KØS Museum for kunst i det offentlige rum søger tre nye undervisere / omvisere / værter (Studenterstilling)

KØS museum for kunst i det offentlige rum søger to skarpe kunstformidlere til en kombineret stilling som underviser, omviser og museumsvært. Museet tilbyder undervisning og omvisning i særudstillinger og i forbindelse med kunstprojekter i offentlige rum. Vi forventer, at du kan formidle imødekommende, levende og inddragende og har personligheden til at tage godt imod vores gæster store som små.

Hvem er vi?

Som museum er vi dedikeret til at kvalificere, formidle og debattere kunst i offentlige rum nationalt og internationalt. Helt aktuelt viser vi særudstillingen Realistic Utopias, der er en gruppeudstilling, hvor den besøgende inviteres til at udforske visioner for fremtidens offentlige rum skabt af kunstnere fra hele verden. Kunstprojekterne undersøger, hvordan kunsten kan få os til at reflektere over omstændighederne for en utopisk virkelighed og være med til at forme dem. Værkerne demonstrerer desuden, hvordan kunst i offentlige rum kan sætte stærke forandringer i gang i os som borgere og samfund og engagere os i centrale spørgsmål i tiden. 

På KØS bestræber vi os på at tilbyde et fyldigt og varieret program knyttet til udstillinger og forskningsprojekter med fx performances, talks, workshops og seminarer. Derudover udvikles der løbende et solidt undervisningsprogram til museets skiftende projekter og udstillinger. Her har vi fokus på nye undervisningsformater i byrum, og vi arbejder med kunstpædagogiske metoder inspireret af samtidskunst, der griber ind i, undersøger og giver os nye perspektiver på offentlige rum. Vi har blandt andet udviklet undervisning i transit på Københavns Hovedbanegård og i S-toget, opsøgt en efterladt silo i Køge og fotograferet glemte og gemte rum i forladt og faldefærdig arkitektur på Refshaleøen. 

Læs mere om KØS her: https://www.koes.dk/

Dine arbejdsopgaver

Du vil arbejde som både underviser, omviser og vært på KØS. Du vil få ca. to faste arbejdsdage ligeligt fordelt mellem undervisning og værtskab. Derudover vil du løbende stå for offentlige og private omvisninger.   

Som underviser deltager du i den daglige drift af afdelingen. Det vil sige udvikling og afvikling af undervisning målrettet folkeskolen, gymnasier mm. 

Som omviser formidler du primært til et voksent publikum i forbindelse med udstillinger, kunstprojekter og arrangementer. 

Som vært står du til rådighed for museets gæster og formidler museets profil, udstillinger, kunstprojekter samt praktisk information.

Vi tilbyder

Grundig oplæring i undervisning, omvisninger og værtskab samt kurser i formidling til forskellige målgrupper. Du vil blive en del af et dynamisk hus og et ambitiøst team, der består af mange unge mennesker, hvor sparring, erfaringsdeling og sociale arrangementer vægtes højt. 

Om dig

Du vil blive en del af det hold, der udgør KØS’ ansigt udadtil, så du skal trives med at være på, også i længere tid af gangen. Du skal i alle tre jobfunktioner have mod på at sætte dig ind i nye stofområder og kunne strukturere og omsætte det til inspirerende og engagerende mundtlig formidling. 

Ansøgning

Har du en stærk kunsthistorisk eller lignende faglighed inden for formidling, kunst og kultur, og har du lyst til at arbejde med formidling af et felt, der er i berøring med mange andre fagområder og som lige nu udvikler sig med enorm fart, så send en kortfattet motiveret ansøgning med CV og eksamenspapirer til Sara Ravn, ss@nullkoes.dk.

Ansøgningsfrist d. 01.03.2023. 

For yderligere information kontakt Museums- og værtskabsmanager Sara Ravn på ss@nullkoes.dk / 31 31 00 44 og Undervisningsansvarlig Sofie Andreassen på san@nullkoes.dk eller 31 56 11 11

Skriv et svar