Forpremiere på Christoffer Guldbrandsens “Præsidenten”

Kom til forpremiere og mød en af dansk dokumentarfilms mest markante instruktører! 7. april kl. 18 i Den Sorte Diamant.

I sin nye film “Præsidenten” går Christoffer Guldbrandsen igen bag magtens facade. Denne gang er scenen det europæiske magtcentrum.

For første gang får offentligheden adgang til en af de vigtigste og mest ejendommelige beslutningsprocesser i Europas nyere historie. Ambitionen var en stærk præsident for et samlet EU – resultatet blev noget helt andet.

Filmen fortæller historien om en supermagt der skulle vælge en præsident og endte med en mand der ikke ville have jobbet.

Det er en film hvor Europas stats- og regeringschefer for første gang giver deres uforbeholdne mening om hinanden til kende og det EU, som de næsten alle tror på – men hvis fremtid de frygter.

Efter visningen er der Q&A med Christoffer Guldbrandsen

Dokumania LIVE arrangeres af Det Kongelige Bibliotek i samarbejde med DR 2 Dokumania

Standard: 45,- kr.
GRATIS for studerende – tilmelding via mail nødvendig.
Foregår i Den Sorte Diamant, torsdag 7. april kl. 18
Læs mere på www.studentsonly.dk

***********************

OM CHRISTOFFER GULDBRANDSEN
Født 1971, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og London City University. Har arbejdet som nyhedsjournalist for TV 2 men siden 2001 som dokumentarfilmsinstruktør.

Guldbrandsen er en af den danske dokumentarfilms mest markante skikkelser. Hans adelsmærke er den personnære, dramatiske, politiske dokumentar, og op igennem 00’erne har hans film igen og igen sat dagsordenen både i medierne og politisk: “Fogh bag Facaden” (2005) afslørede både det mindre pæne spil om Tyrkiets optagelse i EU og ikke mindst det til tider anstrengte forhold mellem Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller. Og den tåkrummende “Dagbog fra midten” (2009) skildrede det både tragiske og komiske forløb omkring Ny Alliances og Naser Khaders storhed og fald. Guldbrandsen trådte for alvor på magtens ømme tæer med den mindre person-fokuserede men stærkt kritiske “Den hemmelige krig” (2006), der mere end antydede, at Danmark havde været både vidende og medhjælpende til USA’s overtrædelser af Genève-konventionen i Afghanistan. Trods hård kritik af filmens redelighed fra højrefløjens politikere og medier, viste filmens påstande sig at holde vand.

Præsidenten, 2011
Dagbog fra midten, 2009
Den hemmelige krig, 2006
Lykketoft finale, 2005
Kampen om staden, 2005
Rødvinsgenerationen, 2003
Fogh bag facaden, 2003
Europa på spil, 2002
De første, 2002
Exit Brixtofte, 2002

***********************

Skriv et svar