Økopoetisk seminar med halv pris for studerende


Rungstedlund byder lørdag den 12. oktober kl. 11-15 indenfor til et økopoetisk seminar, hvor forfatterne Dy Plambeck og Ursula Andkjær Olsen, redaktionschef Lene Wissing, ornitolog og litterat Mads Bunch samt professor i geologi Minik Rosing på hver deres facon vil belyse forholdet mellem natur, mennesker og litteratur. Det bliver en dag med oplæg, debatter og en sanselig vandring i fuglereservat og park.

Mennesket har altid haft en trang til at markere sig, og ind imellem skille sig fra naturen. Det har haft indflydelse på, hvordan vi i dag opfatter mennesket og naturen som adskilte størrelser, og det har haft indflydelse på, hvordan mennesket opfører sig i forhold til naturen. På grund af de klimaforandringer vi står over for er menneskets forhold til naturen højaktuel, og det undersøges helt konkret i den nye økopoetiske og økokritiske litteratur. Med udstillingen ”De nordiske norner” stiller Karen Blixen Museet, i et nordisk samarbejde med Sverige og Norge, skarpt på hvordan den nordiske natur også i begyndelsen af det 20. århundrede var helt centralt hos de store forfattere Selma Lagerlöf, Sigrid Undset og Karen Blixen.

Menneskets forhold til naturen er særligt relevant på Karen Blixens Rungstedlund, fordi hun i 1958 valgte at etablere et fuglereservatet, en arv der holdes i hævd den dag i dag, og som fortsat er en essentiel del af et besøg på Rungstedlund. I 1954 skriver Blixen til professor Aage Henriksen: ”Jeg kan slet ikke se, at der er nogen grænse mellem naturen og mennesket. Men jeg er jo ikke så dum, at jeg ikke ved, at de andre ser denne grænse tydeligt, heller ikke, at jeg ikke nogenlunde ved hvad du mener dermed…..

Arrangementet er støttet af 15. Juni Fonden, som takkes. Husk påklædning efter vejret til gåturen i parken. Billetter til seminaret koster 495 kr. (250 kr. for studerende). Prisen er inkl. formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskage samt entré til museet. Billetter kan købes på https://billetto.dk/e/okopoetisk-seminar-pa-rungstedlund-billetter-381673/ eller i museumsbutikken.

Skriv et svar