SKYD SNEHVIDE

Skyd Snehvide er et satirisk familiedrama, der er både eventyrligt grotesk og foruroligende morsomt.

Intet er som vi kender det fra eventyrene; mor/ datter-konstellationen er her vendt helt på hovedet, og Datteren (Jonas Littauer) må kæmpe for at vriste sig fri af den charmerende, begavede, underholdende, men dybt destruktive Mor (Mille Maria Dalsgaard).

“I forestillingen Skyd Snehvide, der spiller i det stemningsfulde Østre Kapel på Vestre Kirkegård, er det netop det umulige moderdyr, der bliver zoomet ind på. Eller rettere, mor-datter-relationen i en lettere grotesk opsætning, der flirter med de gamle folkeeventyr og lader den uskyldsrene Snehvide være datter af en mørk og narcissistisk mor, der langsomt forgifter datteren.” 
– Nanna Goul, Information


Forestillingen spiller i det Østre Kapel på Vestre Kirkegård
17. august – 11. september
Kl. 21.00

Billetpriser
Studerende: 80 kr. / Under 25 år: 60 kr.
Find billetter HER

Vi ses på kirkegården!

Instruktør: Marc Wortel (NL)
Kostumedesigner: Renske Kraakman (NL)
Dramatiker: Miriam Boolsen
Medvirkende: Mille Maria Dalsgaard, Jonas Littauer
Lys- & lyddesign og livemusiker: Brian Larsen
Producent: Marie Egetoft
Instruktørassistent: Sabrina Ruiz
Scenografassistent: Andrea Lindeneg 
Fotokreditering: Lars Grunwald
www.sydhavnteater.dk

Hirschsprung LATE

Intro til Den anden Guldalder 26. september kl. 18

Til efterårets første Hirschsprung LATE kan du komme bagom den nyåbnede udstilling Den anden Guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser. Museumsinspektør og kurator Anna Schram Vejlby vil denne aften give en særintroduktion til udstillingen.

J.L. Lund: ‘Pyrrhus og Andromache ved Hektors grav’, (1807-11). Statens Museum for Kunst

Glemmebogen rummer mange kunstnere, og Lund er en af dem. Som professor på Kunstakademiet uddannede han sammen med C.W. Eckersberg den generation af danske kunstnere, vi i dag kender som guldaldermalerne. Mens Eckersberg er kendt som ’dansk malerkunsts fader’, har få imidlertid hørt om Lund, selvom han spillede en lige så vigtig rolle i samtidens kulturliv som lærer og kunstner.

Med udstillingen Den anden Guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser åbner vi for glemmebogen. Her vil du møde værker af Lund, af hans elever og af hans venner i Danmark og Tyskland. Sidstnævnte inkluderede kunstnere, digtere og intellektuelle som Caspar David Friedrich, J.C. Dahl, de tyske nazarenere og familierne Brun, Schiller og Humboldt.

Hirschsprung LATE

Den sidste torsdag i hver måned har vi udvidet museet åbningstid fra kl. 11-20. Til Hirschsprung LATE inviterer vi indenfor til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af efteråret og vinteren byder vi på alt fra oplæsning af kunstnerbreve og croquis til fællessang og særlige introer til aktuelle udstillinger.

Praktiske informationer

Omvisningen starter kl. 18 og varer ca. en time.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom i god tid, da der er et begrænset antal pladser på omvisningen.

Tilmelding ikke nødvendig.

Museet holder denne dag åbent kl. 11-20, hvorfor der vil være mulighed for at se udstillingen på egen hånd før og efter introen.

Læs mere om udstillingen

C.W. Eckersberg og hans skole

Omvisning 8. september kl. 14

C.W. Eckersberg var professor på det danske Kunstakademi fra 1818 og helt frem til sin død i 1853. Hans undervisning på Akademiet udgør et helt særligt kapitel i den danske kunsthistorie og har i dag givet ham tilnavnet ‘Guldalderens fader’. I denne omvisning ser vi nærmere på Eckersbergs værker, hans særlige tilgang og hvad han tilføjede dansk malerkunst. Vi går også tæt på hovedværker af en række af Eckersbergs elever så som Christen Købke, Jørgen Roed og Wilhelm Bendz.

Praktiske informationer

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom gerne i god tid, og henvend dig i skranken. 
Der er et begrænset antal pladser på omvisningen.

