Fernisering // Erik A. Frandsen – Preview

Erik A. Frandsen – Preview
Fotografi og maleri

Fernisering 4. september kl.16.00

Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel byder Erik A. Frandsen velkommen.

Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel har indledt et samarbejde med den danske kunstner Erik A. Frandsen og viser i den forbindelse en mindre udstilling af Frandsens værker – en større og mere omfattende udstilling planlægges i 2015.

Erik A. Frandsen blev født i Randers i 1957, er autodidakt billedkunstner og bor i dag i København og på Falster.

Frandsen startede for alvor sin kunstneriske karriere i 1980erne, hvor han var en af drivkræfterne bag det kunstneriske fællesskab ‘Værkstedet Værst’ samt en del af bevægelsen ‘Det vilde maleri’.
Siden har Frandsen opnået betydelig anerkendelse indenfor kunstverdenen både nationalt og internationalt, hvorfor flere af landets museer har vist soloudstillinger med hans værker og han løbende tildeles større udsmykningsopgaver, senest Landstingssalen på Christiansborg.

Erik A. Frandsen inspireres af de intime, nære relationer i familien og af hverdagens banaliteter. Selv udtaler Frandsen, at hans værker er: ”Små skæve billeder på den virkelighed vi hele tiden får stoppet i hovedet som en rigtighed fra diverse fjernsynskanaler” – en virkelighed han sætter spørgsmålstegn ved og udfordrer gennem sin kunst.

Frandsen genbruger ofte sine motiver, men udtrykket ændres konstant qua hans evindelige udforskning af forskellige materialer; maleri, mosaik, neon, stål, scagliola m.m. Et gennemgående træk ved alle Frandsens værker er dog, at udgangspunktet er fotografi.

På udstillingen hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel præsenteres et mindre, men repræsentativt og forskelligartet udvalg af Erik A. Frandsens værker.

Erik A. Frandsen – Preview, 5.-21. september 2014, Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, Museumsbygningen, Kastelsvej 18, 2100 København Ø, tirs-lør 12-16

Facebook

Skriv et svar