Praktik i Europa

CEMES Student Forum følger op på vores forårsarrangement Job i Europa med endnu et informationsmøde om, hvordan du kan få en praktikplads i Europa.

Det foregår den 9. oktober fra klokken 13-16 i lokale 15a-0-13.

Vi har i programmet forsøgt at finde seks forskellige oplægsholdere, der fortæller om, hvorfor praktik er en god idé, hvordan man får en praktikplads og præsenterer forskellige praktikpladser for humaniorastuderende.

13:15-13:25 Velkomst ved CEMES Student Forum

Vi har i programmet forsøgt at finde seks forskellige oplægsholdere, der fortæller om, hvorfor praktik er en god idé, hvordan man får en praktikplads og præsenterer forskellige praktikpladser for humaniorastuderende.

13:25-13:40 Signe Nielsen, Alumneforeningen KU (Kubulus Alumni). Signe fortæller om Alumneforeningens nye internationale praktikprogram og KUs mentorprogram.

13:40-14:00 Chef for Informationsafdelingen på Den amerikanske Ambassade, Philip Holten, fortæller om erfaringer med humanister som praktikanter. Desuden vil tidligere praktikant Johan Flyvbjerg, der er nuværende specialestuderende på KUA, komme og dele sine oplevelser fra praktiktiden.

14:00-14:15 Cecillie Bjerre, Humanity in Action. Cecillie fortæller om Humanity in Action og taler om sin tid som praktikant i EU-parlamentet.

14:15-14:25 Kort pause

14:25-14:45 Klaus Bondam, Det danske kulturinstitut i Bruxelles. Klaus holder et oplæg om kulturinstituttet og erfaringer med humanister som praktikanter.

14:45-15:00 Thomas Refstrup Dünweber, UNGKOM. Thomas fortæller om vigtigheden af og mulighederne ved netværk i almindelighed og sociale medier i særdeleshed, når du skal søge praktik.

Fra kl. 15:00 er der mulighed for at networke og stille uddybende spørgsmål til oplægsholderne. Der vil være frugt og kage til de fremmødte.

Vi glæder os til at se jer.

Se mere på Cemes.ku.dk
Eller tilmeld dig på https://www.facebook.com/events/565495470173544/?fref=ts

Se hele opslaget her (pdf).

Bliv frivillig i LiteraturHaus

LiteraturHaus er Danmarks første litteraturhus. I en nedlagt kirke på Nørrebro i København finder du litteraturens tiltrængte hjemsted – et samlingspunkt for forfattere, kritikere, litterater, studerende og i det hele taget alle, der holder af at beskæftige sig med litteratur. Kom tæt på litteraturen og oplev også musik, film og kunst etc. i litteraturens nye samlingssted.

lithaus

Er du interesseret i at være en del af LiteraturHaus’ unikke litterære miljø? Så skriv til LiteraturHaus og hør mere om at være frivillig.

Mail: program@nullliteraturhaus.dk

Fire senegalesiske film – Med hornet i bund

Få afrikanske lande kan prale af en filmtradition så alsidig og dynamisk som Senegals. Fra nybølge-klassikeren ‘The Hyena’s Journey’ (billedet ovenfor) og frem til i dag er omdrejningspunkterne de samme: Drømmen om det gode liv, jagten på kærlighed og et hjem, men også dilemmaerne forbundet med opbrud og satsning af hele butikken.

Vi viser i samarbejde med Institut Français fire interessante film – kendte såvel som ukendte. Visningerne er en del af Senegal-Danmark Rally, en festival med kunstudstillinger, artist talks, workshops, koncerter, film og litteraturarrangementer med senegalesiske kunstnere spredt rundt på forskellige lokaliteter i København.

Læs mere på: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=8978

Marcel Prousts forhold til billedkunsten

Foredrag v. kunsthistoriker
CHRISTINE MARSTRAND

Onsdag den 2. oktober kl. 19.30 på Nivaagaards Malerisamling

Den franske forfatter Marcel Proust havde dyb indsigt i malerkunst og kunne desuden spidde borgerskabets forlorne kunstinteresse forrygende morsomt.

Nivaagaards Malerisamling har et meget fint udvalg af billeder malet af de kunstnere, som Proust holdt af, og som han omtaler i sit værk. Malerierne findes alle i museets værdifulde ældre samling. Det drejer sig især om italiensk kunst fra 1400-1500-tallet samt nederlandsk kunst fra 1600-tallet.

Christine Marstrand forener erfaringerne fra en lang karriere som opera- og koncertsanger med intensive studier af billedkunst. Til denne aften har hun udvalgt tolv malerier, som hun læser med Prousts briller, akkompagneret af relevante uddrag fra forfatterens store roman På sporet af den tabte tid, essays og breve.

Gratis ved fremvisning af gyldigt studiekort.

