TRE PIONERER I DOME OF VISIONS I AFTEN!

31.10-kNUD-vIKTOR-GIF
Med udsigt til stjernehimlen i bygningskonstruktionen Dome of Visions byder Wundergrund på den sidste efterårsaften på et særligt program med tre vidt forskellige pionerer inde for den elektroniske musik.

I samarbejde med forfatteren Morten Søndergaard præsenteres for første gang i Danmark siden 1993 den oversete, danske lyd- og videokunstner Knud Viktor. Wundergrund har i denne anledning fået digitaliseret det audiovisuelle værk ’Akvarel’ fra 1970 – en uopdaget klassiker i den danske eksperimentalfilmshistorie.

Efterfølgende hylder pianist og performer Reinhold Friedl, kendt fra Zeitkratzer Ensemble og samarbejdet med Lou Reed, avantgardekomponisten Iannis Xenakis med en avanceret surround-opsætning. Reinhold Friedl har i samarbejde med Wundergrund som den første nogensinde fået tilladelse af Xenakis’ datter til at fortolke Xenakis’ legendariske værk ’La Légende d’Eer’ fra 1978, som er komponeret for et 8 kanalers højtalersystem.

Aftenen rundes af med den yngre danske elektroniske musiker Mads Emil Nielsen – bedst kendt som en del af den elektroniske duo Graf,  – som live improviserer ud fra strukturer og loops fra solo-udgivelsen PM016 samt diverse projekter og reworks.

Program

20.30 Knud Viktor. Akvarel. Introduktion ved Morten Søndergaard
21.30 Xenakis’ Legend
22.30 Mads Emil Nielsen

Tid og sted

Fredag 31/10 2014, dørene åbner kl. 20:00
Dome of Visions, Søren Kierkegaards Plads 1, Kbh K
Billetter kr. 80

KØB BILLET

Wundergrund_logo_1

CPH:DOX inviterer til samtidskunst i biografen

Film- og videokunst der ellers normalt er forbeholdt biennaller og gallerier kan i dagene 6.-16. november helt eksklusiv opleves i Københavns biografer.

Tomorrow is Always Too Long
Phil Collins’ surrealistiske værk af en imaginær TV-kanal, der igennem quizprogrammer, talkshows og selvhjælp skaber en alternativ hyldest hylder kunstnerens hjemby, Glasgow. http://cphdox.dk/screening/tomorrow-always-too-long

Reduit + Episode of the Sea
Den 13/11 16.40 kan kunsterparret Lonnie van Brummelen og Siebren opleves i Grand Teatret, når de viser deres performative værk om en gruppe hardcore evangeliske fiskere fra ex-øen Urk i Holland: ‘Episode of the Sea’. Filmen vises med det korte værk ‘Reduit’ af den svenske instruktør John Skoog.
http://cphdox.dk/screening/reduit-episode-sea

Danish Artists Film/Video
Og en kompilation på 6 værker af Danske Kunstnere kan opleves i Cinemateket den 8/11 kl 15.00 og 13/11 kl 22.15. Kunstnerne vil være til stede ved begge visninger. http://cphdox.dk/screening/danish-artists-filmvideo

Til filmene der starter før kl. 16.59 er der studierabat og dermed billetter til 60 kr.

Loona Nights – Special Halloween Edition

Kom og se spændende dans i Dansehallerne – gratis entré

IMG_0118

Rammerne er åbne, scenerummet er råt og nøgent, teknikken simpel – og alt kan ske!
Denne gang er Loona Nights i en særlig Halloween Edition med den fantastiske, uhyggelige og ikke mindst underholdende Stuart Lynch (Rektor ved Københavns Film & Teaterskole), som vil være aftenens vært.

Vi laver også græskar-konkurrence. Kom og lav det flotteste græskar og deltag i konkurrencen om billetter til en udvalgt forestilling. Vi opfordrer også til at komme udklædt, så aftenen bliver endnu festligere. Der vil være Loona bar, hvor du kan købe forfriskninger til en lille mønt.

I en rå og enkel ramme kan du uformelt opleve forskellige kunstneres bud på en lille solo, en idé de vil afprøve eller andet de brænder for at formidle på scenen. Der vil være omkring 10 små præsentationer denne aften, alle med en varighed på max. 10 minutter hver. Der er åbent for dine kommentarer eller spørgsmål til værkerne og kunstnerne – i en ramme uden barrierer mellem publikum og kunstnerne og uden back stage – med plads til umiddelbare reaktioner og dialog.

