KØS Danmarkstour 2014: Mindesmærker til debat i det offentlige rum

Mindesmærker findes overalt i Danmark. De har alle til formål at mindes en person, et fænomen eller en begivenhed, men der ligger vidt forskellige begivenheder til grund for deres opførelse, ligesom de antager væsensforskellige former. KØS Museum for kunst i det offentlige rum sætter mindesmærket under lup, når vi i maj og juni tager rundt til 10 udvalgte mindesmærker for at diskutere genren med danskerne. Trænger monumenterne til at blive støvet af, eller er der tværtimod brug for nye måder at mindes på, fx i det virtuelle rum?

KØS Danmarkstour
KØS besøger 10 udvalgte mindesmærker på den bredtfavnende Danmarkstour – fra Sakskøbing over Odense til Sønderjylland – med det formål at gå i dialog med danskerne om deres lokale mindesmærke. Hvad betyder mindesmærket for dem, som færdes ved det til dagligt? Hvem eller hvilken gruppe mangler et monument i Danmark? Har det betydning for stedets lokale identitet, eller burde der stå et andet mindesmærke?

Stor åbningsfest på Nørrebro med Bjørn Nørgaard og Pligten Kalder
Danmarkstouren skydes i gang ved Superkilen på Nørrebro fredag d. 2. maj. Her står et af de nyeste mindesmærker, nemlig Bjørn Nørgaards Farvel til våbnene fra 2010, måske bedre kendt som Nørrebros hjerte. På en høj betonsokkel brænder et ildrødt hjerte, der er formet af skydevåben, som stammer fra politiets frit lejde-aktion i bydelen året før. Skulpturen er en markering mod den eskalerende vold på Nørrebro og et symbol på håbet om en fredeligere bydel. Der er stadig mange våben på Nørrebro. Er Nørrebros hjerte et levende monument? Hvad bløder det for? Journalist Torben Steno indtager rollen som moderator for en debat mellem kunstneren Bjørn Nørgaard, politiker og medlem af SF Özlem Cekic, forfatter Lone Aburas samt Terje Bech, repræsentant fra den lokale beboerforening ”Vi vil bo sammen – alle sammen”, der tog initiativ til monumentet. Efter debatten optræder viserockgruppen Pligten Kalder med Johan Olsen fra Magtens Korridorer, Torben Steno og Peter Jessen.

Fra Nørrebro over Odense til Sønderjylland
Dagen efter åbningsfesten sætter KØS kursen mod Sakskøbing, hvor et af de ældre mindesmærker er i fokus, nemlig Roepiger fra 1940 af Gottfred Eickhoff. Derfra går turen videre rundt i landet til de udvalgte mindesmærker. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

• Fredag 2. maj kl. 16-18: Nørrebros Hjerte, Nørrebro. Udført af Bjørn Nørgaard, 2010
Gæster: Bjørn Nørgaard, Özlem Cekic m.fl.

• Lørdag 3. maj kl. 11-13: Roepiger, Sakskøbing. Udført af Gottfred Eickhoff, 1940
Gæster: Knud Romer, Esben Pretzmann & Rune Tolsgaard m.fl.

• Onsdag 7. maj kl.17-19: Gravplads for Gadens Folk, København. Udført af Leif Sylvester, 2013
Gæster: Leif Sylvester, Kenneth A. Balfelt, Folkeklubben m.fl.

• Mandag 12. maj kl. 17-19: AlfabetTurèll, Vangede, Gentofte. Udført af Kenn André Stilling, 2011
Gæster: Yahya Hassan, Ursula Andkjær Olsen, Kenn André Stilling m.fl.

• Torsdag 15. maj kl. 16-18: Skulpturportræt af Lise Nørgaard, Roskilde. Udført af Mette Agerbæk, 2010
Gæster: Ib Michael, Pligten Kalder m.fl.

• Mandag 19. maj kl. 17-19: H. C. Andersen monumenter til debat, Odense
Gæster: Simon Jul, Henrik Lübker m.fl.

• Tirsdag 20. maj kl. 17-19: Rytterstatuen af Christian X, Århus, udført af Helen Schou, 1955
Gæster: Merete Ipsen, Mette Horn m.fl.

• Fredag 20. juni kl. 16-18: Den Tapre Landsoldat. Udført af H. W Bissen, 1849
Gæster: Bertel Haarder, Isam B m.fl.

• Lørdag 21. juni kl. 14-16: Skibelund Krat, Vejen, 1864
Gæster: Per Vers, Inge Adriansen m.fl.

