Jazzhouse og Jazz Club Loco præsenterer: Spillemændene + The Nielsen Sister & Simon Toldam

Originalt, dystert og surrealistisk take på den danske visetradition med en hjemsøgende vokal i front fra Spillemændene, der markerer release på albummet “Nationalsange” med denne koncert torsdag d. 3. oktober. The Nielsen Sister & Simon Toldam byder på spøgelsesfolk mellem det private og det politiske og med en jazzet kant.

spillemændene400
Der tales meget om en egentlig folk-revival i dansksproget i disse år. Få har dog bidraget med et så orignalt take på dansksproget folk/rock som Spillemændene, der har vakt stor opsigt med deres mærkværdige tekstunivers og ikke mindst Nicolai Elsbjergs dybe, messende vokal. Læg dertil et band, der formår at underbygge sangenes balanceren mellem det surrealistiske, det socialrealistiske og det mytiske med en nerve og stor musikalsk nuancerigdom, der trækker på både indierock, jazz og visetradition.

Spillemændene blev dannet i sommeren 2010 i København. Stilmæssigt bevæger de sig et sted mellem jazz-, folk-, vise- og rockmusik. Bandet består af Nicolai Elsberg (vokal), Thorbjørn Bredkjær (rytmeguitar, keys), Simon Brinck (guitar), Anja Lahrmann (kor m.m.), David Blomqvist (bas) og Anders Bach (trommer). Bandet er inspireret af forskellige kunstnere som Povl Dissing, Thomas Bernhard, C.V. Jørgensen, Leonard Cohen, The National, Dirty Projectors og Jakob Bro.

Nu har de så netop udsendt deres debutalbum, der slet og ret har fået titlen “Nationalsange”. Pladen har allerede modtaget fantastiske anmeldelser. “Et besynderligt og begavet bekendtskab” skriver GAFFA, og musiksiden GFRock.dk har netop givet maksimale 6 stjerner og skriver bl.a.. “De siger noget om alt og ingenting, igennem noget der umiddelbart virker ret ligetil og konkret, men som i deres musik og tekster fordrejes, vendes på hovedet, skilles ad og samles igen, ofte med et næsten David Lynch-agtigt touch og twist.” Der er altså lagt op til en uhyre interessant aften i den dansk sangs tegn, når bandet lufter det nye album live i Jazzhouse.

The Nielsen Sister & Simon Toldam

The Nielsen Sisters er en ny musikalsk inkarnation af Claus Beck-Nielsen/Das Beckwerk. Nielsen har tidligere udsendt plader og spillet koncerter under navnet Claus Beck-Nielsen Memorial. Men nu gælder det altså The Nielsen Sisters, der for nylig udsendte pladen “We Are The Multitudes”. Med sin særprægede stemme og sit komplekse tekstunivers, der gerne favner det private og det storpolitiske, skaber The Nielsen Sisters en unheimlich spøgelsesfolk, der ikke ligner meget andet. Denne aften optræder en enkelt Nielsen Sister med den anerkendte og dybt originale danske pianist Simon Toldam (kendt fra STORK, Sekten og talrige andre projekter). Toldam tilføjer en improvisatorisk nerve og eksperimentallyst til de både fængende og foruroligende sange, der således tages i helt nye retninger live.

03/10, kl. 20.00
Spillemændene + The Nielsen Sister & Simon Toldam [Jazz Club Loco]
Billetter: 80 dkk inkl. gebyr
Sted: Jazzhouse

Skriv et svar