Ny arkitekturudstilling på Louisiana åbner 29.6.: New Nordic

New Nordic
Arkitektur & Identitet
29. juni – 21. oktober 2012
New Nordic – Arkitektur & Identitet er den første udstilling i en ny serie på Louisiana, der vil afsøge arkitekturens forhold til kultur og identitet. Serien beskæftiger sig med arkitektur som et felt, hvor kollektive erindringer og fortællinger afspejles materielt og rumligt. Denne udstilling forsøger at afdække om nogle særlige – nordiske – træk går igen i arkitekturen, og om der er tale om et grundlæggende formsprog, der stadig nyfortolkes.

Findes der en nordisk identitet? Findes The Nordic Way? Kan man, trods globaliseringens tendens til at udviske nationale og kulturelle forskelle, stadig forstå identitet som noget, der knytter sig til bestemte steder? Og hvis det er tilfældet, hvordan har den nordiske identitet så udviklet sig i takt med resten af verdens udvikling? Det er nogle af de spørgsmål, som udstillingen sætter fokus på.

Gennem tre temaer undersøger udstillingen, hvordan den seneste udvikling i de fem nordiske lande former sig. Temaerne udfolder det nye nordiske, herunder en genopdagelse af traditionen. Men nu bruges de geografisk bestemte kvaliteter på nye måder; traditionerne fortolkes på ny og grænser overskrides i stedet
for at blive trukket skarpt op. Det nordiske viser sig måske især gennem sammenstødet mellem arkitektens kulturelle rødder, den faglige tradition, og så det forhold at det globale perspektiv er et uomgængeligt vilkår for mennesker i dag.
Se mere på: www.louisiana.dk

 

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar