Fagrådsmøde for Kunsthistorie og Visuel Kultur

Velkommen til næste fagrådsmøde onsdag d. 29. maj kl. 16-17 (Lokale 21.4.26)!

Udover interessante og vigtige diskussioner af det faglige og det sociale vil der blive budt på kaffe og hjemmebagt kage.
NB! Der er STADIG ingen repræsentanter i fagrådet fra 1. og 2. år, så vi håber meget at se nogen af jer til næste møde!
Har du idéer og ønsker til dagsordenen, så send en e-mail til kunst.fagraad@nullgmail.com senest d. 21. maj.
Vel mødt!
Ps. Hvad er Fagrådet egentlig?
Fagrådet er et demokratisk system, hvor vi som studerende har stor indflydelse på vores uddannelse. Støder du undervejs i dine studier på ting, der ikke fungerer, har du visioner for, hvordan du synes uddannelserne burde se ud, eller er du bare interesseret i at vide mere om, hvad der sker på studierne generelt, så burde du kigge forbi til et fagrådsmøde.

Kunstneren som ung – Thomas Mann i et europæisk lys

I et samarbejde med Thomas Mann Selskabet i Danmark:
En samtale mellem formand for Thomas Mann Selskabet Morten Dyssel Mortensen, lektor Lilian Munk-Rösing, Afd. for Litteraturvidenskab, Københavns Universitet, og professor MSO Søren Fauth, Aarhus Universitet. Udgangspunktet er Thomas Mann’s tidlige fortællinger.
Skuespiller Jens Albinus vil læse udvalgte passager op.
Sted: Det Humanistiske Fakultetsbibliotek, stuen. Tid: Tir, 07.05.2013 – 16:00 – 17:00plakat_thomasmann

 

logo_humsiden

 

Nuuk Underground! – Grønlandisering og globalisering i populærmusik fra Grønland

– ved ph.d.-Studerende på Afdeling for Minoritetsstudier på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier Andreas Otte om projektet ”Musikken i Grønland og Grønland i Musikken”, som er finansieret af Kommissionen for Videnskabelige Undersøgelser i Grønland. Andreas Otte er desuden bassist i det primært Nuuk-basserede band Nanook.
gr_nlandDen grønlandske populærmusik er opstået som et udslag af lokale globaliseringsprocesser. Samtidig har grønlandske musikere meget tidligt fokuseret på at give lokal populærmusik grønlandsk identitet. Ved gennemgang af tendenser og eksempler fra den grønlandske populærmusikhistorie, belyses nationens rolle i musikken, i forhold til begreber som anti-imperialisme, branding og kosmopolitisme.      
 
Arrangementet er en del af fakultetsbibliotekets liT.house PhD Platform – hvor Ph.d. studerende kan kommunikere deres forskning.
Sted: Det Humanistiske Fakultesbibliotek. Tid: Ons, 08.05.2013 – 12:30 – 13:10
logo_humsiden

ART CPH – Smutvejen til byens kunst

ArtCph_visuals2København er så fyldt med fantastiske kunstoplevelser, at det kan være svært at sortere. Derfor har vi udviklet en app til iPhone, der guider dig kvalificeret igennem, så du kun behøver at besøge det bedste.

ART CPH er en kunstguide til Københavns kunstelskere og turister med interesse i kunst.
App’en giver en unik mulighed for at komme i lynhurtig nærkontakt med kunsten og de kunstneriske oplevelser, der ugentligt tilbydes i byen.
Vi har et tæt samarbejde med udvalgte kunstinstitutioner og gallerier, og derfor er det muligt at finde frem til kvalitetskunsten på et øjeblik.

Som en eksklusiv ”ekstra krølle” på app’en har vi folk fra kunstmiljøet, der løbende vil give Deres bud på hvad De finder mest interessant her og nu.
I maj måned får vi input fra Michael Jeppesen, Thomas Asbæk og Jens-Peter Brask.

ART CPH er et filantropisk projekt, som er drevet af iværksætterånd.
Det koster ikke penge for gallerierne og museerne at være med, og det koster ikke penge at downloade og bruge app’en

Guiden er enkel og inddelt i 4 hovedkategorier: Udstillinger, Museer & Gallerier, Ferniseringer & Events, og Anbefalinger.
Desuden er det muligt at sortere kategorierne efter bydele, men man kan selvfølgelig også vælge at vise byens samlede udbud i sin helhed.

Der er lagt vægt på en nem og overskuelig brugerflade med plads til at skabe en helt personlig kunstguide – du kan hente den i app store fra 2. maj.
Se lidt mere her: www.art-cph.dk

Seminar about sound and listening in artistic, social and political contexts with Seth Kim-Cohen (US)

seminar_spor_foto

SPOR festival for contemporary music and sound art, Aarhus University Department of Aesthetics and Communication and Seismograf/DMT proudly presents the seminar IN AND OUT OF CONTEXT about sound and listening in artistic, social, political and other contexts on May 10 2013. With artist and sound theorist Seth Kim-Cohen (keynote speaker, US), Juliana Hodkinson (UK), Yannis Kyriakides (GR), Kirsten Reese (DE), Simon Steen-Andersen (DK), Crys Cole (CAN), Thomas Bjørnsten (DK/AU), Anette Vandsø (DK/AU), a.o. More info

SPOR Festival 2013_SEMINAR

Kom og oplev avantgardemusikken indefra!