Følg Nivaagaard på facebook

ARKEN-foredrag ser nærmere på ikonet Frida Kahlo

Hvorfor malede den verdensberømte, mexicanske kunstner Frida Kahlo sit eget spejlbillede igen og igen? Og hvorfor ser vi hende altid iklædt traditionelle mexicanske kjoler og tunge præcolumbianske smykker? Udstillingsassistent Sarah Fredholm fortæller i et foredrag på ARKEN om museets nyåbnede og anmelderroste udstilling FRIDA KAHLO – Et liv i kunsten.

Onsdag den 2. oktober er der mulighed for at blive klogere på kunstneren og personen Frida Kahlo, når udstillingsassistent Sarah Fredholm holder foredrag om udstillingen FRIDA KAHLO – Et liv i kunsten. Her vil hun blandt andet fortælle om, hvordan Frida Kahlo skaber og iscenesætter sin identitet gennem kunsten, om hendes engagement i den mexicanske revolution og om hendes problemfyldte kærlighed til ægtemanden og maleren Diego Rivera. Foredraget foregår i ARKENs filmsal onsdag den 2. oktober kl. 18.10 og er gratis for gæster med entré til museet.

Om udstillingen
ARKENs udstilling FRIDA KAHLO – Et liv i kunsten viser, hvordan Frida Kahlo, med afsæt i selvportrætter og skildringer af sit dramatiske liv, undersøger grænsen mellem værk og biografi, mellem kunsten og livet.

Foruden værker af Frida Kahlo viser udstillingen også værker af Diego Rivera og andre, samtidige mexicanske kunstnere. En stor fotografisamling belyser, hvordan Frida Kahlo var model for tidens førende fotografer.

Udstillingen kan opleves på ARKEN til den 12. januar 2014

Fakta
Foredrag om FRIDA KAHLO – Et liv i kunsten
Onsdag den 2. oktober kl. 18.10
ARKEN Museum for Moderne Kunst, Ishøj
Gratis for gæster med entré til museet
Kræver ingen tilmelding

Jazzhouse og Jazz Club Loco præsenterer: Spillemændene + The Nielsen Sister & Simon Toldam

Originalt, dystert og surrealistisk take på den danske visetradition med en hjemsøgende vokal i front fra Spillemændene, der markerer release på albummet “Nationalsange” med denne koncert torsdag d. 3. oktober. The Nielsen Sister & Simon Toldam byder på spøgelsesfolk mellem det private og det politiske og med en jazzet kant.

spillemændene400
Der tales meget om en egentlig folk-revival i dansksproget i disse år. Få har dog bidraget med et så orignalt take på dansksproget folk/rock som Spillemændene, der har vakt stor opsigt med deres mærkværdige tekstunivers og ikke mindst Nicolai Elsbjergs dybe, messende vokal. Læg dertil et band, der formår at underbygge sangenes balanceren mellem det surrealistiske, det socialrealistiske og det mytiske med en nerve og stor musikalsk nuancerigdom, der trækker på både indierock, jazz og visetradition.

Spillemændene blev dannet i sommeren 2010 i København. Stilmæssigt bevæger de sig et sted mellem jazz-, folk-, vise- og rockmusik. Bandet består af Nicolai Elsberg (vokal), Thorbjørn Bredkjær (rytmeguitar, keys), Simon Brinck (guitar), Anja Lahrmann (kor m.m.), David Blomqvist (bas) og Anders Bach (trommer). Bandet er inspireret af forskellige kunstnere som Povl Dissing, Thomas Bernhard, C.V. Jørgensen, Leonard Cohen, The National, Dirty Projectors og Jakob Bro.

Nu har de så netop udsendt deres debutalbum, der slet og ret har fået titlen “Nationalsange”. Pladen har allerede modtaget fantastiske anmeldelser. “Et besynderligt og begavet bekendtskab” skriver GAFFA, og musiksiden GFRock.dk har netop givet maksimale 6 stjerner og skriver bl.a.. “De siger noget om alt og ingenting, igennem noget der umiddelbart virker ret ligetil og konkret, men som i deres musik og tekster fordrejes, vendes på hovedet, skilles ad og samles igen, ofte med et næsten David Lynch-agtigt touch og twist.” Der er altså lagt op til en uhyre interessant aften i den dansk sangs tegn, når bandet lufter det nye album live i Jazzhouse.

The Nielsen Sister & Simon Toldam

The Nielsen Sisters er en ny musikalsk inkarnation af Claus Beck-Nielsen/Das Beckwerk. Nielsen har tidligere udsendt plader og spillet koncerter under navnet Claus Beck-Nielsen Memorial. Men nu gælder det altså The Nielsen Sisters, der for nylig udsendte pladen “We Are The Multitudes”. Med sin særprægede stemme og sit komplekse tekstunivers, der gerne favner det private og det storpolitiske, skaber The Nielsen Sisters en unheimlich spøgelsesfolk, der ikke ligner meget andet. Denne aften optræder en enkelt Nielsen Sister med den anerkendte og dybt originale danske pianist Simon Toldam (kendt fra STORK, Sekten og talrige andre projekter). Toldam tilføjer en improvisatorisk nerve og eksperimentallyst til de både fængende og foruroligende sange, der således tages i helt nye retninger live.

