Nyt kunstværk til din iPhone af Jacob Tækker: Man in a Box

Præsenteres i Nikolaj Kunsthal torsdag 28. juni kl. 17-18

Den danske kunstner Jacob Tækker lancerer et nyt kunstværk “Man in a Box”, som er en app til iPhone/iPad.
Værket præsenteres i Nikolaj Kunsthal torsdag 28. juni kl. 17-18.

Appen er gratis på dagen.

Om værket udtaler Jacob Tækker:
“Jeg ser Man in a Box som en “virtuel performance”.
I mine tidligere værker har jeg ofte antaget karakterer og roller, som er  fiktive fx.  en rummand, hulemand, men også roller som er mere minimale og dermed tættere op af min egen person. Dette er tilfældet i Man in a Box, den digitale figur er bygget over mig, og jeg ser det som en digital udgave af mig selv, og prøver at tillægge det den værdi. Altså at det er “mig”, man downloader, og det er “mig”, man kan kaste rundt med. Jeg ønsker at give beskueren en fornemmelse af, at der er en entitet i deres mobil, et liv som de har kontrol over. Man har kunstneren/kunsten i sin hule hånd, så at sige.”

Man in a Box er Jacob Tækkers andet computerbaserede værk. Det første var Today I Died fra 2011, som blev vist på udstillingen “Space Invaders” i Nikolaj Kunsthal 11. november 2011 – 29. januar 2012. Begge er værker, hvor beskueren er med til at aktivere værket.

Man in a Box er blevet til i samarbejde med Haandholdt (http://haandholdt.com/)
Haandholdt er: Kaspar Bonnén, Anders Bojen & Kristoffer Ørum, Marie Bach Nielsen, Thomas J. Papa.

Arrangementet er en del af Nikolaj Kunsthals arrangementrække Game Open! Game Open! varierer fra talks, hvor spiludviklere og publikum bliver bragt tættere på hinanden, til arrangementer hvor fokus er på eksperimenter med spiluniverset.

Kom og prøv appen og hør Jacob Tækker i samtale med spileksperten Thomas Vigild om apps som nyt kunstnerisk medie.

Skriv et svar