Hvad skabet gemte

Forskerkvarter 4. september kl. 14

Museets samling rummer meget mere end malerier. I arkiver og magasiner findes genstande som kunstnere fra hele 1800-tallet har ejet og brugt i deres kunstneriske arbejde. Museets stifter, kunstsamleren og tobaksfabrikanten Heinrich Hirschsprung, havde et nært forhold til mange af tidens kunstnere, kom i deres atelierer og fulgte deres arbejde og proces fra skitse til færdigt værk.

Hirschsprungs nære forhold til kunstnere er grunden til, at samlingen i dag rummer alt fra pensler og malerpaletter til kunstnermøbler og P.S. Krøyers vandrestok. Til dette Forskerkvarter kan du møde museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen, der har fundet kunstnereffekter frem fra gemmerne og museets birketræsskab i kælderen, hvor mange af de sjældent sete skatte opbevares.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.

Krøyer og kunstnerkolonierne – Skagen og Hornbæk

Omvisning 1. september kl. 14

Mange kender maleren P.S. Krøyer for hans tid i Skagen, som en del af kunstnerkolonien Skagensmalerne. Sammen med blandt andre kunstnerparret Anna og Michael Ancher, Holger Drachmann, Lauritz Tuxen og Carl Locher var han med til at sætte Skagen på landkortet allerede i kunstnernes egen samtid. Kunstnerkoloniens mange malerier af fiskere på havet og fine fruer på promenade på Skagen Sønderstrand har været med til at danne det billede mange af os stadig har af Skagen den dag i dag.

P.S. Krøyer: ‘Kunstnerens selvportræt’, 1897. Den Hirschsprungske Samling

Til denne omvisning kan du komme med på en rejse til 1800-tallets sidste årtier, hvor kunstnerkolonien i Skagen men også en endnu tidligere koloni i Hornbæk på Nordsjælland var på deres højeste. I 1873, ni år før Krøyer første gang besøgte Skagen, rejste han til Hornbæk i selskab med kunstnervennerne Frants Henningsen, Viggo Johansen og Kristian Zahrtmann. Mødet mellem kunstnerne, de lokale, naturen og kysten med Kullens blå klipper i horisonten blev starten på Danmarks formentligt tidligste kunstnerkoloni. Her mødtes og sidenhen bosatte mange af de kunstnere sig, som i 1880’erne og 90’erne rejste til Jylland og blev en del af kunstnerkolonien i Skagen.

Hør om hovedværker fra kunstnernes tid i Skagen og lyt med, når vi dykker ned i Hornbækkoloniens værker, som vises i den aktuelle sommerudstilling P.S. Krøyer og kunstnerkolonien i Hornbæk. Denne søndag er det sidste chance for at se udstillingen, som lukker d. 1. september kl. 16.

Praktiske informationer

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom gerne i god tid og tilmeld dig i skranken. 
Der er et begrænset antal pladser på omvisningen.

Hirschsprung LATE

Finnissage og intro 29. august kl. 18

Til sommerens sidste Hirschsprung LATE markerer vi afslutningen på Hjørneudstillingen Johan Rohde. En kunstners værksted, som lukker d. 8. september. Kom med til en hyggelig og uformel finnissage, der byder på en spændende introduktion til kunstneren og sjove fortællinger fra brevarkivet.

Johan Rohde var et multitalent. Han udfoldende sig inden for alt fra maleri og grafik til sølvsmede- og møbelkunst og fungerede tilmed som kunstkritiker. Kom tæt på denne særlige kunstner, hans kunstneriske processer og betydning for dansk kunstliv, når museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen giver en introduktion til udstillingen. Hør om tilblivelsen af Hjørneudstillingen og den store samling af skitsebøger, tegninger og fotografier, som Ny Carlsbergfondet fornylig donerede til museet og som kan ses for første gang i udstillingen.

Aftenen vil også byde på oplæsninger fra brevarkivet. Da Johan Rohde var nær ven med Den Hirschsprungske Samlings første direktør, kunsthistorikeren Emil Hannover, rummer museets arkiv mere end 344 breve udvekslet mellem de to. Projektmedarbejder i brevarkivet, Miriam Watts, vil rammesætte og læse udvalgte breve op til og fra kunstneren.

Hirschsprung LATE

Hirschsprung LATE er et nyt initiativ på museet. Den sidste torsdag i hver måned udvider vi museets åbningstid indtil kl. 20 og inviterer inden for til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af sommeren og efteråret byder vi blandt andet på croquis, sang, halloween for voksne og særlige introer til vores aktuelle udstillinger.

