Gratis åbning af Europaprogram m. filmpremiere, udstilling og øl

Kom med til gratis åbningsaften for CPH:DOXs store Europa-program om demokratiets tilstand og de europæiske idéers historie. Mød internationale kunstnere som Monica Bonvicini og Europa-eksperterne Uffe Østergaard og Jens-Peter Bonde, oplev verdenspremieren på ‘Democracy Ltd’, kom med til fernisering på udstillingen ‘Europa Endlos’ og skyl det hele ned med kolde Anarkist-øl – alt sammen gratis. Læs mere om åbningen her.

Bliv sammen med CPH:DOX og Kunsthal Charlottenborg klædt på til Europaparlamentsvalget den 26. maj, når vi med både film og udstilling præsenterer et grundigt øjebliksbillede af Europa anno 2019, hvor tilliden til fællesskabet svigter, politikerleden vokser og hvor masserne er blevet uforudsigelige. Hele arrangementet præsenteres i samarbejde med Anarkist og Theodor Schiøtz Brewing Co. og er støttet af Europa-Nævnet.

Om Europa Endlos

Kunsthal Charlottenborg sætter i 2019 Europa og EU på dagsordenen med den internationale gruppeudstilling ’Europa Endlos’ kurateret af Henriette Bretton-Meyer og præsenteret i samarbejde med CPH:DOX.

’Europa Endlos’ præsenterer en række af tidens toneangivende internationale kunstnere: Monica Bonvicini, Jeremy Deller, Jimmie Durham, Olafur Eliasson, Fischli Weiss, Daniil Galkin, Sara Jordenö, Bouchra Khalili og Wolfgang Tillmans. Gennem installation, skulptur, film og foto beskæftiger de sig med en række temaer som identitet, grænser, fællesskab og migration.

Udstillingen løber over et forår markeret af to afgørende begivenheder i europæisk politik: Storbritanniens annoncerede udmeldelse af EU-fællesskabet 29. marts 2019 og Europa-Parlamentsvalget 26. maj 2019. Begge dele sætter demokratiet på prøve og berører EUs mange millioner indbyggere, der med det kommende valg får mulighed for at få indflydelse på Europa og forholdet til resten af verden.

Læs mere om udstillingen:
kunsthalcharlottenborg.dk/da/udstillinger/europa-endlos/

Info:
Under CPH:DOX 20.-31. marts 2019 er der gratis entré til udstillingen. Efter festivalen gælder Kunsthal Charlottenborgs normale entré (90 kr.). Udstillingen vises indtil 11. august 2019.

Foto: Daniil Galkin, Tourniqet, 2013. Foto af Sergey Illin.

Forfatter: Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa, hvor der præsenteres et ambitiøst program bestående af udstillinger og events med stærkt internationalt fokus. Charlottenborgs program er delt op i tre sæsoner om året. Hver blok indeholder enten en stor gruppeudstilling eller en retrospektiv udstilling, samt mellem-stor soloudstilling og en række af events såsom artist talks, performances og videovisninger. De mange forskellige aktiviteter retter sig mod et bredt publikum både i og omkring København, som gør Charlottenborg til dét centrale samlingspunkt for samtidskunst i byen.

Skriv et svar