Visionssalon / Skønhed og Kropsangst

I anledningen af billedkunstner Stense Andrea Lind-Valdans udstilling KNEBEL inviterer Museumsbygningen i et samarbejde med Bikubenfonden, i dag torsdag d.30. marts kl.16.30, til Visionssalonen ‘Skønhed og kropsangst’.

Er kroppen blevet perverteret og som vores samtids “tempel” blevet til den rene overflade i jagten på perfektion og skønhed? Er begrebet skønhed blevet totalt forsømt? Hvor placeres den personlige dybde og integritet i skønhedsspektret? Og hvad dækker begrebet skønhed egentlig over – er du fx “grim”, værdiløs og svag, hvis det gængse skønhedsideal ikke er opfyldt?

Visionssalonen ‘Skønhed og kropsangst’ vil diskutere, om vi har mistet evnen til at elske os selv og vores kroppe, som de er, om skønhed, kontrol og kropsangst er blevet uadskillelige størrelser og hvilke alternative veje billedkunsten kan vise os ind i sanseligheden og kroppens æstetiske dimensioner.

Debatten ‘Skønhed og kropsangst’ tager udgangspunkt i billedkunstner Stense Andrea Lind-Valdans kunstpraksis. Stense Andrea Lind-Valdan udfordrer skønhedsfiksering og kropslig perfektionstanke i sin kunst. Hun bruger kroppen som en slags stempel i sin kunstneriske praksis. Hun maler med sin tunge, laver aftryk af sine kropsdele, maler med sine kropsvæsker: urin og menstruationsblod. Værkerne indbefatter alt fra performances, tusch og fotografi til video og tekst. Med udgangspunktet i kroppen er værkerne stærkt organiske med direkte forbindelser til krop og køn, og de beskæftiger sig ucensureret med begær, moderskab, sorg, dødsdrift, ytringskrænkelse og kærlighed.

Moderator:
Iben Maria Zeuthen – vært på portrætprogrammet ‘Det Næste Kapitel’, Radio24syv

Panel:
Stense Andrea Lind-Valdan – billedkunstner
Gudrun Hasle – billedkunstner
Peter Brandt – billedkunstner
Tine Byrckel – journalist ved Information
Jette Hye Jin Mortensen – performer og video-kunstner

Kom og deltag i debatten! Det er gratis, men grundet begrænsede pladser skal du melde dig til hos Banja Rantnov Galleri på museumsbygningen@nullgmail.com. Tilmelding er bindende.

Fakta:
Stense Andrea Lind-Valdan, født 1985, er MFA i 2011 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor hun studerede maleri hos professor Tumi Magnusson på afdelingen for Maleri i det udvidede felt.

Siden 2012 har Stense Andrea Lind-Valdan arbejdet som kunstblogger og har skabt youshouldpopstuff.blogspot.dk, som kan betragtes både som en dokumenterende udstilling af enkelte værkserier og som et helt værk i sig selv. I maj 2015 havde Stense Andrea Lind-Valdan sin første store soloudstilling hos Banja Rathnov Galleri og Kunsthandel i Museumsbygningen på Østerbro.
Stense Andrea Lind-Valdan har modtaget legater blandt andet fra Akademiraadet og Statens Kunstfond og er indkøbt til Det Nationale Fotomuseums samling og af Statens Kunstfond.

Stense Andrea Lind-Valdan udgav i 2014 GØR DET ALDRIG og TRUE ART REMAINS ON THE SURFACE på Forlaget Sød tøs. I 2016 udgav Stense Andrea Lind-Valdan sammen med Ursula Andkjær Olsen, den illustrerede VI RUS SALVE på Gyldendal, som samme år blev præmieret af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur.

Dato: i dag torsdag d.30.marts.17

Sted: Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, Kastelsvej 18, 2100 KBH Ø

Tid: kl.16.30-18.30

Tilmelding: museumsbygningen@nullgmail.com


http://stenseandrealindvaldan.blogspot.dk/
KNEBEL udstilles fra d. 17.3-29.4.

Skriv et svar