Ulysses: Oplæsningsevent

20160115 . Ulysses FBTirsdag d. 2. februar kl. 17.30-19.00
Sted: Frederiksberg Bibliotek, Falkoner Álle 3, 2000 Frederiksberg
Fri entré

18 kapitler, 18 oplæsere. Gå på opdagelse i James Joyces monstrøse mesterværk når 18 oplæsere præsenterer 18 meget forskellige tekster på samme tid. Fri entré.

ULYSSES: EN LITTERÆR INSTALLATION
James Joyces moderne klassiker Ulysses er et unikt eksperiment i stilarter og litterære stemmer. Det er en af grundene til at biblioteket i samarbejde med Unges Laboratorier for Kunst fra Statens Museum for Kunst har valgt at formidle netop Ulysses i en litterær, sanselig installation som du kan opleve på Frederiksberg Bibliotek i perioden 13. januar-19. februar. Oplæsningseventet finder sted på denne baggrund og i anledning af James Joyces fødselsdag. Biblioteket vil også være vært for andre Ulysses-arrangementer i perioden 13. januar-19 februar.

ALT PÅ ÉN DAG
Hvad handler Ulysses om? Det korte svar er at den handler om alt. Alt på én dag. Ulysses er den store fortælling om kærlighed og utroskab, om byen og hverdagen, det er al verdens viden pakket encyklopædisk ind og atter smurt ud over siderne. Samtidig er det en helt almindelig historie om nogle helt almindelige mennesker og deres hverdag: En mand går hjemmefra om morgenen og vender tilbage næsten 24 timer senere. I den tid er der sket både alt og intet. Ulysses er en bragende, fuldtonende kærlighedserklæring til livets ufatteligt brogede og samtidig ubegribeligt banale karruseltur.

OPLEV HELE VÆRKET PÅ ÉN GANG
De 18 oplæsere læser højt fra hvert deres kapitel på samme tid rundt omkring i biblioteket. Kapitlerne er meget forskellige, og du bestemmer selv hvordan du vil opleve dem. Bevæg dig rundt i bogen og lyt lidt til hver tekst – eller hæng ud ved dit yndlingskapitel og få alle detaljerne med. Der læses op fra Karsten Sand Iversens nyoversættelse af Ulysses.

DET LITTERÆRE UDSTILLINGSHUS
Ulysses er den første af tre litterære installationer på Frederiksberg Bibliotek i 2016. Installationerne er resultatet af projektet ”Det Litterære Udstillingshus” som er et samarbejde med Helsingør og Albertslund biblioteker. Projektet bliver gennemført med støtte fra Kulturstyrelsen.

Skriv et svar