CPH:LITT – INTERNATIONAL LITTERATURFESTIVAL 7.-12. maj 2012

Nu åbner femte sæson af den store internationale litteraturfestival, CPH:LITT.
Festivalen finder sted fra mandag d. 7. maj til lørdag d. 12 maj 2012 – primært på scenerne i Den Sorte Diamant, Bremen Teater og Skuespilhuset.
Dette års program byder på debatter, interviews og special events med forfattere fra hele verden. Blandt de store navne kan nævnes amerikanske Jennifer Egan, modtager af sidste års Pulitzer Pris, den svenske mesterfortæller Per Olov Enquist samt canadiske Tom Rachman, et nyt blændende talent på den litterære stjernehimmel.
Festivalen præsenterer i alt 29 udenlandske forfattere, fra over 20 forskellige lande, foruden en lang række danske forfattere.
Se det fulde program, læs mere om festivalen og find pressematerialer på vores hjemmeside: www.cphlitt.dk
Besøg vores Facebook-side på: www.facebook.com/cphlitt 
Vedhæftet hertil er i øvrigt det fulde program, vores seneste pressemeddelelse samt festivalens flyer.
Vi glæder os til at se jer.
Venlig hilsen
CPH:LITT Festivalteam

Praktikant søges til Galleri Nicolai Wallner

Galleri Nicolai Wallner tilbyder praktik cirka 15-20 timer ugentligt i 5-6 måneder med start fra 1 juli eller tidligere. Praktik opholdet inkluderer varierende opgaver, der vil give praktisk erfaring og dybdegående indsigt i, hvad det vil sige at arbejde i et galleri. Således vil forløbet give en overordnet forståelse for galleriets rolle på den internationale samtidskunstscene.

Dine kompetencer

– Kendskab til basale administrative arbejdsopgaver
– Gode kommunikationsfærdigheder
– Godt kendskab til basale computerprogrammer
– Fleksibilitet og entusiasme
– Holdspiller, der er proaktiv og god til at løfte i flok
– En kunstfaglig baggrund på bachelorniveau er absolut en kvalifikation men ikke en nødvendighed

Vi tilbyder

– Varierende administrative og praktiske opgaver
– Registrering
– Opgaver med eget ansvarsområde
– En udadvendt og dynamisk arbejdsplads
– Større kendskab til og indblik i den internationale kunstscene
– Oplæring i arbejdet i et stort galleri
– Spændende og praktisk supplement til din uddannelse

Send en kort tekst om dig selv, hvori du begrunder din interesse for at indgå i galleriets arbejde. Hvis du tidligere har ansøgt, så send da venligst en kort ansøgning, hvori du refererer til den tidligere ansøgning.

Vi glæder os meget til at høre fra dig!

Galleri Nicolai Wallner
Ny Carlsbergvej 68 OG
DK-1760 Copenhagen
TEL +4532570970
FAX +4532570971
rs@nullnicolaiwallner.com

 

Nikolaj Kunsthal søge PR- og kuratorpraktikant

Er du færdig med din grunduddannelse, og har du lyst på at bruge din sommer på at prøve kræfter med samtidskunsten og dens publikum?

Nikolaj Kunsthal søger en praktikant, der har lyst til at arbejde med PR samt kuratoriske opgaver. Praktiktanten vil være særligt tilknyttet to udstillinger i Nikolaj Kunsthal: AFGANG 2012 – Kunstakademiets  årlige afgangsudstilling samt Copenhagen Art Festival – Københavns nye store festival for samtidskunst skabt i et samarbejde mellem de fem kunsthaller.

Som praktikant vil du indgå i en dagligdag, hvor der er plads til at arbejde selvstændigt og tænke kreativt. Stillingen ønskes besat så hurtigt som muligt og praktikperioden vil vare frem til september. Da arbejdet med udstillingerne også finder sted i juni og juli, skal praktikanten have lyst til at bruge noget af sin sommerferie på arbejdet i Nikolaj Kunsthal.

I praktikantforløbet kan vi tilbyde involvering i følgende opgaver:

PR
– Presseassistance: udarbejdelse, udførelse og opfølgning af den enkelte udstilling og dennes specifikke og generelle målgrupper.
– Opdatering af sociale medier.
– Hjemmeside: opdatering, vedligeholdelse og videreudvikling.
– Formidling til publikum om Nikolaj Kunsthal generelt og om de enkelte udstillinger gennem foldere, skiltning, brochurer eller andre gode ideer.

