CPH:DOX udstiller et udsnit af verdens bedste VR-værker

Fra d. 20. marts er CPH:DOX tilbage med et kunstnerisk tværsnit af verden anno 2019 og ud over 200 film, koncerter og debatter, præsenterer festivalen de bedste VR- og interaktive værker fra hele verden: hele 21 af slagsen kan publikum lade sig omslutte af på årets festival.  

På en af verdens største dokumentarfilmfestivaler, CPH:DOX, kan publikum i år opleve et stort udvalg af tidens bedste VR-værker: hele syv Virtual Reality-installationer, to Augmented Reality-oplevelser og yderligere tolv Virtual Reality-filmværker i festivalens VR-biograf.

CPH:DOXs Inter:active- udstilling præsenterer ni interaktive installationsværker med 260-graders VR. Du kan bla. opleve værket ‘Spheres’,som fortæller en historie, der er alt for kompleks til at passe ned i det ellers ofte korte VR-format (kollisionen af to sorte huller!) og viser, hvordan noget så besværligt at visualisere alligevel kan bringes til live gennem et kunstnerisk samarbejde. Værket er instrueret af amerikanske Eliza McNitt, og produceret af Darren Aronofsky. Det har lige være vist i Rockefeller Center i New York, hvor billetter kostede 50 dollar. På CPH:DOX kan du opleve det ganske gratis!

Inter:active byder herudover også på verdenspremiere på Shezad Dawoods martime totalværk ‘Leviathan’, der er udviklet i samarbejde med marinebiologer, neurologer og fremtidsforskere; de danske VR-animierede ‘Songbird’ og ‘Re-animated’, der begge slår bro mellem naturvidenskab og kunst, og ‘The Master’s Vision’, der gennem tre VR-værker indbyder til at udforske det kreative rum som malerne Munch, Friedrich og Monet forsøgte at fange i deres kunst. Det tema udforskes desuden yderligere i ‘Isle of the Dead’, der vises i VR:Cinema.

CPH:DOXs viser i alt tolv Virtual Reality-værker i VR:Cinema i år, som er fordelt på fire kategorier; VR:ART,der viser, hvor alsidigt kunst kan udforskes, VR:VISION, der giver indblik i hvordan  – og hvorfor – store kunstnere skaber deres værker. VR:FICTION, som handler om virkelighedsnært og presserende dilemma, der er med til at definere hovedkaraktererne, samt VR:COSMIC, hvor du først er med til den største valfart i verden og ender helt ude i det psykedeliske kosmos.

CPH:DOXs festivalcentrum på Kunsthal Charlottenborg er indrettet af CPH:DOXs hovedsponsor Normann Copenhagen, i samarbejde med Maria Bruun og Anne Dorthe Vester for MBADV Studio.

VR:Cinema er åben hver der under festivalen og entré er 40 kr. Inter:active udstillingerne er åbne hver dag under festivalen fra kl. 11-14, 15-18 og 19-22, og er gratis udstillinger.

Læs mere om filmene i VR:Cinema og Inter:active på https://cphdox.dk/program/charlottenborg/interactive/

Skriv et svar