Louisiana Lecture 29.4. kl. 19:30 i anledning af Richard Mosse

LOUISIANA LECTURE – RICHARD MOSSE – THE ENCLAVE
Louisiana Lecture: Congo Farezone 5 – ved Øjvind Kyrø
Onsdag den 29.4. kl. 19.30
Journalist og forfatter Øjvind Kyrø fortæller om Congos historie og om den blanding af minedrift, etniske konflikter og postkoloniale splittelser, der ligger til grund for krigen. Gratis for museets gæster.
Gratis for museets gæster. Pladsreservation på www.louisiana.dk. Gebyr 10 kr.

I forbindelse med udstillingen afholder Louisiana en række arrangementer, som belyser konflikten i Congo i en række historiske og samfundsmæssige perspektiver. En række Louisiana Lectures vil bl.a. omhandle det belgiske koloniregime (1885-1960), som er én af krigens historiske forudsætninger, og som skildres i Joseph Conrads litterære rejse op ad Congofloden i romanklassikeren Heart of Darkness (1899/1902). De vil også belyse de komplekse politiske, kulturelle og økonomiske baggrunde for krigen i dag, bl.a. via øjenvidne-beretninger fra journalister, som har rapporteret fra Congo.

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar