OMVISNING PÅ OVERGADEN INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST

Søndag d. 4. august iniviterer vi på Overgaden til omvisning i de aktuelle udstillinger i selskab med kunstfaglig medarbejder Marie Christine Skammelsen. Efterfølgende byder vi på kaffe og kage. Omvisningen er gratis og alle er velkomne.

Læs mere om udstillinger og events på Overgadens hjemmeside www.overgaden.org.

GULDFUGLEN

GULDFUGLEN genopsættes i Søkvæsthusets Have på Christianshavn, Overgaden oven Vandet 58-64, 1415 K, d.14.15.16.og 17. august alle dage kl. 20.00.
Forestillingen handler om dansk teaters største ikon Johanne Luise Heiberg. Guldfuglen havde premiere på 200 års dagen for JHL’s fødsel på Teatermuseet i Hofteatret d. 22. november 2012. Der var i Hofteatret JHL’s karriere startede. Her dansede hun som barn ballet med bla. H.C.Andersen. Det var også på denne scene hun stod i en af sine første taleroller, den aften i 1826, da Johan Luidvig Heibergs øjnede den lille jomfru Pätges (hendes pigenavn.)
Nu rykker forestillingen ud i det fri. Det er efter et års forhandling med forsvaret endelig lykkedes at få tilladelse til at opføre Guldfuglen i JHL’s sagnomspundnu have ved Søkvæsthuset. Ægteparret Heiberg boede i huset i 20 år og haven, som hører til huset, anlagde JHL i sin tid og det er i netop denne have handlingen i forestillingen foregår.

Haven åbner 15 min. før start og der er indgang til haven fra Bådsmandstræde. Publikum bedes selv medbringe stole og tæpper at sidde på. Billetter a 130 kr. kan købes i døren eller på teaterbilletter.dk, billetten.dk og scenen.dk

Læs mere om forestillingen på www.johanneluiseheiberg.dk

Mvh Linnea Voss

Guldfuglen
Guldfuglen

Instruktørassistent til teaterproduktion.

Teater 2 , som er et ikke-tilskudsmodtagende produktionsselskab, opsætter i perioden 16 aug. til 26.sep. 2013 “Den Dresserede Mand”. Forestillingen skal herefter spilles dels rundt i landet på turné, dels på FÅR 302.

Den Dresserede mand er en satirisk og morsom komedie. Et kærligt indspark i kønsrolledebatten. Den gængse opfattelse af manden som jægeren og kvinden som samleren bliver spiddet og twistet en omgang.
Dramatikeren John von Düffel er stærkt inspireret af Esther Vilars provokerende bog af samme navn.

De medvirkende skuespillere er Anne Vibeke Mogensen , Marie Sandø Jondal , Jan Meyer og Pia Jondal.
Instruktør er Waage Sandø.
Prøverne finder sted på Københavns Musikteater , Kronprinsensgade 7, Kbh.K., normalt i tidsrummet 12-18.
I forbindelse med opsætningen vil vi gerne tilbyde en dramaturgi-eller teatervidenskabsstuderende at medvirke som instruktørassistent. Da vi er et lille foretagende må instruktørassistenten påregne en allround funktion.
Instruktørassistenten vil blive draget meningsfuldt ind i opsætningen af forestillingen.
Jobbet er ulønnet.

Henvendelse til Teater 2 ved Waage Sandø tlf. 21217723 eller Mail piajondal@nulllive.dk

Gallerisymbol præsenterer !BROTHERHOOD IN WONDERLAND!

Du inviteres til fernisering onsdag den 7. august kl.17-20

Gallerisymbol er stolt over at kunne præsentere de to brødre Rasmus Juul og Simon Møller, mere kendt under navnene Francis Bowie og Urban Steel, og deres udstilling BROTHERHOOD IN WONDERLAND. Simon Møller driver smedeværkstedet Urban Steel og designer og skaber skulpturer, dyr, ansigter, engle og blomster i stål, jern og metal.

Se hele opslaget (pdf).

Vagant søker praktikanter

Vagant, tidsskrift for litteratur, film, kunst, ideer og samtidsdebatt, søker praktikanter.

Vagant er et tverrnordisk tidsskrift med utspring i Norge og hovedkvarter i Berlin. Tidsskriftet ble kåret til Årets tidsskrift av Norsk tidsskriftforening i 2013 og utgis av Cappelen Damm. Hjemmeside: http://www.vagant.no.
Vi har tidligere hatt positive erfaringer med en praktikant fra KUA, og søker derfor etter nye interesserte. Ta kontakt med audun.lindholm@nullcappelendamm.no for mer informasjon.

ATLAS/Kollaps søger kreative folk til nyt lydmagasin

Vil du være med til at realisere et nyt lydmagasin, der fusionerer kritisk vinkel, faglig substans, montagefortælling og æstetisk lyd?
Under overskriften ”Fælleskabets kollaps?” søger vi folk, der vil bidrage med journalistisk indhold til en serie lydmagasiner, der adresserer temaerne bistand, grænser og kunst. Hvad siger udviklingsøkonomen, cafeejeren og psykiatripatienten om, at bistand rykkes fra finanslov til velgørenhedstryk i flaskeautomaten og en ekstra kop kaffe til den hjemløse? Hvilke grænser overskrider migranten, der først plukker tomater i en sydspansk plantage, derefter sælger solbriller pa? rivieraen og nu samler flasker i folkets park? Og hvad mener performancekunstneren, rindalisten og den franske filosof om kunstens rolle i en krisetid?
Projektet skal munde ud i tre eksperimenterende lydmagasiner og udgøre starten pa? et fortløbende lydmagasin pa? ATLAS. Til realiseringen søger vi derfor folk med kompetencer placeret i spektret mellem (radio)journalistik, lydkunst og socialvidenskabelig eller humanistisk faglighed.
Vi tilbyder:
•    Workshop-oplæring i radiojournalistik/teknik samt faglig indføring i relevante samtidsproblematikker
•    Adgang til udstyr og studiefaciliteter
Vi forventer:
•    Dedikeret deltagelse i todages-workshop (i start/midt september + introduktionsmøde i august)
•    Planlægning, udførsel og produktion af redigerede indslag med deadline ca. 1. oktober (2-3 indslag pr. team)
Skriv til idameisling@nullgmail.com senest 15. august med et par linjer om dig selv, dine erfaringer og gerne associationer til koncept eller tema.