Praktiske informationer

Finnissagen starter kl. 18 og varer ca. en time.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom i god tid, da der er et begrænset antal pladser. 
Tilmelding ikke nødvendig.

Museet holder denne dag åbent kl. 11-20, hvorfor der vil være mulighed for at se Hjørneudstillingen på egen hånd før og efter finnissagen.

Hjørneudstillingen kan ses til og med den 8. september 2019.

MAKE LOVE IN GOOD FASHION

Do you want to work in artistic project management with passionate and hardworking people? The activist fashion performance-project “make love in good fashion” seeks an intern to help with everything regarding the project such as: writing fund proposals, assisting in the curating process, communications, budgeting and ad hoc-tasks. This is an ideal position if you want to gain experience with independent art projects where you work harder but also get much more responsibility and experience than in a regular museum or gallery

Arrangementer på Hovedbiblioteket

På briksen: Berlinmuren (Golden Days)

Med deltagelse af: Lilian Munk Rösing og Mikkel Bogh (direktør for SMK)

https://www.facebook.com/events/2587795204577937/

Stemmer efter muren #1: Victor Boy Lindholm (Golden Days)

https://www.facebook.com/events/352875202041724/

Stemmer efter muren #2: Cecilie Lind (Golden Days)

https://www.facebook.com/events/2345758548839445/

Stemmer efter muren #3: Ida Holmegaard (Golden Days)

https://www.facebook.com/events/2809799299035775/

Klassikerdagen: Inger Christensens ’Det’

Med deltagelse af: Erik Skyum-Nielsen, Peter Laugesen, Ursula Andkjær Olsen og Jonas Rolsted

https://www.facebook.com/events/675711109595196/

Morten Søndergaard og Sophus Helle med GILGAMESH

https://www.facebook.com/events/2322285247829131/

FotoForum: Helene Schmitz

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er image-659x1024.png

Fotografisk Center afholder i samarbejde med DJ:Fotograferne et FotoForum, hvor Helene Schmitz diskuterer sine billeder og baggrunden for hele projektet ‘Thinking Like a Mountain’ i dialog med antropolog Nathalia Sofie Brichet, der har felterfaring fra arbejde med naturresourcer i Grønland og ruinlandskaber i Jylland. Diskussionen vil bl.a. involvere klimamæssige og etiske aspekter af projektet.
Se Facebook-eventet her

I ‘Thinking Like a Mountain’ arbejder svenske fotograf Helene Schmitz med de spor menneskets højteknologiske og industrielle udvinding af resourcer og energi sætter i landskabet. Hun har besøgt fire forskellige steder i Norden og undersøgt menneskeligt påvirkede forandringer af grundfjeld, skov, flod og varme kilder i Island og i det nordlige Sverige. Billederne er ved første øjekast smukke landskabsskildringer, ved nærmere eftersyn uhyggelige vidnesbyrd om misbrugt natur.

Læs mere om udstillingen på vores hjemmeside

On Saturday, August 31st, the Fotografisk Center in collaboration with DJ: Fotograferne will host a FotoForum, where Helene Schmitz will discuss her images and the background for the entire “Thinking Like a Mountain” project in dialogue with Nathalia Sofie Brichet, who have done field work with natural resources in Greenland and ruinous landscapes in Jutland. The discussion will also involve climate and ethical aspects of the project.
See the Facebook-event here

In Thinking Like a Mountain swedish photographer Helene Schmitz is concerned with the relationship between man and nature. In her latest project, Thinking Like a Mountain, she works with the traces of human, high-tech and industrial extraction of resources and energy in the landscape. She has visited four different places in the Nordic countries and examined human-influenced changes in bedrock, forest, river and hot springs in Iceland and in northern
Sweden. At first glance, beautiful scenes. Upon closer inspection, uncanny testimonies of nature abused.

Read more about the exhibition on our homepage

Fotografisk Center
Staldgade 16
DK – 1699 København V
+45 3393 0996
www.fotografiskcenter.dk

Åbningstider / Openings hours:
Ti. – fr. 12 – 18, to. 12 – 20, lø. – sø. 12 – 16
Tue. – Fri. 12 am – 6 pm., Thur. 12 am – 8 pm, Sat. – Sun. 12 am – 4pm