ARTIST TALK: LUCY RAVEN

Torsdag d. 29. april kl. 18-19

Overgaden Institut for Samtidskunst, Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K

I en udørk i staten Utah finder man byggeprojektet Daybreak. Bare 10 km derfra ligger USA’s andenstørste kobberproduktion, hvorfra der udvindes kobber 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. På trods af det fokuserer ejendomsmæglerne meget lidt på de aktuelle industrielle forhold og bruger i stedet industriens historie som et salgsargument. Lucy Ravens lysbilledforedrag vil fokusere på mineindustriens genanvendelse og udnyttelse af jorden, dens konstante krav om mere jord til isolering og neutralisering af de millioner tons giftigt affald, der hvert år produceres, samt den amerikanske økonomis aktuelle situation, hvor et af landets største planlagte boligbyggerier bygges på toppen af en gammel bunke industriaffald.

Filmen China Town kan opleves på Overgaden indtil 9. maj. Visningen er kurateret af Milena Høgsberg

————————————

Lucy Raven will present a slide lecture on her research into Daybreak, a large residential development, initiated on the wasteland of the US’s second largest copper production
site in Utah. Although the mine runs 24 hours a day, 7 days a week, only about 6 miles from Daybreak, realtors focus little on the present day conditions of the mining industry, but use its history as a selling point. Raven’s lecture will reflect on the use and reuse of land by an industry, which continuously requires more land for the isolation and neutralization of the millions of tons of toxic waste it produces each year, and on the current
state of the American economy in the building of one of the country’s largest planned communities on top of its old waste pile.

China Town is shown at Overgaden until 9 May.The screening is curated by Milena Hoegsberg

THE TALK WILL BE IN ENGLISH!

LucyRaven_screening

Skriv et svar