JACOB AUE SOBOL – FORTÆLLINGER/STORIES i Fotografisk Center

9. OKTOBER ER SIDSTE CHANCE FOR AT SE UDSTILLINGEN

“Udstillingen ‘Fortællinger’ skal skubbe os ud af almindelighedens tryghed og få beskueren til at forholde sig til egen krop og eksistens på en poetisk og direkte måde.” Jacob Aue Sobol

Sådan skriver den unge, danske Magnum-fotograf Jacob Aue Sobol om sin nye udstilling Fortællinger i Fotografisk Center. Fortællinger er sammensat af fotografier fra flere forskellige serier, og viser sort-hvide billeder fra Danmark, Grønland, Japan og Thailand. Det er første gang, Sobol har lavet en tematisk anlagt udstilling på tværs af sine billedserier.

Med mennesket som omdrejningspunkt fokuserer udstillingen Fortællinger på kroppen, samfundet samt sociale og følelsesmæssige relationer mennesker imellem. Udstillingen består af tre dele: En del udgøres af 25 indrammede fotografier, mens en anden består fire store portrætter. Endelig vil der midt i rummet være en dobbeltprojektion med skiftende billeder.

Jacob Aue Sobol (f. 1976) er som første og eneste dansker blevet optaget som Associate member i det internationale foto-agency Magnum. Sobol har desuden modtaget prestigefyldte priser som Leica European Publishers Award i 2008 og udgivet de nu udsolgte bøger Sabine i 2004 og I, Tokyo i 2008.

Sobol er netop nu udstillingsaktuel sammen med Jim Goldberg, Richard Misrach og Daniel SchwartzSan Francisco Museum of Modern ArtFotografisk Center er meget glade for at kunne præsentere Jacob Aue Sobols værker i en nytænkende installering i dialog med vores nye og mere rå lokaler på Carlsberg.

Udstillingen Fortællinger ledsages af en lille publikation.

For yderligere information om udstillingen eller interviewaftaler kontakt venligst leder Kristine Kern33930996 eller kk@nullphotography.dk

Åbningstider: Tirs-søn 11-17, tors 11-20

THE ARAB SPRING: A NEW REALITY FOR ART AND CULTURE IN THE WORLD

Suada Demirovi?, photo (44x112), part of series “work in progress”, Rundgang, 2011

Cities in the Middle East have been on the move for many months now. Not only politics and economy are at stake, but also cultural activities and artistic practice.

 

THE ARAB SPRING: A NEW REALITY FOR ART AND CULTURE IN THE WORLD

 

Conference at the Schools of Visual Art, The Royal Danish Academy of Fine Arts, On Friday, October 7th, 2011. Place: Festsalen, Kongens Nytorv 1, Copenhagen.

 

The program:

 

MORNING (coordinated by Carsten Juhl)

10,00-10,10: Welcome, by rector Mikkel Bogh, Schools of Visual Art.

10,00-10,25: “A world in crisis, possibilities for art and culture”. By Carsten Juhl.

10,15-11,00: The projects shown at La Biennale di Venezia 2011 and at Rivoli in Torino. By Aida Eltorie.

11,00-11,20: Discussion of the presentation made by Aida Eltorie.

11,20-12,00: “The Significance of Freedom. To make an essay-film about Cairo”. By Truls Lie.

Pause of 60 minutes.

AFTERNOON (coordinated by Thomas Locher)

13,00-14,00: “Jerusalem, the City of Cultures”. By Huda Imam.

14,00-15,00: “The performative, the participative and the rest”. By Georges H. Rabbath.

15,00-16,00: Questions and discussion among all participants, animated by Tijana Miskovic.

16,00-16,15: “Differences and analogies among artistic positions in Europe and in the Middle East”. A conclusion, by Thomas Locher.

 

 

 

Guests participating:

 

Aida Eltorie (Cairo). Artist and curator. Organizer of the Egyptian Pavilion at La Biennale di Venezia, 2011.

Huda Imam (Jerusalem). Founder and director of the Center for Jerusalem Studies at the Al Qud University and also director for the Al Qud University Jerusalem Program for international relations.

Truls Lie (Oslo). Critic. Editor of Dox and publisher of Le Monde diplomatique.

Georges H. Rabbath (Beirut). Visual artist, writer and researcher. Official curator of the Lebanese pavilion at La Biennale di Venezia, 2011, where “The State of Mind” art project was launched.

 

 

 

Organizers:

Carsten Juhl (Copenhagen). Historian. Head of the Department of Art Theory and Communication at the Schools of Visual Art.

Thomas Locher (Berlin and Copenhagen). Visual artist and professor at the Schools of Visual Art.

Tijana Miskovic (Copenhagen). Visual artist and independent curator.

 

 

 

Photo on the flyer by Suada Demirovi?, photo (44×112), part of series “work in progress”, Rundgang, 2011

The conference is open to the public and attendance is free of charge. For more information please send an email to: mail@nulltijanamiskovic.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burlesque som København aldrig har fået det før

Publikum kan godt få øjnene på gled og forvente en smule røde kinder, når New Burlesque Festival 2011 løfter ben og lufter barm på utraditionel vis d. 7.- 8. okt. og d. 25. – 26. nov. i Den Brune Kødby.

Sidste efterår tog New Burlesque Festival København med storm. Det blev til 7 udsolgte aftener, bare bryster i alle de store dagblade samt en oplevelse ud over det sædvanelige for det festlige, fremmødte publikum til Danmarks første burlesque festival.

Nu er New Burlesque Festival 2011 klar med et nyt eksklusivt program, hvor der flyves førende kunstnere ind fra både USA og England. København har aldrig set mage – og det er netop New Burlesque Festivalens varetegn; at give københavnerne lidt ekstra, sætte takten lidt op og mærke storbypulsen, som den banker i New York, London og Berlin.

Burlesque der vil mere end at smide tøjet
New Burlesque Festival er garant for totaloplevelser, når Warehouse9 byder på forførende opsigtsvækkende extravaganza, glamour og nostalgi. Og det stopper ikke ved scenekanten, men omslutter publikum fuldstændigt med dekadent scenografi og musikalsk akkompagnement skabt specielt til lejligheden, en uforlignelig vært som vil guide publikum gennem aftenen samt en absintbar, der nok skal skabe den rette løsslupne stemning.

På scenen kan publikum forvente langt mere end klude, der falder fra kroppen, fordi intelligent, humoristisk og kunstnerisk mod er i centrum for festivalen.
Når scenelamperne er slukket og alt glitteret er fejet op fra gulvet, er målet, at publikum har fået mere med sig end et stykke med bart. Som kurator og performer Christian Van Schijndel aka The Gentleman udtrykker det ”Vær forberedt på at blive udfordret og konfronteret med optrædener som sætter tankerne i gang, mens du bliver underholdt og morer dig uforligneligt”.

Den burlesque som man kan opleve på festivalen adresserer og kommenterer på nutidens mainstream æstetik, forbrugersamfundet, kønsnormer og sociale hierarkier, det er legesyg cabaret med noget på hjertet og tungen i kinden.

Datoer, billetter og sted:
Boylesque : 7. – 8. oktober
Kunstnere: Tigger! (NY), Ryan Styles (UK), The Gentleman (UK/DK)

Grrrlesque: 25. – 26. november
Kunstnere: Foxy Tann (US), Molly & Me (UK/DK), Frk. Flyv (DK)

Billetter koster 150 kr. og er til salg på: www.newburlesque.dk

New Burlesque Festival 2011 finder sted:
Warehouse9 Halmtorvet 11, Bygning 66 København V.

Fremleje – til amerikansk kunstnerpar og dere datter søges i januar & februar 2012.

I forbindelse med realiseringen af to kunstudstillinger i Koh-i-noor, søgers en to- eller treværelses lejlighed. Lejligheden skal være beliggende i København fortrinsvist på Vesterbro eller omegn. Den skal fungere som bolig for et amerikansk kunstnerpar og deres datter i perioden 29. december til 29. februar 2012. Kunstnerparret, Sarrita Hunn og Ryan Thayer, skal hver især arbejde på deres soloudstillinger i Koh-i-noor, og er i den forbindelse blevet tilknyttet Statens Kunstråds Residency Program, DIVA.

Max. husleje 6500 kr. pr. md.

Venlig hilsen

Jens Axel Beck
jensaxelbeck@nullgmail.com
Tlf. 23 84 33 06

Studerende søges til Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum

Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum søger tre kollegaer, der kan indgå i vores team af undervisningsmedarbejdere. Arbejdet vil primært bestå af undervisning og booking, men man vil også kunne blive tilknyttet andre formidlingsprojekter afhængig af erfaring og interesse.

Vores undervisningsaktiviteter er meget alsidige, og vi inddrager forskellige undervisningsmetoder som f.eks. fortælling, skriveøvelser og skitsetegning i vores forløb. Vi har et særligt fokus på inddragelse af digitale medier og på udviklingen af en dialogbaceret undervisningspraksis, og det er derfor en forudsætning, at ansøgeren har lyst at udvikle sig inden for disse felter.

Medarbejderne i Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum har uddannelsesmæssig baggrund fra universitetet, kunstakademiet og lærerseminariet, og vi ser det som en fordel, at vi arbejder ud fra forskellige tilgange til formidlingsarbejdet – det afføder inspiration og gode idéer. Til de opslåede stillinger søger vi tre studerende, der har interesse for og indsigt i kunst og formidling til børn, unge og voksne.

De tre ledige stillinger er i første omgang underviserstillinger uden faste arbejdsdage, men fra januar forventes gradvist, at de tre ansatte vil få to faste arbejdsdage på minimum 7,5 time pr. uge. Det er kun studerende, der kan komme i betragtning til stillingen.

Hvis stillingsbeskrivelsen har vagt din interesse, så send en kortfattet ansøgning til Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 Kbh K eller på e-mail: line.esbjoern@nullthorvaldsensmuseum.dk.

Vi skal have ansøgningen senest torsdag d. 13. oktober kl. 12.

 

Med venlig hilsen

Line Esbjørn

Leder af Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum

Ny udstilling på Louisiana: Klee & Cobra

Klee & Cobra
30. september 2011 – 8. januar 2012

Cobras forvaltning af arven efter Paul Klee, som i vid udstrækning har været ukendt, er omdrejningspunktet for Louisianas store efterårsudstilling, som i en sammenstilling viser hen ved 120 værkeraf Klee og et lignende antal Cobra-værker – altså alt i alt ca. 250 værker.
Udstillingen udforsker for første gang forholdet mellem Cobra-bevægelsen(1948-51) og den schweiziske kunstner Paul Klees (1879-1940) arbejder og kunstneriske tænkning. For kunstnere som Asger Jorn, Carl- Henning Pedersen, Ejler Bille og Corneille synes Klees kunst efter krigen at vise vejen frem. De mødte hans værker i publikationer allerede i 1930’erne; senere kom de første udstillinger i Danmark og Holland og – mest betydningsfuldt – den siden legendariske visning af flere end 300 af Klees værker på Stedelijk Museum i Amsterdam i 1948. De danske abstrakte kunstnere søgte som Klee umiddelbarheden og spontaniteten i barnets enkle og kraftfulde udtryk, og opdagelsen af børns evne til at udtrykke sig i billeder var en vigtig kilde til kunstnerisk inspiration for både Klee og Cobra-malerne.
Se mere på www.louisiana.dk – her kan du bl.a. tilmelde dig Louisianas nyhedsbrev.
Du kan også følge Louisiana på Facebook.

Venlig hilsen
Louisiana / Susanne Hartz
Pressechef

Lydperformance: Tristan Perich og Lesley Flanigan


Der er lagt op til en både hypnotisk og poetisk musikalsk oplevelse, når lydkunstnerne Tristan Perich og Lesley Flanigan fra New York gæster Overgaden. Cellisten Mariel Roberts indleder aftenen med opførelsen af en ny komposition af Perich, hvor dennes karakteristiske 1-bit musik kombineres med cello, hvorefter Lesley Flanigan skaber et forførende lydtæppe af den akustiske feedback fra højtalerne og hendes egen stemme.

Fra kl. 17.30 vil der være billig bar, så kig forbi til en fyraftensøl og en lydoplevelse ud over det sædvanlige. Gratis entré.

Tid: 29. september kl. 18-19
Sted: Overgaden, Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K
——————————————————–
Mere om kunstnerne:
TRISTAN PERICH
Tristan Perich er inspireret af matematikken og fysikkens æstetik, og hans arbejde er baseret på undersøgelser af de grundlæggende elementer i elektronisk lyd. Siden 2004 har han arbejdet med 1-bit lydbølger, som er den mest simple digitale lydmanifestation, hvor data frembringer lyd, uden at andre komponenter griber ind i lydbilledet. Hans album “1-Bit Music” fra 2004 var det første nogensinde, der blev udgivet som mikrochip, og hans værker, der kobler 1-bit electronics med traditionelle former for musik og visuel kunst, har været vist verden over, heriblandt på Sonar, Ars Electronica, Whitney Museum og bitforms gallery. Mere info: www.tristanperich.com

LESLEY FLANIGAN
Kunstneren og vokalisten Lesley Flanigan arbejder skulpturelt med den elektroniske lyd og anvender støj såvel som tone som materiale. Omgivet af kabler, højtalere og mikrofoner kombinerer hun den akustiske feedback fra højtalerne med sin egen stemme og skaber ud af dette en musik, der omfavner selve processens transparens. Om hendes værker skriver ArtsCriticATL: “Flanigans optræden er ladet med filosofiske ideer og slører ofte grænserne mellem musik, støj, skulptur og performancekunst. Hendes værker har været vist på en række kunstinstitutioner og festivaler, heriblandt på Sonar, Guggenheim Museum, Museet for Samtidskunst i Roskilde og HBC i Berlin. Mere info: www.lesleyflanigan.com