Vi søger frivillige til KLANG – Copenhagen Avantgarde Music festival som finder sted 25. maj – 1. juni 2013 på Teater Republique.

Hvis du har interesse for ny musik, audiovisuel kunst, tværæstetisk performance eller avantgarden som sådan, er du den, vi leder efter. Vi søger nemlig frivillige medhjælpere til at tage sig af praktiske opgaver under festivalen. Hvis du har lyst til at give en hånd, får du til gengæld så vidt muligt adgang til alle festivalens opførelser og indblik i, hvad der foregår i maskinrummet til en festival.

Læs hele opslaget (pdf).

GRAY – et skuespil om at søge tro og tillid

GRAY

Teaterselskabet Dédié præsenterer
GRAY – af Morti Vizki

I et klaustrofobisk rum; en sindssygeanstalt, en operationsstue – eller måske blot på indersiden af Dorians forviklede hjernebark – udfolder Teaterselskabet Dédié i en uforskammet frygtløs udgave Oscar Wildes famøse fortælling om den fortryllende yngling Dorian Gray, som giver sin sjæl i bytte for en – fysisk! – forfaldsløs fremtid.

Omkring årtusindeskiftet gav punkpoeten Morti Vizki Wildes fortælling en forbandet velplaceret ansigtsløftning og kreerede dermed en syreholdig trance-fortælling, der forener sygelig storbynarcissisme og klam købesex med uvant intens digtekunst.

Dorian erhverver sig nu som skrupelløs plastikkirurg om dagen og sulten escort om natten. Hans ydres ulastelige plastikfernis dækker efterhånden dog kun dårligt over en rådnende sjæls odør, og bag spejlets sirlige silhuet opstår skyggen af et nyt motiv; det brændende ønske om eksistensen af et inderligt sted bag den udpinte plastikfacade. Men! Pulserer hjerteblodet overhovedet endnu bag de talløse operationssuturer?

Oplev denne tværæstetiske og sanselige forestilling på Spillestedet Stengade d. 4.-11. maj 2013.
For yderligere information samt billetter se venligst: www.dedie.dk

OVERGADEN INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST // KUNSTPUBLIKATIONER 2013

web billede

Overgaden danner i maj måned rammen omkring KUNSTPUBLIKATIONER 2013, der som led i årets First Floor program for tiende år i træk stiller skarpt på kunstpublikationen og kunstnerbogen som et unikt – men ofte også overset – format indenfor kunsten. Over en periode på 23 dage fejrer Overgaden kunstpublikationen ved gennem en bogmesse, en udstilling samt en række af arrangementer med oplæsning, talks, debatter og et heldagsseminar endnu en gang bringer denne særegne kunstform i fokus.

3. maj kl. 17-20 // MESSEÅBNING OG FERNISERING
Kom og vær med til at fejre åbningen af årets messe for kunstpublikationer på Overgaden, som markerer startskuddet på KUNSTPUBLIKATIONER 2013. Fredagen byder ligeledes på fernisering af udstillingen Danish artists’ books – the exhibition, så kig forbi Overgaden ml. kl. 17 og 20, hvor vi vanen tro fejrer åbning og fernisering med god stemning og gin&tonics.

3. maj – 5. maj // BOGMESSE // KUNSTPUBLIKATIONER 2013
Fra fredag d. 3. maj til og med søndag d. 5. inviterer Overgaden indenfor til den årlige messe for kunstpublikationer. For tiende gang i træk bringer Overgaden kunstpublikationen i fokus, når husets første sal dammer rammen omkring en summende messe, hvor udvalgte forlag fra ind- og udland vil præsentere deres nyeste udgivelser, ligesom et program af samtaler, hvor flere af årets messeaktuelle forlag vil fortælle om deres arbejde med og forhold til kunstpublikationen, vil være at opleve i løbet af weekenden.

3. maj – 26. maj FIRST FLOOR // DANISH ARTISTS’ BOOKS – THE EXHIBITION
En kunstnerbog er et kunstværk i bogform. En bog som kunst frem for de traditionelle kunstmonografiers repræsentation af kunst. Udstillingen Danish artists’ books – the exhibition stiller skarpt på kunstnerbogen. Igennem en præsentation af en række udvalgte kunstneres værker, hvor kunstnerbøgerne udgør et selvstændigt og vigtigt spor i deres samlede kunstneriske praksis, samt gennem præsentationer af kontemporære eksempler på hvad kunstnerbøger er og kan være, udfolder udstillingen den danske kunstnerbog – før som nu. Udstillingen er kurateret af Thomas Hvid Kromann, Maria Kjær Themsen og Louise Sidenius.

FRI ENTRÉ Udstillinger og events på Overgaden er altid gratis og alle er velkomne.

Besøg Overgaden Institut for Samtidskunst på Facebook.