På Stedet: Sorø Kunstmuseum med Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Hvordan løser arkitekten opgaven med at tilføre en historisk bygning en moderne tilbygning uden at ødelægge eller forstyrre stedets fortælling og ånd? Det skal vi finde svar på når vi med dette På Stedet arrangement besøger Sorø Kunstmuseum med arkitekt David Sherman fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter og museumsdirektør ved Sorø Kunstmuseum, Charlotte Sabroe.

Sorø Kunstmuseum er en erindringsbærende, historisk bygning fra 1832. Lundgaard & Tranberg Arkitekters tilbygning fra 2011 har skabt nye udstillingsfaciliteter med hele tre udstillingsrum til samling og særudstillinger.

Derudover har museet fået nogle længe efterspurgte publikumsfaciliteter: En café, en foredragssal og et værksted.

Tilbygningen er et markant og nyskabende teglstensbyggeri med et rustikt ydre og et lyst indre.

Den særlige hængende teglsten beklæder hele facaden og forholder sig til Sorøs mange teglstensbyggerier – bygningen indskriver sig således i stedets historie.

Indvendigt er byggeriet en sanselig oplevelse med fine detaljer og med fokus på materialer.

Arkitekt David Sherman fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter og museets direktør Charlotte Sabroe fortæller om arbejdet med byggeriet, tankerne bag bygningen og hvordan det reelt er at bruge i en udstillingsmæssig sammenhæng. Afslutningsvis inviteres på kaffe og kage i museets café.

Andre På Stedet arrangementer

Nysgerrig? Tilmeld de andre På Stedet arrangementer.

>> På stedet: Tietgenkollegiet 
>> På stedet: Skuespilhuset
>> På stedet: SEB Bank & Pension

YDERLIGERE INFORMATION

Tilmelding er nødvendig via nedenstående link. Det koster 115 kr. at deltage.

Tilmeld dig her.

Skriv et svar