Foredrag: Martin Bigum om 70’ernes kunst på Vestegnen

Hør billedkunster Martin Bigum fortælle om sin hjemstavns kunst i et gratis foredrag på ARKEN med efterfølgende bogsignering.

Hvilken kunst var der, og var der ikke, på Vestegnen i 1970’erne? Hvad mente man inde i København, at der var brug for af kunst i dette område? Og hvorfor ramte de altid helt forkert? Vær med når kunstneren Martin Bigum, som er opvokset i Brøndby Strand, tegner et personligt portræt af Vestegnens kunst i 1970’erne. Alt sammen set fra hans barndoms- og ungdomsperspektiv. Det sker onsdag den 12. august kl. 18.15 på ARKEN. Efter foredraget signerer Martin Bigum sin seneste, anmelderroste bog Min personlige kunsthistorie, som er en kronologisk vandring gennem hans egne værker. Bogen kan i anledning af dette arrangement købes til særpris.

Foredraget er gratis for gæster med entré til museet og kræver ingen tilmelding.

Om Martin Bigum
Martin Bigum er en dansk autodidakt multikunster, som især er kendt for sit virke som billedkunstner, digter og som fast paneldeltager i DR K’s Kunstquiz. Bigum blev i midten af halvfemserne landskendt for figuren ART, en kutteklædt skikkelse, der optrådte i mange af hans malerier i perioden fra 1992-99. Han anses for at være en af sin generations mest karakteristiske billedkunstnere.

Foredraget finder sted i anledning af ARKENs aktuelle udendørsudstilling Kunst i sollys med værker af 10 samtidskunstnere, der lige nu kan opleves på strækningen mellem Ishøj by og ARKEN. Foruden Kunst i sollys viser museet de to særudstillinger BJØRN WIINBLAD og Randi & Katrine. Mellem tårne.

Fakta
Kunst i 70’ernes modlys
Foredrag med Martin Bigum og bogsignering
Onsdag den 12. august kl. 18.15
ARKEN Museum for Moderne Kunst
Gratis for gæster med entré til museet

SMK søger 2 studenter til Maleri- og Skulptursamlingen

Statens Museum for Kunst (SMK) søger to studentermedarbejdere til Samlings- & Forskningsafdelingen med tiltrædelse 1.  oktober og 1. november. Som studentermedarbejder vil du assistere inspektørerne i Maleri- og Skulptursamlingen med de daglige museale opgaver. Den ene stilling (med start 1. oktober) indeholder desuden ansvar for afdelingens håndbibliotek og kontakten med Danmarks Kunstbibliotek.

Samlings- og Forskningsafdelingen har ca. 25 medarbejdere tilknyttet og består af Den Kongelige Maleri- og Skulptursamling, Den Kongelige Kobberstiksamling og Den Kongelige Afstøbningssamling. Afdelingen har til formål at udbygge samlingerne gennem nyerhvervelser, at registrere kunsthistoriske data, at forske i kunstværkerne og kunstnerne i museets samlinger samt at formidle forskningen i forbindelse med udstillinger og publikationer.

Arbejdsopgaver
Dine arbejdsopgaver vil hovedsageligt være følgende:

 • Samlingspleje, herunder registrering i database
 • Besvarelse af telefoniske og skriftlige, kunsthistoriske forespørgsler
 • Eventuel assistance i forbindelse med udstillingstilrettelæggelse

For stillingen med biblioteksansvar desuden:

 • Samarbejdskontakten til Danmarks Kunstbibliotek
 • Ansvar for afdelingens håndbibliotek

Opgaverne løses i tæt samarbejde med museumsinspektørerne og de to andre studentermedarbejdere i Maleri- og Skulptursamlingen.

Kvalifikationer

Vi forventer, at du har gennemført 1-1½ års universitetsstudier i kunsthistorie og som minimum har 1½ års studier tilbage inden for faget. Det betyder meget, at du er fleksibel og har gode samarbejdsevner i et miljø, der er præget af engagement og høj faglighed.

SMK ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund, og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset køn, alder, religiøs og etnisk baggrund til at søge jobbet.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse sker i henhold til organisationsaftale mellem Finansministeriet og HK/STAT for kontorfunktionærer mfl.
Aflønning sker i henhold til organisationsaftalens timeløn for studerende.

Arbejdstiden er i gennemsnit 12 timer om ugen fordelt på 2 ugentlige arbejdsdage.

Arbejdsstedet er Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K.

