Fra Michelin-restauranter og vingårde til en søgen efter en mor som forvandti Japan: 4 nye eksklusive kvalitets-dokumentarer på Grand Hjemmebio

Vi har lagt tre lækre mad-dokumentarer på Grand Hjemmebio, hvoraf to af dem blev vist på årets CPH:DOX-festival, og de er alle garanteret til at få tænderne til at løbe i vand. Er man mere til spænding, kan man sætte sig til rette med den norske dokumentar Kodenavn:Nagasaki om søgen efter familie, pakket ind i en kærlighedserklæring til filmmediet.

Michelin Stars: Tales from the Kitchen

Selvom der er mange store dokumentarfilmfestivaler, så skulle denne danske dokumentar naturligvis have premiere på filmfestivalen i San Sebastian. Udover at have en internationalt anerkendt filmfestival, huser San Sebastian nemlig også 11 Michelinstjerner fordelt på seks forskellige restauranter.

Vi lever i en gylden gastronomisk tidsalder, hvor ny nordisk mad er blevet kult. Vi er besat af mad og fotograferer med glæde en spændende gastronomisk servering og sender tusindvis af billeder ud på de sociale medier. Denne dokumentarfilm går under overfladen og giver etdybtgående og kritisk syn på den verden og hverdag, Michelin kokke og restauranterbefinder sig i. Den omfatter fortællinger fra kulinariske templer, men graver også ind i storheden og manglerne i Guide Michelin. Se trailer og filmen her:
https://bit.ly/MichelinStars_TalesfromtheKitchen_GrandHjemmebio

Terroir to Table – Wine Lovers’ Guide to Food and Wine

En anden film fra årets CPH:DOX-festival, er en film der viser at vin ikke bare er vin. Og kunsten at matche den rigtige vin med det rigtige måltid er mindst lige så vigtig som selve måltidet.

Vin er ikke bare vin. Den er et arbejde og en passion, man aldrig bliver færdig med. Vin er socialt samvær og en åbning af sanserne. Og så er den for tiden i udvikling, er blevet biodynamisk og er nu i gang gøre sit indtog på det store, asiatiske marked. ’Terroir to Table’er en rejse ud til vingårde og vinmarker, ned i vinkældre og ind i fantastisk gastronomi, hvordedikerede eksperter søger efter de perfekte kombinationer mellem vin og mad. Alle steder møder vi sommeliere, vinhandlere, akademikere, forfattere og de unikke mikrobiologer, der undersøger jorden for at finde ud af, om en særlig drue lever bedst i leret eller kalkstenet jord, for at komme rundt i alle afkroge af ‘den mest civiliserede drik i menneskehedenshistorie’. Se trailer og filmen her:
https://bit.ly/TerroirtoTable_WineLoversGuidetoFoodandWine_GrandHjemmebio

Nordic by Nature – Michelin Stars

Rasmus Dinesen følger op på filmen ?Michelin Stars: Tales from the Kitchen ?med denne film, som denne gang fokuserer på den to-stjernede restaurant KOKS på Færøerne. Filmen var en del af programmet på årets CPH:DOX-festival.

I en afsidesliggende dal på Færøerne lå restaurant KOKS. En lille restaurant, der har to af de eftertragtede Michelin-stjerner. Den unge, kulinariske poet og chefkok hedder Poul Andrias Ziska, og han er vores guide i dette festmåltid af en nordisk saga, der handler mere om storslået færøsk mad, kultur og traditioner, end om stjerneformede hædersbevisninger. På KOKS laver de mad, der anrettes med pincet, men det har sit udgangspunkt i den grovefærøske natur, hvor vind og vand, tåge og kulde har formet landskaberne og mentaliteten.Og det er netop ude i naturen, at Ziska og hans hold arbejder med at bringe de traditionelle færøske metoder og historier med ind i nutidens eksperimenterende køkken og undersøge,hvordan Færøerne egentlig smager. Se trailer og filmen her:
https://bit.ly/NordicbyNature-MichelinStars_GrandHjemmebio

Kodenavn: Nagasaki

Marius var kun et barn, da hans mor forlod ham og rejste tilbage til Japan, hvor hun kom fra. Nu, efter 25 års usikkerhed, beslutter han sig for at forsøge at finde ud af, hvad der skete med hende. Han håber, at det vil kunne hele et stort eksistentielt hul i hans liv. Med på rejsen er hans kreative partner og bedste ven, Fredrik, som deler Marius’ entusiasme for at lave film. Det er denne passion, der i den eksklusive dokumentar “Kodenavn: Nagasaki ”bliver rammen om en søgen efter moderen, der forsvandt. Se trailer og filmen her:
https://bit.ly/KodenavnNagasaki_GrandHjemmebio
Bemærk: Filmen er på norsk med engelske undertekster.

Om Grandhjemmebio.dk
Hos Grand Hjemmebio sætter vi fokus på køb og leje af kvalitetsfilm, som kan være svære at opstøve andre steder, hvad end man er til franske fristelser, historiske dramaer, nordiske perler, prisbelønnede klassikere eller romantiske mesterværker.

Skriv et svar