Åbningsreception på udstillingen MORTEN ANDENÆS – I REMIND ME OF YOU

Fredag d. 12. juni kl. 16-18 inviterer Fotografisk Center til udstillingsreception med afstand.

Udstillingen MORTEN ANDENÆS – I REMIND ME OF YOU er allerede åben – og holder åben hele Pinsen, men af respekt for regeringens retningslinjer tager vi hensyn til hinanden.

I separatudstillingen I REMIND ME OF YOU udforsker den velrenommerede kunstfotograf Morten Andenæs en velkendt, og dog fremmed, verden. Andenæs er både forfatter og billedkunstner, uddannet fra The School of Visual Arts i New York. Han arbejder med, hvordan vi forstår og fortolker vores omverden – både i fotografi og tekst. Andenæs har dermed ikke kun fokus på hvordan virkeligheden repræsenteres, men også på hvordan repræsentationen konstituerer virkeligheden.

I REMIND ME OF YOU består af Andenæs’ værker fra de seneste to år, sammen med et udvalg af tidligere hovedværker, og er den første, større udstilling af kunstnerens arbejde i Danmark. Der er fotografier af mennesker, dyr, landskaber og genstande, samt et videoportræt af operasangerinden Hedvickey, der udvider det fotografiske felt med brugen af film og lyd. Ved at forskyde det kendte, etablerer Andenæs komplekse narrativer om social identitet, med følelsen af både inklusion og eksklusion, som skaber refleksion over både sociale og familiære bånd.

Udstillingen er kurateret af Jesper N. Jørgensen og vises frem til den 23. august.

Udstillingen er støttet af A. P Møller Fonden, Norges ambassade i Danmark,
Rådet for Visuel Kunst og Statens Kunstfond.

I løbet af udstillingsperioden arrangeres flere aktiviteter, så hold øje med vores facebookside og nyhedsbrev.

Vi ses i
Fotografisk Center
Staldgade 16
1699 København V

Skriv et svar