Union Of Strangers / Christoffer Joergensen / 17.08.-15.09.2012

"Christoffer Joergensen", "Ornaments", Galleri Christoffer Egelund, Foto

"Christoffer Joergensen", "Ornaments", Galleri Christoffer Egelund, FotoGalleri Christoffer Egelund kan med stolthed præsentere den første soloudstilling i Danmark med den talentfulde dansk/schweiziske fotokunstner Christoffer Joergensen (f. 1978). Titlen på udstillingen “Union of Strangers” henviser specifikt til et spændingsfelt mellem fremmedgørelse og identitet, som kunstneren bl.a arbejder med i sine to billedserier ”Grogram” og ”Parliaments.” Hans fotoværker får stor opmærksomhed for sit originale udtryk og hans enestående måde at bruge fotomediet på, der bryder med den traditionelle opfattelse af fotografiet.

I Grogram-serien kombinerer Joergensen digital fotografering med omhyggeligt håndværk. Det enkelte Grogram-værk skaber han ved manuelt at skære flere af sine fotografier med persongrupper i tynde strimler, som han derefter væver sammen til et nyt billede. Pga. den processuelle tilblivelse mister personerne deres individualitet og forvandles i stedet til typer, som fremstår isoleret fra hinanden. At skabe et Grogram-værk er en langsommelig proces, og resultatet kan bedst beskrives som en hidtil ukendt form af collagen.

Joergensens ”Parliaments” består af to formelt forskellige serier. Den første serie ”Plenary Halls” er fotografier af en række nationale parlamentssale. Fokus er på salenes rumlige og arkitektoniske fremtoning, samt på deres funktion som nationalsymbol. Joergensen benytter flere billeder til digitalt at kombinere det enkelte fotografi, og resultatet er et bredvinklet format. Siddegruppen i forgrunden, præsidiet og loftet i de enkelte sale er væsentlige elementer i værkernes komposition.

Den anden serie fra ”Parliaments” har titlen ”State Ornaments.” Joergensen benytter her trekantede fragmenter fra sine fotografier af parlamentsbygningerne til at sammensætte iøjefaldende sekskantede mønstre. Den enkelte sekskantede celle opfanger således politikere, der er involveret i spørgsmål af national eller international betydning. Værkernes digitale tilblivelse og sfæriske illusion resulterer i parlamentssale, som synes at fungere som selvreferentielle systemer med associationer til svævende planeter, bikuber eller kalejdoskoper.

Christoffer Joergensen (f. 1978) er født i Danmark, men bor og arbejder i dag i Schweiz. I perioden 2002-2004 tog han en MA i fotografi fra Royal Collage of Art i London. Joergensen har deltaget i flere gruppeudstillinger hos Galleri Christoffer Egelund og er i dag en af galleriets faste kunstnere. Han har desuden været repræsenteret på Charlottenborgs Forårsudstilling i flere omgange, og han har haft flere soloudstillinger i Schweiz.

Galleri Christoffer Egelund inviterer dig til fernisering på udstillingen ”Union of Strangers” fredag den 17. august i tidsrummet kl. 16-19. Ved ferniseringen vil Christoffer Joergensen være til stede. Udstillingen løber frem til 15. september. Åbningstider: mandag–fredag 11-18, lørdage fra 12-16. For mere information og pressefotografier, kontakt venligst galleriet på: info@nullchristofferegelund.dk eller på +45 33 93 92 00.

Forfatter: Galleri Christoffer Egelund

Gallery Christoffer Egelund is a cutting-edge art gallery focusing on high quality Scandinavian and international contemporary art. An experimental and innovative approach is an important agenda, to constantly challenge the boundaries of the gallery and the art scene itself. The gallery exhibits artworks with a large variety of media e.g. works on paper, photos, paintings, sculptures, performance and video - a unique artistic expression is of most importance. The presented artists have received great recognition from curators, collectors, museums and critics and have been displayed in important collections, Biennials, Art fairs, Art Museums and galleries around the world. The main target for the gallery is to create memorable exhibitions and to further the careers of emerging contemporary artists by curating exhibitions, participating in art fairs and biennales worldwide. Gallery Christoffer Egelund was established in 2005 by the owner and director Christoffer M. Egelund and is located in the historical old part of Copenhagen with 300m2 exhibition space and high ceiling. The area has many contemporary galleries, The National Gallery of Denmark, The Royal Danish Academy of Fine Art, Art institutes and The Danish Art Council makes this area one of the most important contemporary art scenes in Denmark. The gallery is a member of Danish Art Dealers Association (DGS) since 2006.

Skriv et svar