OVERGADEN: Lydkunst-performances // Duo Demona + Randi Pontoppidan

ONSDAG 21. AUGUST KL. 18: Oplev en magisk aften i selskab med to eksperimenterende lydkunst-performances live i Nour Fogs soloudstilling Body Objects. Dine ører vil gro!

Krystalglas, theramin og keramiske instrumenter blander vinglassenes lyse resonanser med elektrisk støj og buldrende bas, og skaber et foruroligende lydtæppe, som lyden af en kortbølgeradio kombineret med et ihærdigt forsøg på at etablere elektronisk kontakt til det ydre rum. Nour Fogs tværæstetiske og sanselige værkunivers kulminerer denne aften i en performance med hans musikalske sideprojekt Duo Demona med Maj Kjærsig.

Samme aften kan du opleve den eksperimentelle sanger og lyd-excentriker Randi Pontoppidans jagt på nye lydlandskaber, som hun skaber gennem improvisationer med sin stemme og et næsten dyrisk sangsprog, loop-pedaler og anden elektronik. Til aftenen har kunstnerne helt ekstraordinært skabt en fælles lydlig overgang mellem deres performances.

Arrangementer og udstillinger på Overgaden er altid gratis og åbne for alle.

Join eventet her: https://www.facebook.com/events/872093143135149/

Studentermedarbejder til assistance med udstillinger

Vi søger en studerende, som kan assistere i vores udstillingsarbejde. Stillingen er forankret i museets formidlingsafdeling.

SMKs udstillingsorganisation

Udstillingsorganisationen skal bidrage til at optimere arbejdsgange i hele huset, at skabe et større ejerskab til udstillinger og at implementere mål for arbejdet med udstillinger i hele processen.  Du skal være med til at hjælpe med arbejdet i museets udstillingsorganisation.

SMK arbejder strategisk for at blive for flere og flere forskellige brugere ved at udvikle brugerperspektivet i museets udstillinger og ved at udvikle udstillinger, der kan være med til at sætte en dagsorden i offentligheden.

Dine arbejdsopgaver

Opgaverne består af assistance i forhold til:

 • Tidsplaner
 • Understøtte projektstyring
 • Kalenderstyring
 • Mødereferater
 • Logistikplanlægning
 • Udarbejdelse af udstillingsmateriale

Dine kvalifikationer

Du går på et studie, hvor du har fået indblik i, forståelse for projektledelse i kreative miljøer. Du er stærk i at understøtte kreative processer og skabe visuelle overblik.

Vi tilbyder

Vi tilbyder en ansættelse på 10 t./ugen i et hus fyldt med kunst og i et stimulerende og fagligt stærkt miljø.

Løn og ansættelsesvilkår 

Ansættelse sker i henhold til organisationsaftale mellem Finansministeriet og HK/STAT for kontorfunktionærer mfl.

Løn i henhold til organisationsaftalens timeløn for studerende.  

Arbejdstiden er i gennemsnit 10 timer om ugen. Arbejdsdagene fastlægges efter aftale.   

Arbejdsstedet er Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K. 

Tiltrædelse primo september 2019. 

Hvis du bliver tilbudt stillingen, skal du fremvise en straffeattest. Ansættelse sker med forbehold for museets godkendelse af eventuelle informationer, der måtte fremkomme i forbindelse med straffeattesten.

Ansøgning

Du søger jobbet via vores e-rekrutteringssystem på SMKs hjemmeside www.smk.dk, hvor du under “jobs” følger anvisningerne.  

Du bedes uploade ansøgning, CV og relevant dokumentation for uddannelse og erfaringer.  

Du modtager en automatisk udsendt mail som kvittering for vores modtagelse af din ansøgning mv.  

Vi skal have modtaget din ansøgning senest mandag den 29.8. 2019.

Om SMK

SMK er en statsinstitution under Kulturministeriet og er Danmarks hovedmuseum for billedkunst. Se mere på www.smk.dk.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte udstillings- og formidlingschef Berit Anne Larsen på tlf. 25 52 71 90.

