Udstillingsassistent – Studentermedarbejder hos Kongernes Samling

Har du lyst til at være en del af et dynamisk team og arbejde med nye måder at tænke udstillinger og museumsformidling på – med udgangspunkt i en af landets mest fantastiske samlinger og tre lokationer, som der lige nu er fuld turbo på?

Kongernes Samling søger en studentermedarbejder, som i samarbejde med resten af organisationen skal assistere med at forberede udstillinger, der åbner i 2024 og frem.

Ansøgningsfrist: Torsdag d. 15/6 kl. 16.

Læs hele opslaget her: https://www.jobindex.dk/jobannonce/481985/udstillingsassistent-studentermedarbejder

Arrangementer under LiteratureXchange i Aarhus med studierabat

KALDER AARHUS <3

80 MOONS har under LiteratureXchange festival i Aarhus æren af at kunne præsentere 5 særevents, der forbinder kunsten og litteraturen under 5 aktuelle politiske temaer, herunder: 

Et helaftensevent, hvor vi funderer over jordens forfald og alternativet – at flytte til Mars – sammen med forskere, arkitekter, forfattere og illustratorer. Kom med til “LIT X ARTS: Mars – Fremtidens Habitat” (link: https://fb.me/e/UnZf2CtV)

En eftermiddag i solen, hvor vi lægger verdenssamfundet på det psykologiske briks og snakker om, hvordan vi kollektivt kan arbejde med vores klima-angst. Kom med til: 

“LIT X ARTS: Katastrofeterapi mod klimaangst” (link: https://fb.me/e/3qYnXTRQZ)

En eftermiddag, hvor vi inviterer til fremtidens topmøde med matriarkalsk fortegn. Kom med til Kom med til: 

“LIT X ARTS: Kønnets kapital” (link: https://fb.me/e/QFXFgfzk)

En undersøgelse af krigsskildringer med fokus på Ukraine med dokumentarister og krigsfotografer til “LIT X ARTS: Splintered Society” (link: 

https://fb.me/e/3DbRK6X69)

En aften om den nuværende situation i Iran, hvor de 3 ord  “Kvinde – Liv – Frihed” symboliserer et oprør mod styret i Iran. Vi udforsker lyden af vrede, afmagt og protest og hvordan kunsten kan bruges til at formidle opgør og oprør. Kom med til “LIT X ARTS: Iran, ideologi og identitet” (link: https://fb.me/e/1evSZ9hMo)

Der er studierabat på alle billetter.

Håber vi ses!

/ 80 MOONS

Vil du være Strandberg Publishings nye redaktionsassistent?

Vi søger en universitetspraktikant fra litteraturvidenskab, kunsthistorie, visuel kultur, moderne kultur, dansk, engelsk, kommunikation eller lign. til et praktikforløb i efteråret 2023.

 Har du en bred interesse for kultur, et kreativt blik, en skarp pen og et nysgerrigt sind? Så er det lige dig, vi leder efter på redaktionen hos Strandberg Publishing, hvor du kan være med til at lave Danmarks flotteste fagbøger.

 Du får mulighed for at stifte bekendtskab med en bred vifte af forlagsopgaver og få et grundigt indblik i bogproduktion fra spæd idé til færdig udgivelse: fra redaktionelle overvejelser, korrekturlæsning, billedredaktion, udarbejdelse af formidlingstekster, kontakt til journalister, opslag på sociale medier til salgs- og pressearbejde foruden opgaver af administrativ og praktisk karakter. Vi tilpasser naturligvis arbejdsopgaverne, så den passer til din profil og faglighed.

 Du får lejlighed til at arbejde selvstændigt med dine arbejdsopgaver og samarbejde med redaktører, grafikere og forfattere på en levende arbejdsplads, hvor både indbudte og uventede gæster gerne lægger vejen forbi. Vi garanterer en stejl læringskurve og fagligt relevante opgaver, der giver dig et godt indblik i forlagsbranchen samt et relevant netværk af forlagsmedarbejdere.

 OM FORLAGET

 Vi er et mindre forlag i hjertet af København, der udgiver faglitteratur inden for arkitektur, design, kunst, kulturhistorie, kogekunst og livsstil i tæt samarbejde med nogle af landets største kulturinstitutioner. Vores udgivelser tæller bl.a. Argumenter imod kvinder af Birgitte Possing, Fremad af Bastian Emil Goldschmidt, Osteria 16 af Emil Alsbo og Morten Kaltoft samt en perlerække af kunst-, design- og arkitekturudgivelser. Se mere på www.strandbergpublishing.dk.

 Vi forventer, at du kan starte universitetspraktikken i august/september 2023.

 Send din ansøgning samt dit CV til claudia@nullstrandbergpublishing.dk senest d. 15. juni 2023. Vi indkalder til samtaler løbende.

 Har du spørgsmål til stillingen, så kontakt forlagskoordinator Claudia Rebecca Juul Kassentoft på claudia@nullstrandbergpublishing.dk eller tlf. 22303554.

