskab til livets oprindelse på Jorden.

De udfolder sammen Kwades kunst i en samtale om, hvordan man kan bruge kunsten til videnskabelig udforskning og undersøgelse, om at udfordre videnskabens konventioner og dvæle ved det uvisse og universets uendelige muligheder. Samtalen er modereret af kurator på ’Out of Ousia’, Marie Nipper.

Efter talken fejrer vi udgivelsen af Alicja Kwades første monografi ’In Aporie’ med bobler i festsalen på Kunstakademiet. ’In Aporie’ er udgivet af forlagene Roulette Russe og Hatje Cantz med artikler af bl. a. Minik Rosing og Marie Nipper.

Der er gratis entré og alle er velkomne. Nærmere information her.

Læs mere om udstillingen her.

CC fernisering: Claudia Comte | Marianna Simnett

Thursday, 7 February 2019 from 17:30-21:00

Det er en stor fornøjelse for Copenhagen Contemporary (CC) at invitere til fernisering på to nye udstillinger af henholdsvis Claudia Comte og Marianna Simnett, der begge præsenteres i Danmark for første gang. [English text below]

I anledning af åbningen er der fri entré til udstillingerne, og vi byder på en drink, når dørene åbnes kl. 17.30. Derefter står BRUS i baren. Kunstnerne vil være til stede på aftenen.

Læs mere på https://www.facebook.com/events/313414616187514/

ARTIST TALK / Mette Kit Jensen

Møstings Hus inviterer indenfor til en aften under lysekronen med kunstner og skribent Mette Kit Jensen. 

Siden 2018 har Mette Kit Jensen været en fast del af den udstillingsjury, der er med til at tilrettelægge det årlige udstillings-program i Møstings Hus. Torsdag den 7. Februar kl. 19 er det muligt at høre mere om kunstnerens egen praksis i det offentlige rum. 

Gennem flere år har Mette Kit Jensen været optaget af ”at flanere” som kunstnerisk metode. 

En flanør er en dagdriver, et menneske, der nyder at drive rundt i byens gader. En tvetydig figur, på den ene side drevet af nysgerrighed og en trang til at komme tættere på virkeligheden, på den anden side flamboyant og iscenesat og dermed distanceret fra samme virkelighed. Begrebet er opstået i 1800-tallet hvor flanøren oprindelig var en mand. Mette Kit Jensen har sat sig for at definere en kvindelig flanør – en Flâneuse.

I andre sammenhænge involverer hun mennesker i sociale processer hvor gaden undersøges for nye perspektiver og betydninger. Hun er optaget af at mindske afstanden mellem liv, proces, værk, kunstner, publikum og omgivelser. I hendes deltagerbaserede projekter udfordrer hun deltagerne og involvere dem i komplekse situationer.

Værkerne udgør overgange mellem tekst, billede, lyd, objekter, installationer og handlinger.

Mette Kit Jensen har tidligere udstillet på en lang række udstillingssteder i Danmark og udlandet herunder: Scotty Interprises, Berlin De, Kunsthaus Hamburg DE, Halle für Kunst Lüneburg DE, Liverpool Independent Biennal UK, Planet22 Geneve CH og Berlin Alexanderplatz DE, Overgaden DK, Kunsthal Århus DK, Museet for Samtidskunst, Roskilde DK og Westwerk Hamburg. Hun har derudover kurateret internationale udstillinger i Danmark og Tyskland og har stor undervisnings-, workshops- og foredragserfaring fra Kunstakademier, Kunsthøjskoler, BGK’er, Museer mm. Siden januar 2018 har hun fungeret som klummeskribent på onlinemagasinet Kunsten.nu.
Uddannelse: Kunstakademiet i Hamburg & Det Kgl. Danske Kunstakademi.

Læs mere om kunstneren her: http://mettekitjensen.dk/

Entré: 40 kr. 
Tilmelding via billetto: https://bit.ly/2CWCY84

International kunstner søger kommunikationspraktikant, gerne med erfaring og interesse for videoredigering samt grafisk design

Om Mille Kalsmose

Mille Kalsmose er en dansk kunstner, som arbejder og har atelier i både København og New York. Kalsmoses soloudstilling The Shape of Us på Horsens Kunstmuseum vises frem til d. 20. januar, og i løbet af år 2019 skal hun følges af et filmhold for at skabe en tv-dokumentar om livet som kunstner. Kalsmose arbejder i diverse medier, bl.a. fotografi, video, lys, lyd samt installationer. Hun har en Master fra UAB i Barcelona og har gået på School of Visual Arts i New York.

Om praktikstillingen

Praktikstillingen vil bestå af PR-, kommunikations- og formidlingsopgaver omkring Kalsmoses projekter i forbindelse med egne kunstværker, pressemateriale samt sociale medier. Du vil få mulighed for at udvikle formidlingsmateriale i både skriftlig-, men også videoformat i tæt samarbejde med kunstneren. Det er et stort plus, hvis du kender til Adobe-pakken og WordPress.

En kommunikationspraktik hos Mille Kalsmose giver dig stærke kompetencer i kunstformidling, strategisk kommunikation samt presse- og arkiveringsarbejde. Du kommer til at arbejde direkte med Mille Kalsmose med mulighed for at udvide dit kunstfaglige netværk og få et indblik i en kunstners arbejde hjemme i Denmark og internationalt.

Praktikken vil lade dig strukturere din arbejdsgang i samarbejde med kunstneren, og der vil blive taget højde for andre studiemæssige eller personlige forpligtelser. Praktikken giver mulighed for at arbejde hjemmefra og/eller i atelieret i Nyhavn.

Som praktikant får du bl.a. følgende opgaver:

 • Skabe en kommunikationsstrategi på sociale medier
 • Forberede og redigere kunstfagligt formidlingsmateriale
 • Analytisk formidlingsarbejde omkring Mille Kalsmoses kunstneriske praksis
 • Opsætning, systematiserings- og arkiveringsarbejde
 • Kommunikationsarbejde i forbindelse med museumsudstillinger og udstillingsprojekter
 • Møder med samarbejdspartnere fra kunstverdenen
 • Ideudvikling i samarbejde med Mille Kalsmose

Der søges kandidater, som:

 • Har flair og interesse for kommunikation og formidling
 • Er bekendte med sociale mediekanaler som Instagram, LinkedIn og Facebook
 • Har forståelse for kontekstuelt arbejde
 • Har viden og gerne professionel eller praktisk erfaring inden for samtidskunst
 • Har analytiske kvalifikationer inden for kulturvidenskabelige felter
 • Kan arbejde selvstændigt og strukturere egen arbejdsgang
 • Har kendskab til digitale og grafiske designprogrammer (gerne Adobe-pakken & WordPress)
 • Kandidater fra videregående kulturvidenskabelige-, kommunikations- eller designuddannelser foretrækkes
 • Kandidater med erfaring og interesse for grafisk design og videoredigeringsarbejde foretrækkes

Praktikperioden er med tiltrædelse fra 1. februar eller snarest derefter og 2-6 måneder frem. Praktikken er ulønnet. Send en kort, motiveret ansøgning inkl. CV til mkh@nullkalsmose.com  og du er også velkommen til at kontakte Mille Kalsmose med eventuelle spørgsmål til praktikstillingen.

Læs mere om Mille Kalsmose på www.millekalsmose.com