Praktik på Magasinet Kunst

Vi søger en universitetspraktikant til webredaktionen. Det er ikke afgørende, hvad du læser, men det er afgørende, at du interesserer dig for kunst, er idérig og kan lide at skrive. Bliv en del af vores webredaktion og få afprøvet og udviklet dine journalistiske og formidlingsmæssige færdigheder.

Du vil blandt andet skulle:
• Lave interviews, skrive artikler m.m. primært til hjemmesiden + evt. til tryk
• Skrive blogindlæg
• Besøge kunstudstillinger og researche til artikler
• Skrive nyhedsbrev og bidrage med indlæg på vores Facebookside
• Deltage i udviklingen af indhold til magasinetkunst.dk

Vi forventer, at du:
• Er god til at formidle og kan arbejde selvstændigt, samvittighedsfuldt og struktureret
• Interesserer dig for kunst
• Er velformuleret og kan overholde deadlines
• Studerer kunsthistorie, moderne kultur, medievidenskab, litteraturvidenskab eller lign. på kandidatniveau

Vi er fleksible i forhold til din studieordning og studiejob. Arbejdet foregår på kontoret (Amagertorv 9) med mulighed for at arbejde hjemmefra og fri til at følge undervisning/studiejob. Vi ser gerne at praktikken løber med start i januar og minimum 3 måneder frem – men gerne frem til sommer. Timetal tilpasses studieordning, job etc. dog min. 15 timer ugentligt.

Hvis du har bopæl i Århus, Odense, Ålborg eller lignende, kan størstedelen af arbejdet foregå hjemmefra – du skal dog sættes ind i systemet på kontoret i København. Herudover kan vejledningen foregå telefonisk og på mail.

Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med CMS systemer, men det er ikke et krav. Vi kan desværre ikke tilbyde dig løn, men til gengæld kan vi tilbyde en studierelevant og lærerig praktik med spændende opgaver.

Om os
Vi er et magasin om kunst med seks årlige udgivelser samt en hjemmeside. Vi dækker udstillinger, museer, gallerier, arkitektur, design, performance, auktioner, international og dansk kunst.

Ansøgning
Send en ansøgning med beskrivelse af dine kvalifikationer til Tina Kristensen senest d. 3. november på tk@nullmagasinetkunst.dk. Vedhæft et eksempel på noget du har skrevet, f.eks. en artikel eller et lille uddrag fra opgave. Har du spørgsmål kan du kontakte Tina på mail eller tlf. nr. 3333 9596

Don’t miss verdens bedste strygekvartet i København i aften!

 

31 ARDITTI_LILLA»Kunne alene finde på at gå til den her koncert, så jeg senere i livet kunne sidde i en bar med et glas vin og fortælle at: Jeg har set Arditti String Quartet spille live – i ved – dem fra Stockhausens helikopterværk«
– Rasmus Stolberg fra Efterklang anbefaler koncerten i Politiken.

Den eksperimenterende musikfestival Wundergrund har fået verdens bedste strygekvartet til Danmark: Arditti String Quartet. I aften kan du være med til at fejre, at den virtuose, prisbelønnede kvartet i 40 år har opført de største værker indenfor ny avantgardemusik. I 1995 uropførte de Karlheinz Stockhausens legendariske ’Helicopter Quartet’ i hver sin helikopter roterende over Amsterdam. I aften indtager Arditti Studiescenen på Konservatoriet i København sammen med akkordeonisten Frode Haltli for at male et musikalsk portræt af den danske komponist Hans Abrahamsen og den græske avantgardekomponist, Iannis Xenakis, hvis musik er som elektronisk lyd på klassiske instrumenter. Hans Abrahamsens følsomme og gribende værker er den perfekte kontrast til den Xenakiske vildskab! Efter koncerten er der drinks, lounge og artisttalk. Som studerende kan du købe billet til 65 kr.

I aften 29/10 kl. 19.30. Studiescenen, DKDM, Rosenørns allé 22, Frb.
DØRENE LUKKER præcis, for koncerten transmitteres direkte af DR P2.
Studerende 65 kr.

Læs mere her: http://wundergrund.dk/29-10-arditti-string-quartet-frode-haltli/

ONS 29/10 KL 19.30 ARDITTI STRING QUARTET & Frode Haltli: HANS ABRAHAMSEN VS IANNIS XENAKIS

Studiescenen, DKDM, Rosenørns Allé 22, Frederiksberg C
Billetter kr. 100 / studerende kr. 65.
Koncerten transmitteres direkte af DRP2 og dørene lukker derfor præcis.

