AUTOPSIA #4 på Jazzhouse

Musikalske fortolkninger af dokumentationer af dokumentationer

Den tværkunstneriske programserie Autopsia begiver sig d. 27. maj 2017 for sidste gang ind på Jazzhouse. Denne gang med en anden type program end hidtil præsenteret:

Autopsia #1 x Small White Man
Autopsia #2 x Kyo
Autopsia #3 x Soho Rezanejad

 

Ved fjerde og sidste arrangement præsenteres et program, der vender Autopsias hidtidige metode på hovedet. De første tre afteners performances er blevet dokumenteret i tekst af hhv. kunstner Anna Stahn, poet Nat Marcus og koreograf Adriano Wilfert Jensen, der hver især har nedfældet oplevelsen af mødet mellem live musik og videodokumentation af dans, koreografi og performancekunst – på skrift.

Den 27. maj inviteres tre lydkunstnere ind til at “skrive” videre på den tekstlige dokumentation: oplev Kyo, Soho Rezanejad og Small White Man fortolke tekst – projekteret op på storskærm – gennem nykomponeret musik.

Hvor udgangspunktet hidtil har været at udforske samspillet mellem videodokumentation af performance og komposition af ny lyd, lukker Autopsia således programserien af med at åbne op for et nyt, endeløst kapitel. Denne gang vil aftenens tre musikacts ikke spille op ad et eksisterende videoværk, som de plejer – i stedet vil de skabe musik på baggrund af ord.

Dans blev til video blev til tekst bliver nu til musik. Og når Autopsia forlader Jazzhouse bliver musikken til dans, som senere vil blive til video (igen).

 

PROGRAM:

Autopsia #1 dokumenteret i skrift af Anna Stahn fortolkes af Small White Man

Bag det improvisationsbaserede musik- og performanceprojekt Small White Man står den visuelle kunstner FOS. FOS designer strukturer, der skaber en kontekst for æstetiske og sociale oplevelser – i dette tilfælde en musikalsk oplevelse, der udfolder sig ud fra en kompositorisk linje igangsat af et netværk af lyssignaler. Med sig for hver optræden sammensættes en ny besætning af eksperimenterende musikere (d. 27. maj: Rune Kielsgaard, Nikolaj Vonsild, Astrid Sonne, Anders P Jensen, Johan Surballe Wieth, Troels Damgaard Christensen, Jens Ramon), sammensat af producer og musiker Nis Bysted. Et sæt af to lamper, installeret foran hvert enkelt musiker, agerer ledetråd for den musik, der skabes i den specifikke kontekst. I aftenens anledning vil lyssignalerne undtagelsesvist dirigeres ud fra en live læsning af Anna Stahns dokumentationstekst. Anna Stahn er kunstner og skaber værker gennem poesi, film, installation og performance.

Autopsia #2 dokumenteret i skrift af Nat Marcus fortolkes af Kyo

Kyo er et samarbejde mellem Lust For Youth’s Hannes Norrvide og multiinstrumentalist og kunstner Frederik Valentin. Duoen laver fri fotogen musik, der bevæger sig mellem jazz, ambient, noise, klassisk og moderne musik. På det seneste album “I Musik” (posh isolation og Big Love) fra 2017 udforskes dualiteter via melankolsk og optimistisk ambient, samt akustiske elementer, der hylder fremtiden gennem modsætninger. Duoen kickstartede projektet i 2016 med udgivelserne “Potentiel Musik” og “Aktuel Musik (posh isolation), hvis instrumentering blander alt fra iPhones, modular, klaver, droner og strenginstrumenter til internet-samples og poesi. Nat Marcus er en amerikansk forfatter baseret i Berlin og arbejder med poesi og performance.

Autopsia #3 dokumenteret i skrift af Adriano Wilfert fortolkes af Soho Rezanejad

Den København-baserede komponist og sangerinde har lånt sin vokal ud til adskillige elektroniske musikprojekter indtil hun i 2015 debuterede under sit eget solo-projekt med EP’en “Idolatry”. Rezanejad udtrykker sig i en form for rastløs og dagdrømmende synthpop, der med elementer af både trance, industrial og 80’er new wave skifter ubesværet mellem det sarte og det hårdt pumpende. Den dybe baryton af en forførende stemme står til tider i kontrast til de elektroniske catchy melodier, som siden debuten dog har udviklet sig til at blive mørkere og mere ambiente. Adriano Wilfert Jensen arbejder som koreograf og danser i hele Europa og er medkurator for Galerie, et immaterielt galleri for immateriel kunst.

 

Autopsia er skabt og kurateret af Cecilie Jørck og Klara Utke Acs.

Projektet er støttet af Nordisk Kulturfond og Statens Kunstfond.

Den nystartede kuratorgruppe Autopsia inviterer over fire arrangementer til en sanselig undersøgelse, hvor eksperimenterende musikere og lydkunstnere går i dialog med videoværker, der dokumenterer koreografi, dans og performance. I Autopsia ”dissekeres” videoværkernes æstetiske udtryk og formsprog; i en forlængelse heraf udfordres dokumentationens begrænsninger i en undersøgelse af det potentiale, der ligger i oversættelser af sprog inden for kunsten.

Døre kl 20.00
Show kl 21.00

Mere info: www.autopsia.media og http://burl.nu/8eulmb

Billetter gennem Billetlugen

Skriv et svar