Udstillingsarbejde
– Research til kommende udstillinger.
– Tilrettelæggelse: møder med kunstnere, kuratorer, kunstinstitutioner, katalogforfattere, grafikere m.fl.
– Assistance under opsætning af udstilling.
– Åbning og afvikling: udstillingens præsentation og modtagelse.
– Arrangementsafdeling: vedligeholdelse og videreudvikling.

Hvad forventer vi:
Vi forventer, at du kan arbejde disciplineret og målrettet, og at du er en god researcher og kommunikator med gode skriveegenskaber. Vi ser desuden gerne, at du har interesse i og flair for at fotografere.

Vi modtager skriftlige ansøgninger fra alle relevante studieretninger med angivelse af studieretning, tilvalg, særlige interesseområder og kompetencer m.m.

Ansøgningsfrist: 11. maj 2012 kl. 12
Vi indkalder til samtale i uge 20
Send din ansøgning samt eksamensbeviser pr. mail til cg@nullnikolajkunsthal.dk

Nikolaj kan desværre ikke afse lønudgifter i forbindelse med praktikforløb.

Nikolaj Kunsthal er Københavns Kommunes udstillingssted for samtidskunst beliggende i den tidligere Nikolaj Kirke på Nikolaj Plads i centrum af København. Der vises 5-7 danske og internationale udstillinger årligt, der giver publikum mulighed for at stifte bekendtskab med hovedsagelig eksperimenterende og nyskabende kunst. I Nikolaj Kunsthal foregår desuden koncert-, performance-, og foredragsaktiviteter, oftest i relation til udstillingerne.

Københavns Kommune ser mangfoldighed som en ressource og værdsætter, at medarbejderne hver især bidrager med deres særlige baggrund, personlighed og evner.

Praktik på landets bedste musikmagasin

Brænder du for musik? Vil du også dele din kærlighed til nye toner fra The xx, Klumben eller Frank Ocean, er du fast inventar på Roskilde hver sommer, og skriver du skarpt, hurtigt og med overblik?

Så kunne du meget vel være den praktikant, vi leder efter på Soundvenues redaktion.

Som praktikant vil du indgå i redaktionens daglige arbejde og som udgangspunkt blive ansvarlig for produktionen af nyheder til websitet, samt blive inddraget i alle aspekter omkring produktionen af Soundvenue Magazine. Afhængigt af evner og ønsker vil du også få mulighed for at prøve kræfter med alt fra anmeldelser til interview og reportager.

Vi søger to praktikanter med start primo august 2012 og minimum tre måneder frem. Praktikken er fuld tid og ulønnet.

Soundvenues faste redaktion består, udover dig, af fire redaktører, og dertil er der knyttet omkring 40 freelancere. Vi producerer Soundvenue Magazine og opdaterer og udvikler dagligt Soundvenue.com med artikler, anmeldelser, videoer og nyheder.

Send en ansøgning til nto@nullsoundvenue.com senest den 15. maj. Ansøgningen skal indeholde lidt om din baggrund, dine musikpræferencer og gerne også nogle af dine tidligere tekster. Eventuelle spørgsmål kan rettes til samme mail-adresse eller til Nicolai Torp på tlf. 7020 0012.

Copenhagen Art Festival søger praktikanter

Copenhagen Art Festival søger praktikanter til at varetage produktion og redigering af kunstner-interviews samt audio walks i forbindelse med de forskellige udstillinger under Copenhagen Art Festival!

Vil du have konkret og cv-nyttig erfaring med film- og lydproduktion som medier for formidling og vidensdannelse på en samtidskunstfestival, der vægter læring og interaktion i kunstoplevelsen, så er det dig, vi leder efter.

Copenhagen Art Festival er en af regionens største præsentationer af international samtidskunst og finder sted fra 24. august – 2. september. Festivalen består af et alsidigt internationalt program med betydningsfuldeværker af både danske og udenlandske kunstnere og indeholder bl.a. udstillinger, kunstprojekter i offentlige rum, et formidlings- og læringsprogram samt et omfattende eventprogram med seminarer, performances, artist talks m.m. Festivalens tema er fællesskab og alle de muligheder og udfordringer der findes for fællesskaber i dag.

Vi har brug for en eller flere med nysgerrighed over for formidling af samtidskunst og med flair for både lyd- og video produktion og som løbende kan producere og redigere interviews med festivalens kunstnere samt idéudvikle og producere en række audio walks der forbinder de forskellige udstillinger på Copenhagen Art Festival.

Vi forestiller os at du arbejder tre dage om ugen fra d. 15 maj (eller snarest muligt) til d. 15 september.
Send gerne CV, motiveret ansøgning samt links til video- og lydproduktioner til: sh@nullcph-artfestival.org. Deadline for ansøgning er d. 8 maj 2012.