SMK ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

BUSTER søger frivillige til årets bedste film- og mediefestival for børn og unge

Vil du være med til at skabe uforglemmelige oplevelser på årets bedste film- og mediefestival for børn og unge – så bliv frivillig på BUSTER 2019.

Festivalen søger frivillige til bl.a. eventafvikling, workshop- og undervisningsstøtte, værtskab, foto, video og meget mere. Læs mere i linket herunder og vær med til at sætte dit aftryk på film- og medieoplevelser for både børn, unge og barnlige sjæle. Tilmeldingen er åben NU.

https://www.buster.dk/news/bliv-frivillig-pa-buster-2019

KØS Museum for kunst i det offentlige rum søger arrangementskoordinator

Foto: www.LEESFoto.net

Har du lyst til at arbejde med kunst i offentlige rum som arrangementskoordinator på KØS?

Stilling med løntilskud

Brænder du for at skabe talks, filmvisninger og debatter om kunst og samfundsaktuelle emner? Så er du måske vores kommende arrangementskoordinator. 

Faglig medarbejder søges til ansættelse i løntilskud til kunstfagligt arbejde på KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Hvem er vi?

KØS er Danmarks og et af verdens eneste museer for kunst i offentlige rum. Vi arbejder for at skabe levende kunstformidling og for at udbrede kendskabet til kunst i offentlige rum som en dynamisk og vedkommende kunstform blandt et bredt publikum. 

I 2019-2020 realiserer vi blandt andet udstillingen DET ANDET STED, der præsenterer internationale kunstprojekter, der gennem de seneste 10 år har flyttet grænserne for kunst i offentlige rum, en samlingsaktiverende udstilling med den danske kunstner Lasse Krog Møller og et omfattende formidlings- og undervisningsprogram. 

Hvem er du?

Vi søger en selvstændig og initiativrig profil, der med iderigdom og gåpåmod kan tilrettelægge, koordinere og afvikle museets løbende arrangementsprogram bl.a. i forbindelse med særudstillinger. 

Du interesserer dig for verden omkring dig og spidser især ører, når det handler om kunsten og dens samspil med samfundet. Du arbejder med en stor grad af selvstændighed og engagement i et energisk tempo. 

Du vil i det daglige arbejde referere til museets direktør og skal trives med at arbejde i et kreativt miljø præget af et højt fagligt niveau og et højt tempo. 

Dine opgaver:

 • Udvikle, koordinere og afvikle museets offentlige arrangementsprogram i samarbejde med museets kunstfaglige medarbejdere. 
 • Spotte og formidle aktuelle dagsordener og tendenser inden for kunst i offentlige rum nationalt og internationalt.

Vi forventer, at du:

 • har en kunstfaglig baggrund
 • har interesse i og flair for kunstformidling til et bredt publikum
 • er fuld af ideer og gåpåmod 
 • besidder projektstyringskompetencer og også holder af ’rugbrødsdelen’ af arbejdet, når arrangementer skal koordineres og afvikles  
 • er eminent til at koordinere og bevare overblikket over mange detaljer 
 • er fleksibel, behagelig og positiv at samarbejde med

Stillingen tænkes indledt med virksomhedspraktik, hvorefter den kan overgå til en løntilskudsstilling. 

Henvendelse snarest og senest 26. august. Ansættelse hurtigst muligt. 

Hvis du er i tvivl, om du er berettiget til ansættelse i løntilskud, skal du undersøge dette i samråd med din A-kasse.

Send en ansøgning med CV og kontaktoplysninger til info@nullkoes.dk 

For yderligere information kontakt direktør Ulrikke Neergaard: une@nullkoes.dk / 30 60 06 67.

KØS Museum for kunst i det offentlige rum – Nørregade 29, 4600 Køge – www.koes.dk – tlf. 56 67 60 20

KØS Museum for kunst i det offentlige rum søger underviser

Vil du være med til at lave nytænkende og levende undervisning om kunstprojekter i offentlige rum?

