Arrangementer: Center for Applied Ecological Thinking

Adventures in the Vegetality of Time: Sexual Difference, Diachrony, and Other Plant Matters 

Time: 29 August 2023, 16:00–18:00 
Place: Læderstræde 20  

A lecture by Professor Michael Marder.

Plants are among the pioneers of sexuality in the history of life. In many plant species, sexual reproduction coexists with asexual reproduction, which, in this case, is called “facultative.” Focusing on vegetal sexuality, we notice that it renders the time of plants diachronous. When plants are in the phase of vegetative growth, they do not develop new reproductive organs, such as the flowers; when plants are in the phase of sexual reproduction, their vegetative growth slows down. In this talk, we will consider the diachronic nature of plant growth and sexual development as a miniature model for the diachronic nature of time itself.

Golden Days i CApE: Andrea Fjordside Pontoppidan og Sophie Wennerscheid, modereret af Line Marie Thorsen 

Tid: 12. september 2023, 15:00–16:30 
Sted: Læderstræde 20

I en samtale mellem litterat og madforsker Sophie Wennerscheid og redaktør og forfatter Andrea Pontoppidan skal vi bringe humanvidenskabelig forskning ud over rampen og kaste lys over kartoflens mange historier. Vi skal blive klogere på, hvorfor planter kan betragtes som partnere i opbygningen af fællesskaber, og hvordan vi kan fremme vores smag for forandring. Arrangementet er en del af den kulturhistoriske festival Golden Days.

Days i CApE: Karin Lorentzen og Line Marie Thorsen, modereret af Sophie Wennerscheid 

Tid: 14. september 2023, 15:00–16:30 
Sted: Læderstræde 20 

I en samtale mellem kunstner og aktivist Karin Lorentzen og kunsthistoriker og miljøantropolog Line Marie Thorsen sætter vi fokus på kunstens rolle i gentænkningen af vores forhold til det danske landskab, og hvordan kunstnere konkret genskaber jorden, vores måde at forholde os til den og dyrke den. Arrangementet er en del af den kulturhistoriske festival Golden Days. Læs mere.

Skriv et svar