Hilde Østergaard og Stina Hasse,

Formidlingskuratorer


Copenhagen Art Festival
Nyhavn 2
DK-1051 København K
+45 26 11 89 96
www.cph-artfestival.org

Sign up for our newsletter: www.cph-artfestival.org

Lejlighed fremlejes på Nørrebro

Kære alle,

Jeg fremlejer min 2-værelseslejlighed fra juni til december 2012. Huslejen er 5000 kr. per måned og størrelsen er 54 kvadratmeter. Der er nyt badeværelse med varme fliser på gulvet og nyt køkken, inkl. vaskemaskine.

Lejligheden fremlejes delvis møbleret, og jeg må desværre bede om 1 måneds depositum.
Der vil være en chance for forlængelse, men situationen for 2013 er stadig meget uklar, så vær forsigtig  med forventningerne.

Adresse: Bregnerødgade, 2200 København N.
Lejligheden ligger på 4. sal. Den vil egne sig godt til et par.

Glæder mig til at høre fra dig på mail: kristinebakken@nullhotmail.com

De bedste hilsner fra Kristine

At se det usynlige! Fremstillinger af synligt og usynligt i kunst.

Åbent seminar på Statens Museum for Kunst

Forskningsgruppen In-visibilis, Det Teologiske Fakultet, KU og Statens Museum for Kunst inviterer til et offentligt, gratis eftermiddagsarrangement d. 2. maj 2012 kl. 13-19 i Biografen på SMK.

En række kunsthistorikere, arkæologer, filosoffer og teologer vil tematisere emnet ’Synlighed og usynlighed’ på kryds og tværs, så de forskellige faglige traditioner træder frem og sættes i forhold til hinanden.

I en række korte foredrag med udgangspunkt i museets samlinger eller andre kunstneriske udtryk reflekteres der over det, der ses og det, der ikke ses, over immanens og transcendens, over kunst og religion, og over forholdet her imellem.

Foredrag:

– Kan et billede være synligt? (Museumsinspektør Hanne Kolind Poulsen)

– Billedkritik (Lektor Sven Rune Havsteen)

– Paravisualitet. Mod en begrebsliggørelse af det udenomssynlige (Lektor Hans Henrik Lohfert Jørgensen)

– Uklarhedens æstetik – immaterielle visioner i danske kirkerum (Adjunkt Tim Flohr Sørensen)

– Verdenspoesi. Om at se det usynlige (Professor Dorte Jørgensen)

– Hvad er det ved Vermeer? (Museumsinspektør Thomas Lederballe)

– Alterbillede og Nadver: Tid, rum og ritual (Bygningsredaktør Martin Wangsgaard Jürgensen)

 

Seminaret er åbent for alle interesserede – og kræver ingen tilmelding.
Læs mere på: www.teol.ku.dk/afd/invisibilis

Vær med til at udvikle Hotel Pro Formas kommende forestillinger som praktik

Hotel Pro Forma er et af de førende produktionsselskaber i Europa inden for eksperimenterende scenekunst. Hotel Pro Forma søger studerende til efterårssemestret, som har lyst til at være en del af et tværfagligt team, som bidrager med deres viden inden for bestemte fagområder. Samtidigt vil de studerende få et enestående indblik i Hotel Pro Formas kunstneriske og produktionsmæssige processer.

Praktikanter vil bl.a. have mulighed for at  deltage i udviklingen af Den der hvisker lyver. Forestillingen er Hotel Pro Formas kommende nye produktion som har premiere i København i november 2012. Her vil der være mulighed for at deltage inden for forksellige fagområder i forbindelse med produktionen.

Som en del af praktikopholdet arrangeres en kunstnerisk visning over for et mindre publikum i december 2012, enten som digitalt eller fysisk værk. Alle projekterne udvikles i samarbejde med Hotel Pro Formas kunstneriske og administrative ledelse.

Projekterne er – som alle vores produktioner – en undersøgelse af forskellige fænomener inden for performativ kunst, arkitektur, lys og lyd, perception, brug af nye teknologier samt formidling.

Vi søger praktikanter / studerende inden for et eller flere af disse emner:

Lyd

Lys

Text / dramaturgi

Visuelle medier

Arkitektur

Arts Management

Perioden for praktikopholdet er 24. september – 14. december 2012. Praktikopholdet er ulønnet. Arbejdssproget er engelsk, da programmet er internationalt.