Skoletjenesten på KØS søger en studerende til at indgå i museets underviserteam.

Hvem er vi?
KØS museum for kunst i det offentlige rum har som sit speciale at formidle og debattere kunst skabt til byrum, skoler, arbejdspladser, kirker og landskaber landet over. Med skiftende internationale og nationale særudstillinger og formidlingsaktiviteter sætter KØS fokus på, hvordan kunst i offentlige rum kan skabe deltagelse og vedkommende møder mellem kunst og borgere.

KØS Skoletjeneste
På KØS tilbyder vi undervisningsforløb og workshops i vores samling, særudstillinger samt i forbindelse med midlertidige kunstprojekter i det offentlige rum. Museets aktuelle udstilling viser den nyeste udvikling inden for feltet med seks kunstnere, der gennem de seneste 10 år har flyttet grænserne for kunst i offentlige rum, og som har vist, hvordan begrebet hele tiden forandres og antager nye overraskende former. Museets permanente udstilling rummer Bjørn Nørgaards forarbejder til dronningens gobeliner på Christiansborg Slot, der skildrer tusinde års Danmarks- og kunsthistorie. Her tilbyder vi fem faste undervisningsforløb. Vores målgrupper er hovedsageligt børnehaver, grundskolen og ungdomsuddannelser.

Dine arbejdsopgaver
Som underviser vil din primære arbejdsopgave bestå i at undervise samt facilitere kreative workshops – ude og inde. Du skal derfor have lyst til at undervise store som små.
Du skal trives med at ’være på’ – også i længere tid ad gangen. Derudover skal du have mod på at sætte dig ind i nye stofområder. Vi forventer, at du ud fra vores fælles undervisningsdesign kan planlægge og udføre forløb, som undervejs kan justeres. I det omfang der ikke undervises, vil der være mulighed for at deltage i den daglige drift af Skoletjenesten fra udviklingsprojekter til booking af forløb og oprydningsopgaver. Du vil også blive tilknyttet museets omviserteam.

Vi tilbyder
Du er garanteret fem timers arbejde på KØS og en fast dag om ugen med mulighed for mere. Derudover vil der være private omvisninger samt søndagsomvisninger på tilkaldebasis. Du bliver oplært i KØS’ forløb og undervisningspraksis, får tilbudt kurser i museumsundervisning og inspektøromvisninger i museets nye udstillinger. Du bliver en del af museets underviserteam, bestående af to andre undervisere og en undervisningsansvarlig, hvor sparring og erfaringsdeling vægtes højt. Du bliver også tilknyttet omviserteamet, og det forventes, at du også gerne vil påtage dig omvisninger for voksne i museets udstillinger.

Ansøgning
Har du en stærk faglighed (kunsthistorisk og/eller pædagogisk), og har du lyst til at arbejde med kunstformidling og læring til børn og unge, så send en kortfattet ansøgning med CV og eksamenspapirer til Ib Jørgensen, ij@nullkoes.dk.

Ansøgningsfrist 26. august 2019

Vi afholder samtaler på KØS i uge 35. Hvis du får tilbudt stillingen, skal du fremvise en straffeattest, og museet vil indhente en børneattest. For yderligere information eller spørgsmål kontakt undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen, san@nullkoes.dk, 56 67 60 31 / 22 41 46 92.

Living Documents I-V

Oplev den koreografiske installation Living Documents fra 6. – 8. september 2019 i Warehouse 9 på Halmtorvet i København.

DANSEHALLERNE PRÆSENTERER
Living Documents I-V / En koreografisk installation
Charlotta Ruth(SE/AT)  & Dominik Grünbühel (AT) med PETER (UK/SE), Jenni-Elina von Bagh (FI) og Anna Öberg (SE)
Gennem fem små koreografiske installationer, der gentages i loop henover tre timer, undersøger de fem performere i værket Living Documents I-V det skæve, det paradoksale og det meningsfyldte i dokumentationen af dans og performance. DK-Premiere.

