Heerup Museum søger studentermedhjælper

Heerup Museum søger studentermedhjælper 6 timer ugentlig – fast torsdag 9-15.00 samt private omvisninger og andet efter aftale. Løn efter overenskomst.

Stillingen er for dig, der er kunsthistoriestuderende – gerne på 1-3 år og har lyst til at lære museumsfaget at kende i praksis. Dit ansvarsområde vil primært blive dialogbaserede skoleomvisninger, værkstedstilbud til skoler samt omvisninger for private grupper. Men du vil også blive inddraget i udarbejdelse af undervisningstilbud, tilrettelæggelse af udstillinger, registrering, fondssøgning og meget andet i det omfang der er tid og behov.

Du behøver ikke at have erfaring indenfor faget, men du skal helst have lyst til at blive på Heerup Museum et par år så du når at komme omkring så mange sider af museumsarbejdet som muligt.

Er du interesseret så skriv en mail til heerupmuseum@nullrk.dk og fortæl hvorfor du ønsker stillingen. Vedhæft kort CV.

”Elektra på Operaen”

4-dages tværfagligt seminar for IKK-studerende d. 22. – 25. marts ved Nila Parly

 

Oplev Richard Strauss’ Elektra på Operaen. Gratis.

Tal personligt med Operaens topnavne:

  • Operachef Kasper Holten (der har ansvaret for Elektra-opsætningen)
  • Chefdirigent Michael Schønwandt (der dirigerer Elektra)
  • Sopran Tina Kiberg (der debuterer i rollen som Elektra)

Lær et rystende musikdramatisk værk at kende i dybden

Diskuter en postmoderne klassiker-opsætning, der virkelig rykker

Afprøv dine evner for mundtlig og skriftlig formidling

Tag eksamen efter 4 dages intensiv undervisning (OBS: sommer-eksamenstilmelding til og med d. 1. marts)

Læs mere på SIS og tilmeld dig som deltager på Absalon

 Eva Johansson som Elektra med sin myrdede far i et badekar. Fra Peter Konwitschnys opsætning på Operaen i København.

Foredrag: Emil Nolde og Grænselandet på ORDRUPGAARD

Onsdag den 10. marts 2010 kl. 17.30

BA, kunsthistoriker og tidligere chef for PET Hans Jørgen Bonnichsen vil berette om Emil Nolde som et barn af grænselandet mellem Tyskland og Danmark.

Han giver en aktuel tolkning af, hvordan vanskeligheder og vildfarelser afledt af ydre og indre konflikter i Nord- og Sydslesvig havde indflydelse på Noldes liv og værk. “Det er ganske ejendommeligt og ikke altid lige lykkeligt”, som Nolde selv udtrykte det. 

Pris:  180 kr. inklusiv entré til museet/ 155 kr. for studerende inklusiv entré til museet. / 100 kr. for medlemmer af Impressionistklubben

 

Tilmelding nødvendig på: ordrupgaard@nullordrupgaard.dk
eller 39 64 11 83 mellem kl. 9-12.30.

Litteraturunderviser til FOF Brøndby pr. 1. sep.

FOF Brøndby søger fra september 2010 en ny underviser til sine to læsekredse – hver anden mandag kl. 10-12 og hver tredje torsdag kl. 19-2130.
Sæsonen slutter ca. 1. april.

Der søges en moden, rar og engageret person, gerne over 30 år, med kvalifikationer i litteratur, og gerne decideret kendskab til nyere romaner.
Stillingen er ikke tung og akademisk, men en hyggelig udfordring i at åbne romanerne grundigt op sammen med deltagerne.

Timelønnen for undervisningen er pt 257 kr., men der lønnes ikke for forberedelse.

Stillingen ses helst besat for minimum 2 år.

En kort ansøgning kan sendes pr. mail til nuværende underviser Christian Baun, som også kan kontaktes for eventuelle spørgsmål.

baunbaun@nullgmail.com

Artist talk: Elsebeth Jørgensen

Elsebeth Jørgensen, Cinemagic Tour # III: Selected=

Elsebeth Jørgensen arbejder konceptuelt og researchbaseret med forholdet mellem sted, hukommelse, narrativitet og rumlig montage. Elsebeth Jørgensen fortæller torsdag d. 4. marts kl. 19-21 om sin billedkunstneriske praksis med udgangspunkt i udstillingen Cinemagic Tour & Crystal Palace.

Udstillingen præsenterer to installationer/rumlige montager med fotografi, film, tekst og lyd. I Cinemagic Tour # III: Selected Documents, 2005-2009 henter Elsebeth Jørgensen elementer i sit stadigt voksende arbejdsarkiv, som indeholder materiale omkring flere forskellige steders nedlukkede og omdannede biografer. I Crystal Palace # II: Notes from the Archive, 2009 tager hun afsæt i Carlsberg Bryggeriernes private industriarkiv omkring etableringen af væksthuse, samt deres forbindelser til anden historisk vækstarkitektur i København og London. På baggrund af eksisterende og nye bearbejdninger af arkivmateriale etablerer Elsebeth Jørgensen nye fortællinger og nye arkiveringer via sammenstillinger af fiktionselementer, historiske arkivdokumenter og egen dokumentation i værkerne.

Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3A, 4000 Roskilde, info@nullsamtidskunst.dk, tlf. 4631 6570,  www.samtidskunst.dk

Armsrock under Bispeengbuen

billede fra aok.dkPassage/Værker
ARMSROCK i samarbejde med LYSLYD, Frederiksberg Kommune og Moving Ads

Hvor: Under og omkring Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej
Hvornår: 10. – 28. februar kl. 16-24

VISUAL CITY NOTEBOOK
With its forest of pillars, the area around Bispeengbuen is like a frontier, a passage. Danish artist, Armsrock captures the atmosphere and rhythm, the fleeting moments of the city in the form of illuminated life-size drawings using the light technology of Austrian PANI. The area is transformed into a transient city canvas.

(læs om værket på Aok)

Litteratur fra velfærdsstaten

Litteratur fra velfærdsstatenLitteratur fra velfærdsstaten
Torsdag den 11. marts kl. 20

i Møstings Hus 

Aftenens emne er litteratur der ikke er bange for at stille spørgsmålstegn og have en holdning til det samfund vi lever i. Værten er forfatter og litteraturanmelder Tue Andersen-Nexø, og sammen med rektor for Forfatterskolen og forfatter Pablo Llambias og forfatter Lars Frost vil han tegne et billede af ny litteraturs fremstilling af velfærdssamfundet og menneskerne der lever heri. Programmet byder på debat og oplæsninger fra værker af de to forfattere. Læs mere om arrangementet.

Der er kun et begrænset antal pladser i Møstings Hus – til gengæld er der gratis adgang.

De gratis billetter kan anskaffes fra den 25. februar kl. 10 på Frederiksbergs Biblioteker eller elektronisk (mod et mindre gebyr).

Simon Starling – artist talk på Gl Holtegaard

 

Simon Starling, Autoxylopyrocycloboros, 2006

SIMON STARLING – artist talk

4. marts kl 17 på Gl Holtegaard

Billet til Gl Holtegaard giver gratis adgang til arrangementet – studerende ved kunstneriske uddannelser får 50% rabat på entré til Gl Holtegaard. Tilmelding anbefales på T: 4580 0878 eller info@nullglholtegaard.dk

Gl Holtegaard, Attemosevej 170, Holte

Bus 150S fra Nørreport til Gl Holte kun 30 min – fra stoppested 7 min gang til Gl Holtegaard

Skriv en anbefaling og vind en bog

bogerI samarbejde med forlaget Gyldendal udlover Kubulus en række eksemplarer af forårets anmeldte bøger til medlemmer, der deltager i debatten på bloggen på bogsalonen. Alle medlemmer, der skriver en kommentar på bloggen eller anbefaler en bog, er med i lodtrækningen.

Det eneste det kræver er, at du eksempelvis skriver en anbefaling af din yndlingsbog, skriver en kommentar til anmeleldelsen af Liberty eller skriver din mening om lydbøger og e-bøger er lige så gode som “rigtige” bøger.

Tjek ind forbi bogsalonen og giv din mening tilkende.

Om kubulus’ nye online bogsalon:

Kubulus’ bogsalon giver vi KU-Alumner mulighed for at anmelde en bog efter helt eget valg.

Formålet med bogsalonen er at inspirere dig, og vi håber, at anmeldelserne vil bringe læseglæde blandt både studerende og KU-alumner.

På Bogsalonen giver vi dig desuden mulighed for at læse mere om bogen, gå bag om forfatteren og få guldkorn fra anmelderens karriere.

I løbet af 2010 vil vi præsentere dig for ti forskellige annmeldere alle uddannet fra Københavns Universitet

Praktikant søges til Storyville Records & ExLibris Musik

 Europas ældste uafhængige pladeselskab (Storyville) har netop overtaget ExLibris Musik og søger i den forbindelse en praktikant.

Storyville & ExLibris producerer CD’er til det danske og udenlandske marked. Storyville hovedsagelig inden for jazz og ExLibris med fokus på dansk musik.

Praktikforløbet vil tage form af varierende arbejdsopgaver for begge pladeselskaber. Hovedvægten af arbejdet vil være diverse registreringsarbejder men også deltagelse i markedsførings- og promotion opgaver kan komme på tale.

Vi forventer, du er struktureret, grundig, initiativrig og kan overskue flere projekter på én gang. Du skriver et godt og fejlfrit dansk og har gode engelskkundskaber i skrift og tale, da meget kommunikation med vores udenlandske kontakter foregår på engelsk. Du har gode IT kompetencer.

Praktikken kommer til at foregå i tæt samarbejde med undertegnede. Spørgsmål og ansøgning sendes til: mg@nullstoryville-records.com

Praktikken foregår på Esplanaden 8 D, København K. Tiltrædelse hurtigst muligt. Varighed 4 – 6 måneder. Praktikken er ulønnet.

Med venlig hilsen

Mona Granager

Storyville Records/ExLibris Musik

Esplananden 8D

1263 København K

tel. 38 19 85 90

mobil 40 45 63 50

Læs mere på: www.storyvillerecords.com , www.exlibris.dk

EXLIBRIS MUSIK Esplanaden 8 D-1263, København K -Tlf: 3819 8590