UTOPIENS BYRUM: THAU vs. PLØGER

UTOPIA TALKS præsenterer UTOPIENS BYRUM: THAU vs. PLØGER

UTOPIA TALK i ARKENs filmsal
Onsdag den 28. september kl. 19.10 – 20.00
Vært er Mads Brügger, filminstruktør, journalist og kanalchef på Radio 24syv.
Arrangementet er gratis. Tilmelding tilrådes til: utopiatalks@nullarken.dk
Efter UTOPIA TALKEN er der SOUP TALK: Suppe og øl – og det er også gratis

UTOPIENS BYRUM: THAU vs. PLØGER

De to nærmest kultiske, faglige kapaciteter Carsten Thau, filosof og professor ved Kunstakademiets Arkitektskole, og John Pløger, lektor og dr. art. ved Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring ved Roskilde Universitet, krydser klinger ved sæsonens første UTOPIA TALK.

Thau og Pløger vil fra hver deres vinkel – den arkitekturteoretiske og den bysociologiske – komme med bud på, hvad der kendetegner ‘den gode bys’ utopiske byrumskvaliteter. Aftenens store spørgsmål er blandt andre:

Hvordan kan man tale om ‘den gode by’? Findes den? Hvis ja, hvordan aktiveres bylivets skønne såvel som undergravende kvaliteter? Kan visuelle og fysiske eksperimenter i byrummet skabe konstruktive mentale benspænd?
Hvordan kan midlertidige hændelser, begivenheder og situationer spille en betydningsbærende rolle for vores daglige adfærd og sociale interaktion i ’den gode by’?

 

Kommende UTOPIA TALKS

ETIK OG ARKITEKTUR: SLA vs. BIG – Bjarke Ingels Group
Onsdag den 12. oktober kl. 19.10 – 20.00
Stig L. Andersson, Kreativ direktør for SLA, Urbanity, Strategy & Landscape debatterer med David Zahle, Partner i BIG – Bjarke Ingels Group

SOCIALT DESIGN: GEHL vs. FOS
Onsdag den 9. november kl. 19.10 – 20.00
Jan Gehl, Kreativ direktør for Gehl Architects debatterer med kunstneren FOS

For yderligere information kontakt projektleder Naja Rasmussen, tlf.: +45 4357 3452, e-mail: naja.rasmussen@nullarken.dk

2 OMVISERE SØGES TIL KUNSTFORENINGEN GL STRAND

Kunstforeningen GL STRAND søger studerende fra KUNSTHISTORIE og MODERNE KULTUR til at omvise i vores vekslende udstillinger.

Du skal have bestået din grunduddannelse i kunsthistorie, og vi forventer, at du følger med i aktuelle tendenser og teorier på den internationale kunstscene og vil formidle kunsten fra begyndelsen af 19-tallet og frem til i dag med stor indlevelse og engagement.

ARBEJDSOPGAVER

  • Omvisninger målrettet alle besøgsgrupper på dansk og engelsk
  • Aldersdifferentierede undervisningstilbud målrettet børn og unge
  • Udvikle den mundtlige formidling og GL STRANDs tilbud

Du bliver en del af et lille team på GL STRAND med store faglige kompetencer, høje ambitioner og godt sammenhold. Der er stor fleksibilitet i arbejdet, til gengæld forventer vi, at du går seriøst og selvstændigt til værks.

Arbejdstiderne vil være afvekslende i forhold til efterspørgslen, men omvisningerne vil typisk ligge i tidsrummet 16-20 i hverdage og 11-16 i weekender.

Du kan få yderligere oplysninger om jobbet ved at henvende dig til Udstillingsinspektør Pernille Fonnesbech T: 3336 0262  / E: PF@nullGLSTRAND.DK

ANSØGNINGEN

Send din ansøgning, så vi har den senest mandag d. 10. oktober 2011 kl. 12.

Vi forventer, at samtalerne vil finde sted i uge 41 efter ansøgningsfristen, og at de nye omvisere vil kunne begynde i december. Her åbner vi den nye udstilling exTRAct med værker af udvalgte af årets afgangselever fra de tre kunstakademier i Danmark og fra Goldsmiths i London samt Städelschule i Frankfurt.

Ansøgningen sender du til PF@nullGLSTRAND.DK eller til vores adresse:
GL STRAND, Gl. Strand 48, 1202 København K. Mærk ansøgningen ”OMVISER”.

GL STRAND er en moderne kunsthal med en lang historie. Vores mål er at være på forkant med nye tendenser i dansk såvel som internationalt kunstliv og at støtte danske kunstnere gennem udbredelse og formidling af deres kunst. Vi samler ikke og sælger ikke, men stræber alene efter at udbrede kendskabet til kunsten og skabe debat om kunsten herhjemme. På det punkt er vores visioner i dag de samme som ved stiftelsen i 1825.