2 x fernisering hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel

 

Torsdag den 14.januar fra 17-19 afholdes fernisering hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel på fotoudstillingerne Outskirts af Stuart McIntyre og Where she goes af Anne-Li Engström.

 

Stuart McIntyre_Outskirts_1 copy

Outskirts – Stuart McIntyre
Fra 15. januar – 27. februar 2016 præsenterer Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel den stille og eftertænksomme vinterudstilling ‘Outskirts’ af fotografen Stuart McIntyre.

På udstillingen viser McIntyre fotografier, hvori han forsøger at fange og udtrykke den særlige tilstand, som han mener findes i randområderne: i byens kant, i overgangen mellem by og land, i overgangen mellem kulturlandskab og natur, i overgangen fra land til vand og i de steder, som befinder sig længst væk fra de store byer. En tilstand han betegner ’solitude’ – en form for konstruktiv ensomhed og energi, som er opbyggelig, regenererende og nødvendig.

Fotografierne viser skønheden ved det ikke-spektakulære og enkeltheden, og McIntyre har heri forsøgt at reducere informationen, ”at fotografere ingenting”, som han selv udtrykker det.

Stuart McIntyre arbejder med forskellige fotografiske teknikker, herunder pinholefotografi og fotogravure, som blandt andet er karakteriseret ved en langsommelig proces. Både processen bag og indholdet i McIntyres fotografier er således kendetegnet ved, at kunstneren har givet sig tid til at være tilstede i nuet – også selvom dette fotografisk set ikke nødvendigvis er spektakulært. I McIntyres fotografier skabes herved et rum for en eftertænksomhed og ro, som synes sjælden i vores moderne samfund.

Facebook

 

Anne-Li Engström_Where she goes_1Where she goes – Anne-Li Engström
Fra 15. januar – 27. februar 2016 viser Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel udstillingen ‘Where she goes’ af fotograf Anne-Li Engström.

På udstillingen præsenterer Anne-Li Engström en række værker, som ikke er blevet vist før. Billederne er første del af et personligt projekt, hvori Engström vender tilbage til sit fædreland, tilbage til sin fortid, tilbage til den skov, som hun kommer fra. Fotografierne er præget af den sindsstemning fotografen er i. Præget af moderlandet og af naturen.

Engström bor og arbejder i København, hvor hun primært beskæftiger sig som freelance fotograf på diverse bogprojekter. Hun er uddannet i Stockholm på Nordens Fotoskola – en efterfølger til Christer Strömholms legendariske fotoskole. Den skandinaviske fotografiske tradition træder tydeligt frem i Engströms fotografi.

Facebook

Skriv et svar