• Ved Monument over Danmarks internationale indsats efter 1948, Kastellet, København, udført af Finn Reinbothe, 2011, vil der ikke være et debatarrangement, men et længere interview med kunstneren samt brugere af monumentet.
Interview vil kunne ses på koes.dk samt i udstillingen på KØS.
For lancering af det fulde program med gæster og koncerter, oplæsninger, stand-up følg med her på koes.dk og facebook.dk/danmarkstour

Optakt til stor udstilling
På Danmarkstouren, der er et led i et større forskningsbaseret projekt om mindesmærker, bliver KØS gjort selskab af et filmhold, som dokumenterer samtlige debatarrangementer. Resultatet vil indgå i en stor udstilling om danske og internationale mindesmærker Magt Minder Mennesker, der åbner d. 6. september 2014 på KØS Museum for kunst i det offentlige rum.

Projektet realiseres med primær støtte fra:
Nordea-fonden

Desuden er projektet støttet af:
Kulturstyrelsen, Novo Nordisk fonden

LOONA NIGHTS – DANSENS DAG SPECIAL EDITION i DANSEHALLERNE

LoonaNightsPrBillede_Foto_HenningSjøstrømSå er Dansehallerne klar til endnu en omgang Loona Nights – denne gang i en særlig udgave i forbindelse med Dansens Dag d. 29. apr. 2014, som er den dag, hvor dansen bliver fejret over hele verden. I Dansehallerne fejrer vi det også med denne særlige udgave af Loona Nights, hvor der vil være EFTERFEST og DJ. Så kom med til Loona Nights d. 29. apr. og lad os danse sammen og opleve kunsten helt tæt på.

 

TIDSPUNKT: 29. april /  kl. 21.30 – 01.00
HVOR: Dansehallerne på Carlsberg, Pasteursvej 20, 1799 København V
MERE INFO: dansehallerne.dk
FRI ADGANG
Der vil være bar.

Om Loona Nights
Dansehallerne stiller Mini Carl, vores uformelle foyerscene, til rådighed for eksperimenterende, nye kunstnere. I en rå og enkel ramme kan du opleve forskellige kunstneres bud på en lille solo, en idé de vil afprøve eller andet de brænder for at formidle på scenen. Der vil være omkring 10 små præsentationer på en aften, alle med en varighed på max. 10 minutter hver.

En chance for at opleve kunsten helt tæt på
Loona Nights er en helt enestående lejlighed til at opleve en række miniværker, rå ideer, uøvede visioner, legende forsøg og korte mesterværker indenfor rammerne af et uformelt miljø, hvor dansere mødes og modtager feedback fra publikum. Der er åbent for dine kommentarer eller spørgsmål til værkerne og kunstnerne – i en ramme uden barrierer mellem publikum og kunstnerne og uden back stage – med plads til umiddelbare reaktioner og dialog.

Dansens Dag

Hvert år d. 29. april er Dansens Dag, hvor dansen bliver fejret i hele verden. Også i Danmark samler Dansens Dag al slags dans for at fejre kunstformen. Dansens Dag sætter spot på dansens universelle evne til at krydse alle politiske, kulturelle og etniske grænser og forene folk i fred og venskab gennem et fælles sprog: DANS!
Læs mere om Dansens Dag her

Plakat til Omlyd Lytter online

Musikvidenskabs online tidsskrift, Omlyd, søger nemlig en engageret kameramand og klipper til videoprojektet OMLYD Lytter.

Projektet: Omlyd Lytter er et videoprojekt, hvor musikforskere, phd’ere og specialestuderende præsenterer deres aktuelle forskningsprojekter i videoklip af 3-5 minutters varighed. Projektet har haft stor succes, og vi har fået rigtig god respons fra studerende.

Vi søger: Kameramand og klipper, der kan hjælpe os med at skabe disse videoer. Filmningen foregår højest en gang om måneden, hvro vi samler en gruppe, som har lyst til at medvirke. Derudover skal du sætte tid af til efterfølgende at klippe videoerne sammen.

Vi tilbyder: Du vil få masser af god erfaring og samtidig få dit navn på et produkt, der bliver fulgt af mange. Da projektet stadig er under udvikling, får du i høj grad også mulighed for at præge det endelige produkt. Arbejdet er frivilligt, men der vil naturligvis være forplejning under optagelserne.

Har dette fanget din interesse, så tøv ikke med at kontakte os!
Vi glæder os til at høre fra dig!