Tiltrædelse 1. oktober henholdsvis 1. november 2015 eller snarest derefter.

Hvis du får tilbudt stillingen, skal du fremvise en straffeattest.

Ansøgning mv.
Du søger jobbet via vores e-rekrutteringssystem på SMKs hjemmeside www.smk.dk, hvor du under “jobs” følger anvisningerne.

Du bedes uploade ansøgning, CV og relevant dokumentation for uddannelse og erfaringer.

Du modtager en automatisk udsendt mail som kvittering for vores modtagelse af din ansøgning mv.

Vi skal have modtaget din ansøgning mv. senest den 1. september 2015.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 37.

Om SMK
SMK er en statsinstitution under Kulturministeriet og er Danmarks hovedmuseum for billedkunst. Se mere på www.smk.dk.

Spørgsmål

Har du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte studentermedarbejderne i Maleri- og Skulptursamlingen på tlf. 2552 7209 i tidsrummet kl. 10.00-12.00 alle hverdage.

LOW-FI – A NEW MUSIC & TECH STARTUP IS LOOKING FOR INTERNS

Are you passionate about music and startups? Do you want to be part of the journey towards heightening the value of and respect for music? If so, then come join an early stage startup that aim to connect musicians and fans around the world by creating a
peer-to-peer marketplace for living room concerts.

We aim to create a platform where people can co-create a DIY live music scene, but also share experiences, favorite artists and thoughts on music.

See the full posting (pdf).

Studiejob: Den Frie Udstillingsbygning søger informationsmedarbejder med interesse for samtidskunst og kulturformidling

Den Frie Udstillingsbygning søger snarest en engageret og servicemindet studerende fra Kunsthistorie, Visuel Kultur, Performance-design eller et andet relevant fag til at indgå i et ungt, velfungerende team af informationsmedarbejdere.

Arbejdet består af receptionsarbejde, hvilket bl.a. involverer servicering af vores besøgende og billetsalg. Derudover søger vi en person med formidlingsmæssige kompetencer. Dette omhandler løbende omvisninger i vores kunstudstillinger samt hjælp til at afvikle børneworkshops og lignende. Du vil således fungere som et af udstillingsbygningens ansigter udadtil og formidle udstillingerne til vores gæster.

Vi søger en person, der er ansvarsbevidst, er god til at løse problemer, elsker at kommunikere med mange forskellige mennesker, gerne kommer med nye idéer og ikke er bange for at have mange bolde i luften.

Arbejdet ligger i weekenden og på enkelte hverdage.
Tid: ca. 10 timer ugentligt.
Arbejdssted: Den Frie Udstillingsbygning

Der er ansøgningsfrist d. 5. august 2014 kl. 12.00. Samtaler planlægges at finde sted mellem d. 17. og 22. august.

Ansøgningen sendes til: arrangementer@nulldenfrie.dk

bygningen - lav opløsning

Kulturstyrelsen søger en selvstændig praktikant til det internationale team i Direktionssekretariatet

Det internationale team i Kulturstyrelsen er knudepunktet for koordineringen af Det internationale Kulturpanels indsatser i udlandet, som frem til 2016 primært har fokus på BRIKS-landene og Mellemøsten. Det Internationale Kulturpanel er et samarbejdsforum mellem Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet, samt centrale aktører inden for Danmarks kulturudveksling med udlandet. Teamet varetager projektstyringen og sekretariatsfunktionen for panelet.

Du får som praktikant indsigt i den danske kulturlivsudveksling internationalt og kulturministeriets strategiske arbejde med udlandet. Vi forventer, at du har lyst til og mod på at arbejde selvstændigt.

Læs hele opslaget (pdf).

Fernisering: Maiken Bent / Kunstrum Snæversti

Onsdag d. 8. juli kl. 16 fejrer vi åbningen af Maiken Bents nye værk Rattle Clank Jingle Keys Locked #2 i Kunstrum Snæversti på Museet for Samtidskunst.

Kom forbi til en lille forfriskning, mød kunstneren og oplev værket, der lokker os nærmere med et forførende og udfordrende formsprog!

Find facebookeventet her.

unnamed 2

Detalje: Maiken Bent, Rattle Clank Jingle Keys Locked #2, 2015

Et redskabsrum med jagt- og sportsudstyr?
Et intimt kammer med fetich- eller torturredskaber?
Eller et æstetisk display af luksuriøse designprodukter?

