Krass Clement & the Photobook

Krass Clement, Det lånte lys, 1995_kukua

Fernisering 10. marts kl.17-19

Fra 11. marts – 20. maj præsenterer Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel udstillingen ‘Krass Clement & the Photobook’.

Udstillingen tager udgangspunkt i Clements omfattende produktion af fotobøger og viser billeder fra ‘Af en Bys Breve’, ‘Påskesøndag ml. 11 og 16’ og ‘Det lånte Lys’ samt helt nye fotografier fra Athen og Paris, som aldrig har været vist før.

Som fotograf debuterede Clement med bogen ‘Skygger af øjeblikke’ i 1978 og siden har netop bogformen været hans foretrukne medie, hvilket afspejles i det imponerende antal udgivelser han står bag. Hele 21 værker er det blevet til.

Til trods for, at Clements formsprog er dokumentarisk, formår han at forvandle det fotograferede til metaforer for sin egen fortælling. Det dokumentariske får hos ham en poetisk dimension, der for alvor kommer til sin ret i bogformen, hvor en længere og sammenhængende fortælling kan folde sig ud – bogen som medie giver ifølge Clement den bedste samlede forståelse af en fortælling.

Krass Clement er en af dem, der har udgivet flest fotobøger i Danmark og fra 11. marts – 23. april kan man opleve en flig af hans fascinerende forfatterskab hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel.

Facebook

Skriv et svar