Vil du i praktik på P3, P6 eller P8?

Hvert halve år tilbyder Danmarks Radio praktikantpladser á 4 – 6 måneder. Ansøgere kan være universitetsstuderende eller fra andre videregående uddannelser, der har virksomhedspraktik som en del af deres studieforløb. Du er velkommen til at sende ansøgninger til et eller flere af programmerne, men praktikperioden foregår kun ét sted.

Praktikant til P8 Jazz

Brænder du for musikformidling og særligt jazz? Kan du lide at idéudvikle og har du lyst til at prøve kræfter med tilrettelæggelse?

P8 Jazz søger en akademisk praktikant, der har lyst til at følge programmerne og det daglige redaktionsliv. Praktikken løber fra februar til juli 2013 eller efter aftale.

Om P8 Jazz

P8 Jazz er en digital radiokanal (DAB) som sender jazzmusik fra både ind og udland, fra fortid og nutid, gamle og nyproducerede programmer om jazz samt livekoncerter. Kanalen reflekterer jazzens univers gennem både musikflader, arkivprogrammer og direkte programmer. Musikken på P8 Jazz har som mål at favne og udfordre lytteren.

Vi forventer, at du

Har interesse musikformidling på radio

Er i gang med en længerevarende relevant uddannelse på enten bachelor eller kandidatniveau

Er systematisk og analytisk

Er god til at have mange bolde i luften

Er udadvendt, fleksibel og selvstændig

Vi tilbyder

Mulighed for at stifte bekendtskab med radioproduktion

En bid af livet på en travl redaktion

At du kan sætte dit fingeraftryk på kanalen

En studierelevant praktik

Et sjovt, spændende og lærerigt miljø i DR Byen på Amager

Praktikopholdet skal kunne meritoverføres til din uddannelse.

Vi forventer at du følger redaktionen omkring 20 timer om ugen, dog tilpasser vi os gerne, da udannelser og fakulteter stiller forskellige krav.

Praktikken er ulønnet og foregår i DR Byen fra d. 1. februar.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte redaktionssekretær Niels Christian Cederberg, 28548489 eller mail cced@nulldr.dk.

Send din personlige og gerne uformelle ansøgning på mail til Niels Christian Cederberg cced@nulldr.dk

 Du skal sende dokumentation for at praktikken er meritgivende sammen med din ansøgning.

Ansøgningsfrist: 10. december 2012 kl. 12. Vi holder samtaler 13. og 14. december.

 

DR’s radiostation P6 BEAT søger praktikant

Er du musikfan, og har du lyst til at være en del af en af Danmarks pt. fedeste radiostationer, så er P6 BEAT måske din nye praktikplads.

Som praktikant på P6 BEAT er du en del af en musikredaktion, der har noget på hjerte, og som går meget op i musik. Du skal kunne arbejde selvstændigt og have lyst til at tage initiativ og springe ud i opgaver. Til gengæld er der næsten ingenting, der ikke kan lade sig gøre, hvis din idé er god nok. Du vil være fast tilknyttet flere af kanalens programmer og vil derfor også være med til at udforme indhold til programmerne i samarbejde med værterne.

Du vil også få et indblik i, hvordan en organisation som Danmarks Radio fungerer.

Send dit cv + ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvorfor du har lyst til at komme i praktik på P6 BEAT

OBS: Praktikperioden løber fra februar til juli (eller efter aftale)

Vi glæder os til at byde velkommen til en ny på vores lille hold.

Ansøgning skal sendes til vært, Carsten Holm på mail: csh@nulldr.dk. Han skal ha’ din ansøgning senest d. 10/12. Der er samtaler d. 13 og 14/12.

 

VIL DU I PRAKTIK på P3’s største musikprogram: Smag?

P3s daglige musikprogram Smag på P3 – med værterne Signe Vadgaard og Nicholas Kawamura – søger en ny praktikant per 1. februar 2013.