~ Tor 8. juni kl. 16.30 + lør 10. juni kl. 16.30 ~Marina Dubia:Performance i Christianshavns gader

Vær med enten den 8. eller 10. juni, når Marina Dubias nye karnevalsinspirerede performance, Desabar to Fall Over, danser sig gennem Christianshavn. I en tilsynladende festlig konfetti-parade bevæger en gruppe dansere sig fra O – Overgadens O – Rooom gennem Christianshavns gader. Men i stedet for guld og glitter er konfettien i Dubias performance lavet af danske og internationale aviser, der rapporterer om politisk uro, klimakatastrofer og andre former for vold—glædesrus bliver agitation, måske endda aggression og konfetti til trusler.

Paraden bevæger sig gennem Christianshavn to gange i næste uge [startpunkt og kort over ruten er på O – Overgaden]: torsdag d. 8. juni kl. 16.30-17.30 og lørdag d. 10. juni kl. 16.30-17.30. Lørdagens performance efterfølges desuden af en artist talk mellem Marina Dubia og kunstner Niels Christensen kl. 18-19 på O – Overgaden.
? Læs mere om de to performances og artist talken her 

Seminar: EXTRACTIVISM * minedrift i Norden * ny omsorg for jorden

Vær med fredag d. 16. juni kl. 13 – 17.30, når O – Overgaden inviterer til et heldagsseminar om minedrift og territoriale konflikter i Norden i forbindelse med Nanna Elvin Hansens aktuelle soloudstilling Groundings.

I en nyproduceret film- og lydinstallation, der består af optagelser omkring kvartsitminen ved bjerget Giemaš i samisk Nordnorge, undersøger Nanna Elvin Hansen udvindingen af mineraler, ofte til ny og grøn teknologi, som foregår i Skandinavien. Elvin Hansens udstilling på O – Overgaden med titlen ”Groundings” er desuden optaget af udvindingens relation til billed – og fjernregistreringsteknologi.Til seminaret kan du møde miljøorganisationen og -bevægelsen NOAH, Dr. Godofredo Pereira, arkitekt og forsker ved Royal College of Art i London, samt Kate Utsi, rensdyrhyrde og distriktsleder af Reinbeitedistrikt 7 ved Austertana. Sammen med udstillingsaktuelle Nanna Elvin Hansen vil de dele ud af deres videnskabelige, kunstneriske, aktivistiske og personlige viden om territorialiseringen af vores undergrund – og give perspektiver på de mange konflikter, det fører med sig lokalt og globalt.

Seminaret vil åbne op for samtaler om vores egen relation til undergrundens ressourcer, som vi dagligt forbruger og baserer vores liv på. Det vil også komme med bud på, hvordan det er muligt at drage omsorg for jorden og skabe bæredygtige, ansvarlige relationer mellem økosystemer og den lokale befolkning i områder med minedrift.Dagen afsluttes med en lydperformance af Nanna Elvin Hansen og lydkunstner Eliza Bo?ek. 

Program:

13.00-13.30: Introduktion og velkomst / Rhea Dall, O – Overgaden, og udstillingsaktuelle Nanna Elvin Hansen13.30-14.00: Oplæg / Nanna Clifforth, miljøorganisationen og -bevægelsen NOAH 14.00-14.45: Oplæg / Kate Utsi, rensdyrhyrde og distriktsleder v. Austertana

14.45-15.15: Pause

15.15-16.15: Oplæg ”The Ends of the World” + samtale / Dr. Godofredo Enes Pereira arkitekt og leder af Royal Academy of Arts bachelorprogram Environmental Architecture i London16.15-16.30: Lydperformance: Watery Bodies by Giemaš af Nanna Elvin Hansen og Eliza Bo?ek (vi lytter til et udsnit af lydperformance, som herefter kører videre som back drop til et glas vin i solen)

16:30: Baren åbner

Arrangementet vil foregå på engelsk, dansk og norsk og er gratis ligesom adgang til O – Overgadens udstillinger.

Tilmelding er ikke nødvendig.Seminaret præsenteres af O – Overgaden i samarbejde med miljøorganisationen og -bevægelsen NOAH

Arrangementer Københavns Hovedbibliotek / juni 2023

MÅNEDENS FORFATTER / Eva Tind (22. juni)

Kig forbi Københavns Hovedbibliotek, når Eva Tind optræder som MÅNEDENS FORFATTER. Eva Tind er netop nu aktuel med den anmelderroste roman ”Citronbjerget”, der handler om kvinden Sui, som uden helt at kunne forklare hvorfor forlader sin mand. Og da hun modtager et brev om, at hendes ukendte bedstefar har ladet hende arve en hytte på Citronbjerget, beslutter hun sig for at rejse fra Danmark til Korea. Der er fri adgang til arrangementet og alle er velkomne.

Link til arrangement: https://www.facebook.com/events/168477842554390

Teater FÅR302 søger kommunikationspraktikant i efterårssemestret 2023

Er du interesseret i kunst og kultur og studerende ved en videregående uddannelse? Og vil du gerne have praktisk erfaring med kulturformidling? Så vil du få rigtig meget ud af et praktikforløb på Teater FÅR302. I praktikperioden kommer du omkring alle aspekter af markedsføringen og kommunikationen af Københavns vildeste, hyggeligste og mest intense teater i samarbejde med en af branchens dygtigste kulturformidlere. Ansøgningsfrist 10. juni.

Læs hele opslaget her: https://www.faar302.dk/forside/praktikantstilling/