Fernisering: HERBARIUM – fotografi & botanik

Fotografisk Center inviterer til fernisering fredag den 2. juni kl. 17 – 19 på udstillingen Herbarium – fotografi og botanik.

Andreas Greiner,
Florian (Peridinium bipes), 2016
Scanning electron microscope image Measurement: Andreas Greiner and Martina Heider, Bayerisches Polymerinstitut, University Bayreuth

Hvilken betydning har algers fotosyntese haft på udviklingen af liv i havet og på hele økosystemet? Hvilken betydning har skoven? Hvad er det for en trang, mennesket til alle tider har haft til at indsamle, registrere og katalogisere planter? Hvordan har naturvidenskabens metoder formet vores viden om og opfattelse af naturen? Og hvilken rolle spiller fotografiet for dette? Gruppeudstillingen Herbarium – fotografi og botanik fokuserer på samtidskunstnere, der arbejder i skæringspunktet mellem fotografi og botanik.

Parrallelt med med udstillingen udkommer tidsskriftet Filter i September med et nummer over samme tema, der, udover at fokusere på samspillet mellem fotografi og botanik i samtidskunsten, også belyser det historiske samspil mellem fotografi og videnskab og det fotografiske mediums afgørende indflydelse på vores opfattelse af natur og planter op igennem det 20. og 21. århundrede.

Udstillingen er kurateret af Camilla Kragelund fra tidsskriftet Filter i samarbejde med Fotografisk Centers leder Kristine Kern og præsenterer værker af kunstnerne: Camilla Berner, Nanna Debois Buhl, Andreas Greiner, Ulrik Heltoft & Miljohn Ruperto, Jaakko Kahilaniemi, Sanna Kannisto, Sandra Kantanen, Diana Scherer og Helene Schmitz.

Udstillingen løber i perioden 03.06 – 03.09.2017.

Vi glæder os til at se jer!

Skriv et svar