ARKEN-foredrag ser nærmere på ikonet Frida Kahlo

Hvorfor malede den verdensberømte, mexicanske kunstner Frida Kahlo sit eget spejlbillede igen og igen? Og hvorfor ser vi hende altid iklædt traditionelle mexicanske kjoler og tunge præcolumbianske smykker? Udstillingsassistent Sarah Fredholm fortæller i et foredrag på ARKEN om museets nyåbnede og anmelderroste udstilling FRIDA KAHLO – Et liv i kunsten.

Onsdag den 2. oktober er der mulighed for at blive klogere på kunstneren og personen Frida Kahlo, når udstillingsassistent Sarah Fredholm holder foredrag om udstillingen FRIDA KAHLO – Et liv i kunsten. Her vil hun blandt andet fortælle om, hvordan Frida Kahlo skaber og iscenesætter sin identitet gennem kunsten, om hendes engagement i den mexicanske revolution og om hendes problemfyldte kærlighed til ægtemanden og maleren Diego Rivera. Foredraget foregår i ARKENs filmsal onsdag den 2. oktober kl. 18.10 og er gratis for gæster med entré til museet.

Om udstillingen
ARKENs udstilling FRIDA KAHLO – Et liv i kunsten viser, hvordan Frida Kahlo, med afsæt i selvportrætter og skildringer af sit dramatiske liv, undersøger grænsen mellem værk og biografi, mellem kunsten og livet.

Foruden værker af Frida Kahlo viser udstillingen også værker af Diego Rivera og andre, samtidige mexicanske kunstnere. En stor fotografisamling belyser, hvordan Frida Kahlo var model for tidens førende fotografer.

Udstillingen kan opleves på ARKEN til den 12. januar 2014

Fakta
Foredrag om FRIDA KAHLO – Et liv i kunsten
Onsdag den 2. oktober kl. 18.10
ARKEN Museum for Moderne Kunst, Ishøj
Gratis for gæster med entré til museet
Kræver ingen tilmelding

Skriv et svar