Praktisk info
Living Documents I-V kan opleves på Warehouse9 og forskellige lokationer omkring Halmtorvet 11A, 1700 V.
6. – 8. sep. 2019 / Fri entre. / fredag: kl. 17-20, lørdag kl. 14-17, søndag kl. 14-17
Publikum kan komme og gå, som de ønsker. Hvert loop varer ca 15 min. Installationen er åben i i alt tre timer hver spilledag.

ENG / A walk between 5 looped choreographic installations with Charlotta Ruth (SE/AT), Dominik Grünbühel (A), PETER (UK/SE), Jenni Elina von Bagh (FI) and Anna Öberg (SE).

Within five short choreographies, which are looped and play for three hours, Living Documents investigates the contradictory yet widespread practice of documenting dance and performance art.

Practical Info
6.- 8th of Sep. 2019 / Friday 5-8pm, saturday and sunday 2-5pm / At and around Warehouse9
Living Documents I-V takes place at 5 different place in and around Warehouse9. Audience can come, stay and go as they like during these times, each looped performance is appr. 15 min.

LÆS MERE / READ MORE AT DANSEHALLERNE.DK

Venue: Warehouse9, Halmtorvet 11B, Copenhagen / Free entrance

Brænder du for kultur, idræt og fællesskab?

Så bliv frivillig på Kulturhavn Festival 2019!

Bliv en del af fællesskabet som frivillig på Kulturhavn Festival 2019

Du har nu mulighed for at blive en del af Danmarks største kultur- og havnefestival. Vi søsætter over 200 aktiviteter langs Københavns havn i weekenden d. 23. – 25. august, og som frivillig vil du være med til at give de besøgende en uforglemmelig oplevelse.

Som frivillig bliver du tilknyttet ét af årets festivalområder (Nordhavn, Refshaleøen, Arsenaløen, Islands Brygge, Bølgen og Sydhavnen), og du kan vælge at hjælpe til både før og under festivalen.

Eksempler på opgaver er:

Før festivalen:
• Synliggøre festivalen; male stencils, sætte skilte og plakater op
• Opsætte og indrette Kulturhavn Festivals informationsboder
• Distribuere festivalprogrammer

Under festivalen:
• Informere og guide publikum, uddele festivalprogrammer
• Check-in af foreninger, aktører og frivillige
• Deltage i udvalgte aktiviteter, lave små interviews med gæsterne, dokumentere den visuelle kommunikation

Hvad får du ud af at være frivillig på Kulturhavn Festival?

Udover en festlig og uforglemmelig oplevelse, får du som frivillig et indblik i event-planlægning, koordinering og afvikling. Du møder og samarbejder med en masse spændende folk og får udvidet dit netværk og CV. For hver vagt, får du en madbillet og en festival t-shirt.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Du tilmelder dig som frivillig via dette link: Copenhagen Volunteers

Her kan du også læse mere om de enkelte festivalområder og opgaver.

Du vælger selv hvilket havneområde du vil være frivillig i, hvor mange vagter du kan tage og hvornår. Hver vagt varer maks. fem timer, så du har masser af tid til at nyde festivalen undervejs.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Festivalkoordinator Trine Marxen: H51R@nullkk.dk / 51 52 72 89

Vi håber du har lyst til at være med og glæder os til at se dig!

Looking for another space of belonging: A seminar exploring the notion of belonging through the work of artists from former Yugoslavia – especially those who left the country after the 90’s

Speaker: Tanja Ostoji?, René Block, Irfan Hoši?, Rainald Schumacher, Adnan Softi?, Claudia Zini, Carsten Juhl, Jeppe Wedel-Brandt and Tijana Miškovi?
Venue: Kunsthal Charlottenborg (cinema space at mezzanine on the 1st floor), Nyhavn 2, 1051 Copenhagen K

Tickets: Free of charge or you can eventually decide the ticket price yourself as a donation. Registration via following link is necessary because of limited availability of seats: Billetto

Read more at https://www.tijanamiskovic.com/looking-for-another-space-of-belonging