På vegne af Omlyds redaktion, Elise og Signe
Mail: redaktion@nullomlyd.com
Tlf: 61161876

Tjek vores tidligere videoer her: www.omlyd.com/video

Statens Scenekunstskole og Det Kongelige Teater søger instruktørassistent/dramaturgassistent til produktion på Det Kongelige Teater.

3. årseleverne fra skuespiluddannelsen på Statens Scenekunstskole skal i samarbejde med instruktør og scenograf Jacob F. Schokking fra Holland House opsætte et nyt stykke med tekster af Mark Twain og Morti Vizki på Det Kongelige Teater.

Produktionsperioden strækker sig fra d. 4. August – 25. September 2014 med premiere d. 25. September. Som instruktør- og dramaturgassistent skal du kunne være tilstede alle dage i denne periode og sidde med ved alle prøver. Dine primære opgaver vil være at notere, hvad der sker på scenen ved prøverne samt bearbejdning af teksterne i samarbejde med Det Kongelige Teaters faste dramaturg.

Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde løn, men stillingen er en enestående mulighed for at prøve kræfter med arbejdet som dramaturg.

Kontakt Lars Rosendahl, uddannelsesproducent på Statens Scenekunstskole, på mail eller telefon for at høre mere.

Tlf: 42722067

Mail: lr@nullscenekunstskolen.dk

Studerende med kendskab til kunstscenen til kommunikationsarbejde

Oversættervirksomheden CULTUREBITES har speciale i kunstfaglige tekster og løser forskelligartede opgaver for nogle af Danmarks største kunst- og kulturinstitutioner, bl.a. Statens Museum for Kunst, Kunstakademiet, Arken og mange flere. Desuden arbejder vi med et projekt, som omhandler samtidskunstvideoer, KUNSTEN PÅ REJSE.

Vi søger en engageret studerende fra kunst/kultur eller kommunikationsstudier med viden om sprog og kendskab til samtidskunstscenen  foruden kunsthistorie til at varetage nogle af virksomhedens udadrettede kommunikationsopgaver.

Stillingen vil være på mellem 4-8 timer ugentligt, hjemme og ca. en gang hver 14 dag sammen med de øvrige medarbejdere i CULTUREBITES.

Arbejdet vil primært indebære opsøgende kontakt til potentielle samarbejdspartnere (museer, gallerier etc.) via mail og telefon og opdatering til Podio.

Du skal være udadvendt og trives med opsøgende arbejde.

Trives med at arbejde selvstændigt.

Har kendskab til brugen af Podio og Dropbox.

Interesse i det danske kunst- og kulturmiljø.

Som studentermedhjælper får du stort indblik i den danske kunstscene og museumsverden, erfaring med opsøgende kommunikationsarbejde, rig mulighed for for at komme med ideer og input, et selvstændigt, fleksibelt og velbetalt studiejob med kunst- og kulturrelevans.

Ansøgning til Annemette Fogh af@nullculturebites.dk

Du kan læse mere om virksomheden www.culturebites.dk

Forlaget Tiderne Skifter søger praktikant

København, april 2014

Forlaget Tiderne Skifter søger en praktikant til start i slutjuni. Du vil blive en del af en spændende og travl arbejdsplads og vil få indblik i forlagsbranchens mange aspekter. Vi har stor erfaring med praktikanter, og mange tidligere praktikanter har siden fået arbejde i forlagsverdenen.

Dine arbejdsopgaver vil indbefatte redaktionel assistance med hensyn til manuskriptbearbejdning, vurdering af manuskripter til udgivelse, opdatering af forlagets hjemmeside, medvirken i markedsføring af forlagets udgivelser, ekspedering af anmeldereksemplarer, registrering af indkomne manuskripter og af anmeldelser, medvirken i bogmesse mm.

Praktikperioden er et halvt år. Praktikopholdet er ulønnet, og arbejdstiden er 37 timer om ugen. Vi forestiller os, at du er i oplæring hos den nuværende praktikant i uge 24 og 25.

Skriv en ansøgning og send den pr. post til Tiderne Skifter, Læderstræde 5, 1, 1201 København K eller pr. mail til tiderneskifter@nulltiderneskifter.dk snarest muligt.

Vil du gerne have mere information, er du velkommen til at kontakte Ulf Houe på 33 18 63 90 eller skrive på ovenstående mail.

Cisternerne søger frivillige

Cisternerne i Søndermarken danner ramme om kunstudstillinger og forskellige arrangementer og events. Fra 2. marts – 30. november 2014 viser vi udstillingen Andante af Christian Lemmerz.

