Jazz i din læsesal!

Den Sorte Diamant præsenterer tre forskellige musikoplevelser under Copenhagen Jazz Festival: to gange trio jazz i Dronningesalen og en sen aften på bibliotekets gamle læsesal med frie toner fra medlemmer af ILK.

 

Musik med intimitet og vingefang
På jazzfestivalens åbningsaften, fredag 6. juli, spiller den ambitiøse japansk-danske pianist Makiko Hirabayashi i Dronningesalen. Hendes trio med bassisten Klavs Hovman og trommeslager og slagtøjsekvilibrist Marilyn Mazur vil fylde salen med kompositioner, der bærer på elementer fra både jazz, den klassiske musiks verden, fjernøstens mystik og lyriske, nordiske toner. Trioen udgav i 2009 en cd på det kendte tyske Enja-label og spillede i januar i år en rost og udsolgt koncert på Jazzhus Montmartre i København.
Fredag 6. juli kl. 20 Makiko Hirabayashi Trio. – Pris 175 kr./ Stud. 140 kr.

 

I læselampernes grønne skær
Sent om aftenen mandag 9. juli fyldes den gamle læsesal Nord i Det Kongelige Bibliotek med noget helt uvant – nemlig lyd. I det unikke akustiske rum, hvor interiøret står originalt fra 1906, vil publikum blive placeret ved læsepultene med adgang til papir og blyant. De fire anerkendte instrumentalister Lotte Anker, saxofon, Mark Solborg, guitar, Anders Filipsen, tangenter og Gunnar Halle, trompet – alle fra musikerkollektivet ILK – får frit spil til deres klanglige eksperimenter i og med rummet. Der er adgang fra Bibliotekshaven, og baren åbner kl. 21.
Mandag 9. juli kl. 22 Jazz i Den Gamle Læsesal med ILK. – Pris 50 kr.

 

Dansk-italiensk elegance
Onsdag 11. juli spiller den italienske pianist Stefano Bollani med sin trio i Dronningesalen. Foruden Stefano Bollani tæller trioen de to danske sværvægtere Jesper Bodilsen, bas og Morten Lund, trommer. Trioen har i løbet af de otte år, de har spillet sammen, turneret massivt og indspillet tre albums, senest den anmelderroste cd Stone in the Water på det anerkendte internationale label ECM. ” … musikalitet, kombineret med en udtalt humor og et løbende drilleri, som aldrig kammede over.” – skrev Gaffa i februar 2010 efter trioens vinterjazz koncert i Diamanten.
Onsdag 11. juli kl. 20 Stefano Bollani Trio. – Pris 225 kr. /Stud. 175 kr.

Skriv et svar