NIKOLAJ KUNSTHAL SØGER PRAKTIKANT

Nikolaj Kunsthal søger en praktikant til formidlingsafdelingen hurtigst muligt og frem til medio september 2012

Er du færdig med din grunduddannelse, og har du mod på at prøve kræfter med samtidskunsten og dens publikum?

Om Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Kunsthal viser den nyeste, internationale samtidskunst i en af byens ældste bygninger. Beliggende i hjertet af København præsenteres årligt 5-7 overraskende, kritiske og eksperimenterende udstillinger, som skaber gode oplevelser og stof til eftertanke, fordybelse og debat. Samtidskunsten er ofte tværfaglig i sit udgangspunkt og tildeler publikum en aktiv og undersøgende rolle. Sociale, politiske, historiske, etiske og æstetiske spørgsmål udgør et dialektisk afsæt for udstillingernes kunstneriske udsagn og den oplevelse og erkendelse, som publikum har mulighed for at møde via kunsthallens samlede formidlingsvirksomhed. Både udstillingstilrettelæggelse, PR, lærings- og formidlingsaktiviteter sigter mod at belyse disse kontekster så demokratisk som muligt.

Hvad søger vi

Som praktikant i formidlingsafdelingen vil du indgå i en dagligdag, hvor der er plads til at arbejde selvstændigt og tænke kreativt. Vi forventer, at du kan arbejde disciplineret og målrettet, og at du er en god researcher og kommunikator med gode skriveegenskaber.

Fokus i formidlingspraktikken

Vi søger en, der vil involvere sig udstillingernes kunstfaglige, formidlingsfaglige og koordinerende arbejde, samt Nikolajs administrative og generelle arbejde med formidling og læring. Vi kan tilbyde et udfordrende praktikophold, der giver et spændende indblik i og erfaring med arbejdet med samtidskunst i et krydsfelt mellem kuratering og formidling.

Der vil være mulighed for at blive koblet på Nikolajs bidrag til det tværmuseale forskningsprojekt om medborgerskab, som nu går ind i sin anden fase. I den forbindelse skal Nikolaj udvikle sit bidrag til projektet, og belyse hvordan udstillingsmediet kan defineres og udnyttes i forhold til en relevant medborgskabsdiskurs.

Der vil ligeledes være mulighed for at være med til at udvikle og formidle kunsthallens årlige sommerworkshop, hvor kommunale fritidsordninger og andre besøgende, kan deltage i et workshopforløb, relaterer til den aktuelle udstilling, der i dette tilfælde drejer sig om Kunstakademiets afgangsudstilling.

Desuden har Nikolaj i samarbejde med en række andre samtidskunstinstitutioner taget initiativ til en stor samtidskunstfestival – Copenhagen Art Festival,  og der vil i den forbindelse være mulighed for at deltage i planlægningen og afviklingen af festivalens undervisningsprogram.

Nikolaj kan desværre ikke afse lønudgifter i forbindelse med praktikforløb.

Kontakt

Vi modtager skriftlige ansøgninger fra alle relevante studieretninger, med angivelse af studieretning, tilvalg, særlige interesseområder og kompetencer m.m.

Hvis du har spørgsmål til stillingsopslaget er du velkommen til at kontakte formidlings- og undervisningsassistent Irene Folsach på telefon: 33181796 eller email: undervisning2@nullnikolajkunsthal.dk

Send din skriftlige praktikansøgning snarest muligt til: undervisning2@nullnikolajkunsthal.dk

Ansøgningsfrist: den 14.maj 2012

Vi glæder os til at høre fra dig.

For yderligere information om Nikolaj Kunsthal: www.kunsthallennikolaj.dk

Med venlig hilsen

Kunsthallen Nikolaj

Nikolaj Plads 10, 1067 København K

 

 

Skriv et svar