Kunsthal Charlottenborg søger praktikanter til efteråret 2019

Kunsthal Charlottenborg søger to praktikanter til efteråret – en kommunikationspraktikant og en udstillingspraktikant. For begge stillinger gælder det, at vi søger praktikanter til en studierelateret praktik med start i august 2019. Ansøgningsfristen er senest den 22. april 2019 kl. 12.

Kunsthal Charlottenborg præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede kunstnere fra både ind- og udland. Udstillingsprogrammet suppleres med en lang række aktiviteter som artist talks, performances, koncerter og filmvisninger. Praktikstillingen fordrer indsigt og interesse i samtidskunst og moderne kunst og kultur, og som praktikant vil du indgå i et lille men velfungerende team. Læs mere nedenfor.

KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT
I kommunikationsafdelingen vil man bl.a. stifte bekendtskab med:

– Opdatering af hjemmeside
– Opdatering af sociale medier
– Opsætning af online nyhedsbreve
– Produktion af pressemeddelelser, nyheder og artikler
– Kommunikative ad hoc-opgaver

Hvad kræver det af dig?
Du er i gang med en videregående uddannelse, gerne indenfor det kommunikative felt, og praktikforløbet indgår som del af uddannelsen. Det er fordel, hvis du har interesse for og viden om samtidskunst, men det er ikke en forudsætning.

Du skal interessere dig for at skrive og formulerer dig godt på både dansk og engelsk. Du har en god grammatisk forståelse, er skarp til korrektur og er superbruger af Office-pakken. Derudover må du gerne være en erfaren bruger af sociale medier, særligt Facebook og Instagram, det er en fordel hvis du har kendskab til billedbehandling i Photoshop og også gerne InDesign og du har modet til at kaste dig over en masse nye og forskelligartede opgaver.

Stillingen som kommunikationspraktikant er alsidig og du får mulighed for at arbejde med en bred vifte af kommunikationsopgaver. Du er som praktikant initiativrig, struktureret, servicemindet og du bliver motiveret af en hverdag med mange skiftende projekter og varierende deadlines.

UDSTILLINGSPRAKTIKANT
Til vores udstillingsafdeling søger vi en dygtig og alsidig kollega, der især kommer til at beskæftige sig med opgaver indenfor flg. områder:

– Research og planlægning
– Udstillingsproduktion
– Realisering af udstillinger og afvikling af events
– Formidling, kommunikation
– Administration

Hvad kræver det af dig?
Vi forestiller os, at du er i gang med en videregående uddannelse indenfor kunst og kultur (fx kunsthistorie, visuel kultur, moderne kultur). Praktikforløbet er planlagt til at vare et semester og tilrettelægges efter de af universitetet udstukne retningslinjer for en meritgivende praktik. Du skal have interesse for og også meget gerne viden om samtidskunst, og det er en fordel, hvis du har erfaring med produktion af udstillinger eller events.

Stillingen som udstillingspraktikant er meget alsidig, og du vil komme til at have ansvar for flere forskellige projekter, som regel samtidig. Vi søger derfor en initiativrig person, der kan arbejde selvstændigt, samvittighedsfuldt og struktureret. Du har et køligt overblik og er ikke er bange for også at smøge ærmerne op og hjælpe os med de mange ad hoc opgaver, der også er en del af hverdagen i kunsthallen. Du er tillige god til at kommunikere, både skriftligt og mundtligt, og mestrer dansk såvel som engelsk.

Som praktikant kan vi tilbyde dig:
– En masse erfaring med spændende, studierelaterede opgaver
– En mulighed for at få den arbejdsrelaterede erfaring, som der er brug for i de ’rigtige’ jobs
– At du bliver en del af et lille men passioneret team

Praktisk info om ansættelse og ansøgning:
Ansøgningsfrist: Mandag 22. april 2019 kl 12.
Start: August 2019.
Periode: Ideelt set fra primo august til ultimo december 2019.
Antal timer: Der er tale om ca. 30 timer / 4 dage om ugen, men vi tager selvfølgelig hensyn til praktikantens forpligtelser i forhold til studiet, fx. projekter og eksaminer.
Løn: Stillingen er ulønnet.

Ansøgninger til stillingen som kommunikationspraktikant sendes til kommunikationsansvarlig Jeannie Møller Haltrup på jmh@nullkunsthalcharlottenborg.dk. For spørgsmål angående stillingen kan du ringe på 3374 4629.

Ansøgninger til stillingen som udstillingspraktikant sendes til kurator Henriette Bretton-Meyer på hbm@nullkunsthalcharlottenborg.dk. For spørgsmål om stillingen kan du ringe på 3374 4680.

Ansøgning (max 1 side) og CV (max 1 side) skal være os i hænde senest den 22. april 2019 kl 12.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Forfatter: Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa, hvor der præsenteres et ambitiøst program bestående af udstillinger og events med stærkt internationalt fokus. Charlottenborgs program er delt op i tre sæsoner om året. Hver blok indeholder enten en stor gruppeudstilling eller en retrospektiv udstilling, samt mellem-stor soloudstilling og en række af events såsom artist talks, performances og videovisninger. De mange forskellige aktiviteter retter sig mod et bredt publikum både i og omkring København, som gør Charlottenborg til dét centrale samlingspunkt for samtidskunst i byen.

Skriv et svar