Udvid dine kompetencer
Vi søger frivillige, der på forskellig vis kan bidrage til dagligdagen i Cisternerne.
Arbejdet vil hovedsageligt bestå i at hjælpe med at vedligeholde Christian Lemmerz’ stearinskulpturer og holde opsyn i udstillingen. Cisternernes klimatiske vilkår og den aktuelle udstilling med levende lys gør stedet til en speciel arbejdsplads, med mange praktiske udfordringer, som man skal hjælpe med at løfte. Du vil derudover udvikle kompetencer i bl.a. koordinering og afvikling af forskellige events, kunstformidling samt publikumskontakt. Som frivillig vil du få et stort medansvar med mulighed for at bidrage til andre arbejdsområder, alt afhængigt af lyst, tid, ambitioner og kundskaber.

For mere information kontakt Sille Brethvad.
M: sibr01@nullfrederiksberg.dk / Tlf.: 3821 0122

www.cisternerne.dk

Overgaden PROJEKT / SHAME: An Evening of Performances at Overgaden

PERFORMANCE // SHAME
Fredag d. 2 maj kl. 18.00-20.00

Det Fynske Kunstakademi, Valand Akademi i Gøteborg og Kunst- og Designhøjskolen i Bergen har samarbejdet på tværs af landegrænser om en performanceworkshop, holdt i Bergen, der tematiserer og bearbejder temaet skam. I forlængelse deraf er temaet gennem nye workshops udforsket yderligere, og resultatet vises denne aften på Overgaden, som en serie af performances af: Nick Bruhn-Petersen, Mary Coble, Tao Sabella Hansen, Nanna Katharina Jensen, Dina Lundvall Nielsen, Jonas Kjeldgaard Sørensen
og Anna Walther.

Friday May 2nd from 6.00-8.00pm

Funen Art Academy, Valand Academy in Gothenburg and Bergen Academy of Art and Design have collaborated across borders on a performance workshop, held in Bergen, which explores the topic of shame. In extension of this the theme has been developed further through new workshops, and the result will be shown on this night at Overgaden, as a series of performances by: Nick Bruhn-Petersen, Mary Coble, Tao Sabella Hansen, Nanna Katharina Jensen, Dina Lundvall Nielsen, Jonas Kjeldgaard Sørensen and Anna Walther.

 

Politiken Talks: Bæredygtig Tale – onsdag 30/4

Politiken_Talks_facebook_2_NY

Der er ikke lang tid igen. Isbjørnene dør, solen brænder ud, og Køge Bugt bliver snart til en undervandsfjord. Klimakatastrofen er i gang. Men kan vi ikke tale om det på en lidt anden måde?

Kom med på vandring gennem afsvedne landskaber og forfrosne bevidstheder, når ph.d. ved Københavns Universitet Gregers Andersen fortæller om de forestillinger, vi gør os om klimaforandringerne, og hør nye perspektiver, når forfatterne Lars Skinnebach og Theis Ørntoft læser op af deres økopoetiske digtsamlinger.

Billetter er gratis men skal reserveres på https://politikenbillet.www2.dk/index.php?zoom=7721&selected=7721&x=13&y=5

Arrangementet er anden del af Politiken Talks, en ny serie af debatter, oplæg, diskussioner, og interventioner i ingenmandslandet mellem litteratur, kultur, og politik.

Det finder sted onsdag 30/4 kl. 19.30 i Salen i Politikens Hus

Copenhagen Photo Festival søger frivillige / Copenhagen Photo Festival is looking for volunteers

Frivillig på Copenhagen Photo Festival?
Copenhagen Photo Festival er Nordens største fotobegivenhed og præsenterer bredden og det ypperste inden for dansk og internationalt fotografi. I år løber den af stablen d. 5.-15. juni, hvor hele det Københavnske byrum indtages af alle former for fotografi – fra dokumentar over portræt til kunst. Festivalen blev afholdt første gang i 2010 og har derfor fem års jubilæum i år.

På festivalen har vi mange projekter på programmet, og vi søger derfor frivillige, der har lyst til at blive en del af festivalteamet og prøve kræfter med forskellige aspekter af eksekveringen.

Læs hele opslaget (pdf).

Copenhagen Photo Festival is looking for volunteers
Copenhagen Photo Festival presents the finest Danish and international photography. It’s the leading photo event in the Nordic countries. This year the festival takes place from June 5th-15th 2014, during which period the entire city will be consumed by all types of photography – such as documentary, portraits and art photography. This year marks the festival’s fifth anniversary, as it was held for the first time in 2010.

The festival program is packed with projects and events and we are therefore looking for volunteers, who want to be part of the festival team and try their hand at the various aspects of the execution.

Read the full posting (pdf).