Fernisering & bogreception / Naevus Flammeus – Linda Hansen

naevus flammeus Linda Hansen 32

Fredag den 29. april byder Fotografisk Center og Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel velkommen til bogreception og fernisering på Linda Hansens nye fotobog, ‘Naevus Flammeus’ og udstillingen af samme navn.

Spekulationer og forestillinger om modermærket med den medicinske betegnelse Naevus Flammeus er mange, og mærkerne er den dag i dag fortsat genstand for fascination og mystik.

Linda Hansen har i sit fotografiske arbejde ofte taget afsæt i minoriteter, oplevelse af individualitet og fokuseret på blikkets rolle i fotografiet. Hansen har med tidligere serier som ‘Life in Plastic’ og ‘Linda Hansen’ skabt fundament for at undersøge. Her ved at portrættere en række mennesker med modermærker og dermed også undersøge og udfordre det blik, der møder dem. Mærket skyldes en medfødt udviklingsforstyrrelse i hudens små kar, og det er som regel synligt allerede ved fødslen, hvor det forekommer hos omkring 0,3 % af alle nyfødte. Fremtoningen kan have forskellig form og størrelse, fra et par millimeter til at dække store hudområder. Mærkerne kan forekomme over hele kroppen, men langt de fleste ses i ansigtet eller på halsen. Et modermærke går ikke væk med alderen. Typisk bliver det gradvis mere markant.

Linda Hansen bryder med etablerede visuelle normer, når hun endnu engang tager fat i et nicheemne. Med bog og udstilling samler hun fotografier, der repræsenterer en gruppe modige mennesker, som er en del af et fællesskab, hvor 0,3 % er ny norm. Stolte viser de deres unikke mærker frem.

Udstillingen ‘Naevus Flammeus’ vises hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel fra 30. april – 20. maj 2016.

Læs mere her

Skriv et svar