NY SALONKLUB PÅ FREDAG I JAZZHOUSE

Velkommen til aften nummer to af en række anderledes og sanseudfordrende salonaftener i Jazzhouse. De to hovedkræfter bag det nye initiativ ”Oshøj/Frost” inviterer fredag d. 4. oktober til en rejse udi videnskab og lyd, hvor temaet er hjernen vs. sjælen. Opleves musik med hjernen eller med sjælen – og hvad sker der, når oplevelsen tilsættes absint?

OshoejFrost_Poster_02

Aftenen står først i absintens grønne skær, når danmarks ukronede absint-konge Christoffer Gertz Bech fra Det Danske Absintselskab fortæller om absintens historie og ikke mindst om den specielle rus, man tilskriver absinten. Absinten siges at påvirke hjernen på en anderledes, forfriskende måde end andet alkohol.

Efter at have hilst på ”den grønne fe” vil en trio af mesterlige skandinaviske improvisatorer give første del af en koncert, der bliver en intens og eventyrlig udforskning af lyd. Trioen består af den visionære, eksperimenterende improvisationspianist Sten Sandell, en af Danmarks største freejazz-skikkelser, Lotte Anker og den svenske trommeslager Raymond Strid.

Efter musikkens første del fortæller en forsker Morten Friis-Olivarius om videnskabelige undersøgelser af improvisationsmusik og kreativitet. Med den nye viden in mente forsætter trioen med sidste del af koncerten. Vil lytteoplevelsen ændre sig i forhold til første del, nu når hjernen ikke bare er påvirket af absinten, men også af oplysning?

Til sidst sættes videnskaben til side, når aftenen rundes af med uopdragne beats fra den burleske berliner-DJ Lula Rose.
Web: www.jazzhouse.dk / www.facebook.com/oshojfrost

 

Skriv et svar