En typisk uge kunne bl.a. indeholde: overordnet arbejde med projekterne, kortere oplæg og dialog ved Hotel Pro Formas kunstneriske og administrative ledelse, deltagelse i produktionsmøder, eksterne input som udstillinger, foredrag eller mindre workshops.

Har du lyst til at deltage i udvikling af de nævnte projekter? Send en motiveret ansøgning med specificering af dit fagområde og med eksempler på dit arbejde mærket Praktik 2012 til

 

mail@nullhotelproforma.dk

 

eller til

 
Hotel Pro Forma

Strandlodsvej 6

2300 København S

 

Deadline for ansøgning d. 28. maj 2012. Svar senest d. 15. juni 2012.

 

For mere information kontakt manager Bradley Allen, t. +45 32 64 01 31, ba@nullhotelproforma.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Kirsten Dehlholm

Artistic director Hotel Pro Forma

 

NIKOLAJ KUNSTHAL SØGER PRAKTIKANT

Nikolaj Kunsthal søger en praktikant til formidlingsafdelingen hurtigst muligt og frem til medio september 2012

Er du færdig med din grunduddannelse, og har du mod på at prøve kræfter med samtidskunsten og dens publikum?

Om Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Kunsthal viser den nyeste, internationale samtidskunst i en af byens ældste bygninger. Beliggende i hjertet af København præsenteres årligt 5-7 overraskende, kritiske og eksperimenterende udstillinger, som skaber gode oplevelser og stof til eftertanke, fordybelse og debat. Samtidskunsten er ofte tværfaglig i sit udgangspunkt og tildeler publikum en aktiv og undersøgende rolle. Sociale, politiske, historiske, etiske og æstetiske spørgsmål udgør et dialektisk afsæt for udstillingernes kunstneriske udsagn og den oplevelse og erkendelse, som publikum har mulighed for at møde via kunsthallens samlede formidlingsvirksomhed. Både udstillingstilrettelæggelse, PR, lærings- og formidlingsaktiviteter sigter mod at belyse disse kontekster så demokratisk som muligt.

Hvad søger vi

Som praktikant i formidlingsafdelingen vil du indgå i en dagligdag, hvor der er plads til at arbejde selvstændigt og tænke kreativt. Vi forventer, at du kan arbejde disciplineret og målrettet, og at du er en god researcher og kommunikator med gode skriveegenskaber.

Fokus i formidlingspraktikken

Vi søger en, der vil involvere sig udstillingernes kunstfaglige, formidlingsfaglige og koordinerende arbejde, samt Nikolajs administrative og generelle arbejde med formidling og læring. Vi kan tilbyde et udfordrende praktikophold, der giver et spændende indblik i og erfaring med arbejdet med samtidskunst i et krydsfelt mellem kuratering og formidling.

Der vil være mulighed for at blive koblet på Nikolajs bidrag til det tværmuseale forskningsprojekt om medborgerskab, som nu går ind i sin anden fase. I den forbindelse skal Nikolaj udvikle sit bidrag til projektet, og belyse hvordan udstillingsmediet kan defineres og udnyttes i forhold til en relevant medborgskabsdiskurs.

Der vil ligeledes være mulighed for at være med til at udvikle og formidle kunsthallens årlige sommerworkshop, hvor kommunale fritidsordninger og andre besøgende, kan deltage i et workshopforløb, relaterer til den aktuelle udstilling, der i dette tilfælde drejer sig om Kunstakademiets afgangsudstilling.

Desuden har Nikolaj i samarbejde med en række andre samtidskunstinstitutioner taget initiativ til en stor samtidskunstfestival – Copenhagen Art Festival,  og der vil i den forbindelse være mulighed for at deltage i planlægningen og afviklingen af festivalens undervisningsprogram.

Nikolaj kan desværre ikke afse lønudgifter i forbindelse med praktikforløb.

Kontakt

Vi modtager skriftlige ansøgninger fra alle relevante studieretninger, med angivelse af studieretning, tilvalg, særlige interesseområder og kompetencer m.m.

Hvis du har spørgsmål til stillingsopslaget er du velkommen til at kontakte formidlings- og undervisningsassistent Irene Folsach på telefon: 33181796 eller email: undervisning2@nullnikolajkunsthal.dk

Send din skriftlige praktikansøgning snarest muligt til: undervisning2@nullnikolajkunsthal.dk

Ansøgningsfrist: den 14.maj 2012

Vi glæder os til at høre fra dig.

For yderligere information om Nikolaj Kunsthal: www.kunsthallennikolaj.dk

Med venlig hilsen

Kunsthallen Nikolaj

Nikolaj Plads 10, 1067 København K