KYSTTURISME OG ARKITEKTUR

rsz_1rsz_løkken_1_-_mette_johnsen

Kystturismen i Danmark har været ramt af tilbagegang de senere år. Ikke mindst har sektoren generelt vanskeligt ved at tiltrække nye kundegrupper. Kystturismen appellerer ikke stærkt nok til de yngre gæster, herunder unge forældre. Hvordan kan den fysiske planlægning bidrage til mere attraktive kystområder?

Dansk Arkitektur Center sætter fokus på, hvordan man som myndighed kan fremme kystturismen ved at styrke kvaliteterne i det byggede miljø i samspil med naturen og de stedbundne kvaliteter.

I Norge har myndighederne satset massivt på at udvikle og forstærke naturoplevelsen gennem spektakulær arkitektur og kunst. Det overordnede mål er at gøre Norge til et endnu mere attraktivt rejsemål samt at styrke lokalområderne. Hvad kan danske kommuner lære af det norske initiativ, og hvad er de danske succeshistorier, når det kommer til udvikling af kystområderne?

Kom og hør hvordan hvordan arkitektur og natur kan gå hånd i hånd og vær med til at diskutere hvordan kystturismen kan styrkes i samspil med naturkvaliteterne.

Dato: 10 november
Tidspunkt: 10:00-15:00
Sted: KulturØen, Havnegade 6-10, 5500 Middelfart

>> Læs mere og tilmeld dig

 

Talere

Janne Liburd

Janne Liburd (moderator), SDU og Nationalpark Vadehavet
Janne er professor i turisme på Syddansk Universitet, hvor hun leder Center for Turisme, Innovation og Kultur. Hendes forskningsområder ligger inden for bæredygtig turismeudvikling og innovation. Janne er desuden medlem af Det Nationale Turismeforum, og formand for Nationalpark Vadehavet.

Terry Stevens

Terry Stevens, Stevens & Associates (UK)
Professer Terry Steven er grundlægger af det prisbelønnede rådgivnings firma Stevens og Associates. Han har arbejdet på strategiske udviklingsprojekter indenfor turistmål i 50 lande og hans kunder omfatter internationale, nationale og regionale økonomiske udviklingsorganisationer samt mange private virksomheder.

Trine Kanter Zerwekh

Trine Kanter Zerwekh, NasjonaleTuristveger (N)
Trine er ansvarlig for markedsføring og turisme ved Nasjonale Turistveger i Norge. Hun var med da initiativet startede som et pilotprojekt i 1994-1998, bl.a. som projektleder. Siden arbejdede hun i 12 år arbejde som leder i Norges Automobil Forbund (NAF), hvor hun indgik i Turistvegenes bestyrelse. De seneste fem år har hun igen arbejdet i i Turistvegseksjonen i Statens Vegvesen. >> Læs mere om Nasjonale Turistveger

Lars Nybye Michel

Lars Nybye Michel, Schønherr
Lars Nybye Michel er fagansvarlig hos Schønherr inden for området kulturarv. Dette fagområde arbejder bl.a. med at renovere og nyfortolke særligt følsomme steder i både landskabelige og bymæssige sammenhænge. Gennem de seneste år har Lars Nybye Michel som projektleder stået i spidsen for en række af tegnestuens mest markante projekter herunder Ribe Domkirkeplads, Vestled i Hvide Sande, Christiansfelds centrale pladser og Skagen Fyr.

Karen Skou

Karen Skou, Realdania
Karen er uddannet arkitekt MAA og arbejder som projektchef i Realdania i programmet Mulighedernes Danmark, med særligt ansvar for initiativet Yderområdernes potentialer, hvor Realdania har fokus på hvordan der skabes positiv udvikling i yderområderne i en tid med fraflytning. I kampagnen Stedet Tæller har vi haft særligt fokus på hvordan der kan skabes kvalitet i kysternes turist destinationer.

Skriv et svar