03/10, kl. 20.00
Spillemændene + The Nielsen Sister & Simon Toldam [Jazz Club Loco]
Billetter: 80 dkk inkl. gebyr
Sted: Jazzhouse

NY SALONKLUB PÅ FREDAG I JAZZHOUSE

Velkommen til aften nummer to af en række anderledes og sanseudfordrende salonaftener i Jazzhouse. De to hovedkræfter bag det nye initiativ ”Oshøj/Frost” inviterer fredag d. 4. oktober til en rejse udi videnskab og lyd, hvor temaet er hjernen vs. sjælen. Opleves musik med hjernen eller med sjælen – og hvad sker der, når oplevelsen tilsættes absint?

OshoejFrost_Poster_02

Aftenen står først i absintens grønne skær, når danmarks ukronede absint-konge Christoffer Gertz Bech fra Det Danske Absintselskab fortæller om absintens historie og ikke mindst om den specielle rus, man tilskriver absinten. Absinten siges at påvirke hjernen på en anderledes, forfriskende måde end andet alkohol.

Efter at have hilst på ”den grønne fe” vil en trio af mesterlige skandinaviske improvisatorer give første del af en koncert, der bliver en intens og eventyrlig udforskning af lyd. Trioen består af den visionære, eksperimenterende improvisationspianist Sten Sandell, en af Danmarks største freejazz-skikkelser, Lotte Anker og den svenske trommeslager Raymond Strid.

Efter musikkens første del fortæller en forsker Morten Friis-Olivarius om videnskabelige undersøgelser af improvisationsmusik og kreativitet. Med den nye viden in mente forsætter trioen med sidste del af koncerten. Vil lytteoplevelsen ændre sig i forhold til første del, nu når hjernen ikke bare er påvirket af absinten, men også af oplysning?

Til sidst sættes videnskaben til side, når aftenen rundes af med uopdragne beats fra den burleske berliner-DJ Lula Rose.
Web: www.jazzhouse.dk / www.facebook.com/oshojfrost

 

Kom i høj kurs på KU’s karrierebørs – 24. oktober

1309-488x150-5T-dk24. oktober blænder KU’s alumneforening op for den 11. karrierebørs for alle studerende i Festsalen. Her kan du ’øve dig før det gælder’ i selskab med de store virksomheder. Og selvfølgelig få masser af viden om, hvad de spændende arbejdspladser egentlig lægger vægt på.

Kom bag kulissen på virksomheder fra vores mentorprogram, eks.

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Københavns Kommune, Røde Kors, Beskæftigelsesministeriet, Center for Anvendt Kunstnerisk Innovation, Mercuri Urval, Novo Nordisk  m.fl.

—og bliv knivskarp på at præsentere dig selv. Er du kandidatstuderende så glem ikke at tale med virksomhederne om muligheden for at få en mentor igennem alumneforeningens mentorprogram (Frist 4. november)

Mange af virksomhederne er interesseret i at tale med studerende fra det Humanistiske Fakultet!

Øvrige lækkerier:

  • Workshops: Træn din elevatortale (og prøv den af på nogle af virksomhederne), Lær at tale virksomheders sprog, Det europæiske arbejdsmarked
  • Åbningsdebat: Fra studier til job (Beskæftigelsesministeriet og COWI)
  • CV-tjek og gennemsyn af din LinkedIn-profil
  • … and all that jazz: Få en kop friskkværnet kaffe og deltag i konkurrencen om en DAB-radio

Tid og sted

Karrierebørsen foregår torsdag 24. oktober 2013 fra kl. 11.30 – 15.45 i Festsalen, Frue Plads 4

Tilmelding

Læs mere, se virksomhederne og husk at melde dig til: http://alumni.ku.dk/karriereboers/

Den sande historie om… Franz Kafkas sidste store kærlighed

Med udgangspunkt i Michael Kumpfmüllers bog “Die Herrlichkeit des Lebens” (Al livets herlighed) er arrangementet en afsøgning af krydsfeltet mellem facts og fiktion. Kom og hør den tyske forfatter Michael Kumpfmüller samtale med lektor Morten Dyssel Mortensen. Arrangementet afholdes i samarbejde med Goethe Institut Dänemark og foregår på tysk.

Tid og sted: Torsdag d. 3. oktober kl. 16-17 på Det Humanistiske Fakultetsbibliotek, Karen Blixens Vej 5, 2300 København S.