I værket Rattle Clank Jingle Keys Locked #2 leges der med modsætninger og spændinger: de lækre materialer, nænsomme syninger og lyse farver står i modsætning til det blanke, hårde stål, jernkæder, piske og hængelåse, der associerer dominans, fangenskab og fastlåste kroppe og tilstande – eller måske netop nøglen til fri, hæmningsløs kropslig leg og udfoldelse.

Læs mere om værket og Maiken Bents praksis her.

SMK søger praktikant til oplevelseskommunikation

Har du lyst til at få arbejdserfaring med kunstformidling og live-events? Har du et godt indblik i den danske kunstscene og forståelse for at formidle kunst i andre medier end tekst? SMK søger en praktikant til at arbejde med oplevelseskommunikation – hovedsageligt til at indgå i holdet, der programlægger og producerer arrangementsrækken SMK Fridays og museets øvrige offentlige live-begivenheder.

SMK er Damarks nationalgalleri og formidler mere end 700 års kunst herunder den nyeste samtidskunst. Som praktikant i holdet omkring oplevelseskommunikation vil du få erfaring med en bred vifte af kommunikations- og eventproduktionsopgaver. Oplevelseskommunikationen på SMK beskæftiger sig med de offentlige begivenheder, der indgår i SMKs program og har til formål at skabe større synlighed omkring SMK, implementere SMKs brand og udbrede kendskabet til museet. Du vil blive en del af et team præget af høj faglighed, kreativitet og engagement og får mulighed for at have indflydelse på dine egne arbejdsopgaver. Vi søger en praktikant, der har indsigt i kunsten og dens grænsefelter og brænder for at arbejde med live-kunstformidling på et højt fagligt niveau.

Arbejdsopgaver

Dine arbejdsopgaver vil omfatte opgaver som:

 • ideudvikling og deltagelse i arbejdet med programlægningen af SMK Fridays
 • deltagelse i koordineringen, produktionen og den praktiske afvikling af arrangementer
 • tekstskrivning og korrekturlæsning til diverse medier
 • deltagelse i produktion af grafisk materiale (herunder kontakt til grafiker og leverandører)
 • diverse administrative og praktiske opgaver (for eksempel hjælp ved mødeforberedelse)
 • besvarelse af henvendelser fra eksterne og interne interessenter

Kvalifikationer

Som praktikant med fokus på oplevelseskommunikation ser vi gerne, at du:

 • er velorienteret og opsøgende i forhold til den danske kunstscene
 • har nysgerrighed overfor et bredere kulturfelt (musik, litteratur, design, dans, teater mm.)
 • har erfaring med at arbejde med arrangementer eller events
 • kan tænke kreativt og selvstændigt
 • er grundig, struktureret og følger opgaver helt til dørs
 • udviser engagement, nysgerrighed og kan håndtere flere opgaver på en gang
 • er fleksibel (vi tager selvfølgelig hensyn til eksamener og studieopgaver)
 • er studerende inden for fag som Kunsthistorie, Moderne kultur og kulturformidling, Visuel kultur eller lignende.

SMK ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund, og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset køn, alder, religiøs og etnisk baggrund til at søge jobbet.

Vilkår mv.

Vi leder efter en praktikant, der kan være hos os i minimum tre måneder og helst et halvt år á 25 timer om ugen som udgangspunkt.

Praktikstillingen er ulønnet. Derfor foretrækker vi ansøgere, som kan inkludere praktikopholdet i et igangværende studieforløb.
Praktikstedet er SMK, Sølvgade 48-50, 1307, København K. Tiltrædelse/Vi har brug for dig primo september 2015.

Ansøgningen

Du søger jobbet via vores e-rekrutteringssystem på SMKs hjemmeside www.smk.dk, hvor du under “jobs” følger anvisningerne.

Du bedes uploade ansøgning, CV og relevant dokumentation for uddannelse og erfaringer.

Du modtager en automatisk udsendt mail som kvittering for vores modtagelse af din ansøgning mv.
Vi skal have modtaget din ansøgning med CV senest den 10. august 2015.

Samtaler forventes afholdt i uge 34 og 35.

Organisation

SMK er en statsinstitution under Kulturministeriet og Danmarks hovedmuseum for billedkunst. Museets kerneopgaver er forskning, formidling og bevaring.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte oplevelsesudvikler Magnus Kaslov på tlf. 2552 7205 den 3., 4. og 5. august 2015 mellem kl. 10 og 12.