AMALGAMATE STAGE & AUDIO WALK LAUNCH

Pic108_facebook

Fredag d. 26. juli holder vi på Overgaden Institut for Samtidskunst længe åbent, krydser fingre for sommersol, lægger fyraftensøl på køl og inviterer til hele to arrangementer, der begge tager afsæt Christianshavn. Vi glæder os og håber I kigger forbi!

AMALGAMATE STAGE
Gadearrangementet Amalgamate Stage er baseret på ideen om kommunikation og mødet mellem institution, lokalmiljø, kunstnere og tilfældige forbipasserende. Kamilla Askholm fra Det Fynske Kunstakademi har igennem opslag i lokalavisen og i mødet med områdets beboere inviteret christianshavnere og andre interesserede til at optræde ved kanalen foran Overgaden denne aften. Hold øje med de studerendes blog kunstikvarteret.dk for løbende opdateringer af aftenens program.

AUDIO WALK LAUNCH
Selini Halvadaki og Tinne Zenner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi inviterer samme aften til launch af en audio walk, der tager afsæt i de specifikke steder, som udstillingens kunstnere har ladet sig inspirere af. Audiowalken guider dig rundt i kvarteret omkring Overgaden og åbner op for nye oplevelser og perspektiver på Christianshavns velkendte såvel som oversete steder.

Stipendier og ophold forår 2014

Forskere indenfor alle grene af viden­ska­ben, kunstnere indenfor alle kunst­ar­ter, arkitekter, musikere og forfattere kan nu søge studie­op­hold på Det Danske Institut i Rom i for­året 2014.

Instituttet har til huse i Kay Fiskers for­nemme bygning fra 1967 og ligger i Borghese-parken, få minutters gang fra Piazza del Popolo og Roms centrum (se www.acdan.it).

Som stipendiat på Det Danske Institut deltager du i et internationalt for­sker- og kunstnermiljø. Du får adgang til by­ens enestående ressourcer i form af muse­er, monumenter, biblioteker, ar­­­ki­ver m.m. Husets personale står til rådig­hed med hjælp og vejledning.

Informa­tion om stipendie­mulig­­heder og ansøgnings­skema findes her:
www.acdan.it/stipendier.html
Frist: 15. september 2013

Skriver du fiktion og står du og mangler en gratis skrivegruppe eller et billigt skrivekursus?

Hovedbiblioteket elsker litteratur, og derfor er det en glæde at kunne byde velkommen til endnu en sæson med skriveklubberne FIKTIONSKLUBBEN. Få undervisning og feed-back, mød andre ligesindede og kom videre med din skrivetrang.

Hovedbibliotekets skriveklubber for voksne

Fiktionsklubben Tekstlæsning
Skriver du skønlitterært og kunne du tænke dig at mødes med andre med samme skrivekløe? Tekstlæsningsklubberne er et underviserløst forum for alle over 20 år, hvor man uformelt men seriøst mødes med andre skrivende for at diskutere hinandens tekster.

Hver 14. mandag frem til jul kl. 16.30-18.30. Opstart: 16/9. Gratis.
Hver 14. tirsdag frem til jul kl. 10-12. Opstart: 17/9. Gratis.

Fiktionsklubben Start
Elsker du at skrive, men har du svært ved at komme i gang? Så lad Fiktionsklubben Start kickstarte din skrivning. Her mødes vi om skriveglæden, laver øvelser, der udfordrer din skrivestil, og giver dig nye idéer. Hvad virker og hvorfor virker det?
Onsdage kl. 16.30-18.30 – 28/8, 11/9, 25/9, 9/10, 23/10, 6/11, 20/11, 4/12.
Underviser: Line Kveiborg. kr. 500

Tilmelding: først-til-mølle princippet. Send en mail til lea.floe.christensen@nullkff.kk.dk med navn og hold, så kommer du automatisk på tilmeldingslisten. Du får svar på, om du er kommet på holdet senest 13. august.

Start-up fashion label in CPH seeks part-time employee (8-15 hours week)

A new start-up fashion label in Copenhagen is looking for a fashion design, marketing, design, or art/photography student who is interested in playing an important role in the business start-up and operations. It is a new business, and there will be opportunity to learn and develop a wide range of skills.  The successful application will do lots of different things, and have the role of assistant.

Requirements:
– a strong interest in fashion, design, marketing, and art/photography; fashion design experience or training a plus; knowledge of fabrics also a plus
– fluency in English and Danish, other languages a plus (especially German, Swedish, or Asian languages)
– interest or experience in business administration, accounting experience a plus, excel skills desirable
– flexibility and desire to learn, ability and willingness to work independently
– 35-50 hours per month, some flexibility in terms of schedule

Duties:
– helping with a wide range of tasks for setting up a new business, devleoping marketing strategy
– record keeping and expense tracking, completing expense reports accurately and in a timely manner.
– helping develop collection and working with sourcing of materials

Salary: 150 kr/hour.

If you are interested, please send a resume and cover letter to:
dylan@nullkronencollection.com