Smag på P3 søndag-fredag kl. 12-14.  Et typisk program indeholder formidling af ny musik og diverse elementer. Vi har jævnligt besøg af aktuelle P3-kunstnere, og stræber hver dag efter at præsentere ny musik på en personlig, underholdende, kompetent og flowstærk måde. 

Som praktikant hos os vil du indgå i vores lille redaktion bestående af de to værter og en producer. Du er med til de daglige redaktionsmøder, hvor vi former dagens program. Under udsendelsen skal du tage telefoner, sortere i alle vores SMS’er, opdatere vores Facebook, hente gæster og holde styr på vores præmier.

Vi forventer en engageret og initiativrig praktikant, som kender programmet. Du skal både kunne byde ind med idéer og ikke være for fin til at brygge en kop kaffe til vores gæster. Desuden skal du selvfølgelig med, når vi rykker teltpælene op og sender fra diverse festivaler.

Til gengæld lover vi, at du i løbet af din praktiktid vil opnå en god forståelse af radiomediet, målgruppen, idéudvikling og generelt redaktionsarbejde.  Du vil desuden få et redigeringskursus. Stillingen er som udgangspunkt fuldtid mandag-fredag. Men hvis du har mulighed for at arbejde om søndagen – er dette en fordel.

Praktikken varer fra 1. februar til 1. august 2013.

Har du spørgsmål til vores nuværende praktikant, så skriv til Mads: mgun@nulldr.dk

Ansøgning + CV sender du til Smag på P3s producer Ditte: dikr@nulldr.dk senest d. 10. december klokken 12. Der er samtaler den 13. og 14. december.

 Vi glæder os til at høre fra dig!

 Mvh.

Smag redaktionen,

Signe, Nicholas og Ditte

 

P3, P6 BEAT og nye medier: Vil du i praktik på den mest progressive onlineredaktion i DR?

Vi er en lille redaktion på fire mand der fra hjertet af P3, P6 BEAT, P7 MIX og P8 JAZZ er drivkraften i alt det der kommer ud af landets fire bedste radiokanaler, på nettet.

Med udgangspunkt i P3s skæve journalistik og brede musikprofil leverer vi historier til dr.dk som skiller sig ud i det ofte knastørre nyhedsbillede. Vi giver de vigtigste historier et indbydende twist og giver de underholdende historier lidt mere tyngde. Vi formidler musik i alverdens afskygninger, når der hver uge er ny musik på playlisten og når vi selv har været med til at stable nye musikalske samarbejder på benene.

Værktøjskassen er stor og vi sætter en dyd i løbende at udvide den i retning af de seneste tendenser. Vi laver bl.a. videoindslag fra studiet når Gerningsmanden fra Forbrydelsen læser din mors sms’er op, vi laver live-video på dr.dk når Soundgarden er på besøg, vi er løbende i dialog med vores sammenlagt 250.000 Facebook-fans og er godt i gang med at opruste på Twitter.

P3 er et sted, hvor idéer kommer flyvende igennem redaktionslokalet i en susende fart, så du skal være klar til at gribe ind og flyve med.

Som praktikant tilbyder vi dig:

  • En social og ungdommelig arbejdsplads med nogle af Danmarks dygtigste kolleger
  • Afløb for dine gode og skæve idéer
  • Masser af skriveerfaring med modspil og efterkritik
  • Mulighed for at arbejde professionelt med sociale medier
  • Mulighed for at arbejde med billed- og videoproduktion
  • Mulighed for at være med til at dække store musikfestivaler og events
  • En fod indenfor i Danmarks største mediehus

Du er i fuld gang med en videregående humanistisk uddannelse og er interesseret i nye medier. Du har et ønske om at blive skarpere til at skrive og har i det hele taget et hjerte for kommunikation.

 Praktikopholdet ligger fra 1. februar til 1. juli, eller efter aftale.

 Har du spørgsmål, kontakt  Jonas Delfs på mail jode@nulldr.dk eller telefon 51924542.

 Mail din ansøgning til redaktør Jonas Delfs på mail jode@nulldr.dk senest d. 10. december kl. 12. Der er samtaler d. 12.-13. december

Skriv et svar