Oplev også:

FRE 31/10 KL. 17.00 ARDITTI STRING QUARTET MØDER UNGE KOMPONISTER Studiescenen

Studiescenen, DKDM, Rosenørns Allé 22, Frederiksberg C
Gratis adgang

Mere info: http://wundergrund.dk/26-10-arditti-fyraftenskoncert/

Præsenteres af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i samarbejde med Wundergrund
Læs mere om Arditti her: http://bit.ly/1E02nps

Wundergrund_logo_2

POLEMIK#5: Kunsthaller og fusioner

Ikke-navngivet

Torsdag d. 6. november kl. 17-19

Overgaden inviterer i samarbejde med Foreningen af Kunsthaller i Danmark til en debataften med fokus på de adskillige kunsthalsfusioner, som finder sted i disse år. Sammen med et panel af aktører på feltet diskuterer vi potentialer og konsekvenser, fordele og ulemper ved sammenlægninger af kunstinstitutioner.
Ensrettes den kunstneriske profil, når institutionerne bliver færre? Højnes professionalismen eller mindskes ekspertisen? Hvordan opleves sammenlægningerne af ansatte og publikum?  Stiger besøgstallene? Og sidst med ikke mindst – spares der penge?

Vær med når kulturborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen, direktør for Brandts, Mads Damsbo, forsker i økonomi på CBS, Christian Rix-Nielsen og udstillingsleder på Viborg Kunsthal, Helene Nyborg Bay, giver deres syn på de aktuelle kunsthalsfusioner. Aftenens moderator er Merete Jankowski.

Denne aften serveres der gazpacho til de fusionsoptimistiske gæster og blandet frugt til de mere forbeholdne.

Overgaden Institut for Samtidskunst
Overgaden Neden Vandet 17
1414 København K

Koncert // Luftens Telte

Torsdag 30. oktober kl. 20.00

‘Luftens Telte’ er denne aften navnet på en gruppe kunstnere, der undersøger lyd og lydfrembringende genstande i en spontan improvisatorisk tilgang til emnet.

Det samlende for gruppen er ideen om en helt ny tilgang til stoffet – den tilstand musik er i før den bliver rigtigt til.

Gruppen har eksisteret i forskellige konstellationer siden 1990erne og det er gennem årene blevet til performances i kunsthaller, kirker og andre offentlige steder. Senest på Blurred Edges Festival i Hamburg i år.

Ved denne koncert deltager Peter Martensen, Peter Holmgren, Toni Larsen, Dorris Bloom, Torben Andersen, Heine Skjerning, Siri Kollandsrud, Eugen Henlov og Svend Danielsen.

Koncerten afholdes i forbindelse med udstillingen ’Svend Danielsen – Undulat’, der vises hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel frem til 16. november.

Se film fra en af gruppens tidligere koncerter her: https://www.youtube.com/watch?v=wolzBjXbq3E

Facebook

Foredrag på ARKEN om Ancher-parrets breve

Onsdag den 29. oktober kl. 18.10

P.S. Krøyer, Dobbeltportræt af Michael og Anna Ancher i anledning af deres sølvbryllup

ARKEN er lige nu aktuel med en stor udstilling om venskabet og rivaliseringen mellem to giganter i dansk kunst, Michael Ancher og P.S. Krøyer. De to kunstnere korresponderede flittigt i 27 år – om livet såvel som kunsten. I et gratis foredrag på museet den 29. oktober dykker Ancher-specialist Elisabeth Fabritius ned i brevene til og fra kunstnerparret Michael og Anna Ancher, herunder brevvekslingen mellem Ancher og Krøyer.

Barnlige skriblerier, ungdommelig kurtisering og skarpsindige udvekslinger med venner. Ancher-parrets breve er en skattekiste af humoristiske, ærlige og varme korrespondancer, som giver et unikt indblik i livet på Skagen i årene omkring det forrige århundredeskifte og ikke mindst den sagnomspundne kunstnerkoloni samme sted.

Onsdag den 29. oktober kl. 18.10 er der mulighed for at komme tæt på kunstnerparret gennem deres egne ord og beretninger, når seniorforsker og mag.art. Elisabeth Fabritius fortæller om arbejdet med den videnskabelige udgivelse af Michael og Anna Anchers breve.

Foredraget er gratis for gæster med entré til museet, og tilmelding er ikke nødvendig.

Læs mere om udstillingen Michael Ancher og P.S. Krøyer – Venner og rivaler