Når det personlige bliver politisk – udstilling med Kajsa Dahlberg i Roskilde

Kajsa inviMuseet for Samtidskunst inviterer til fernisering på den svenske kunstner Kajsa Dahlbergs første separatudstilling i Danmark. Udstillingen har titlen THIS TIME, IT’S POLITICAL og præsenterer et udvalg af ældre værker sammen med to helt nye produktioner.

Da Kajsa Dahlberg i 2006 ville forære et eksemplar af Virginia Woolfs bog, A Room of One’s Own, i svensk oversættelse til en ven, viste bogen sig at være udsolgt. Dahlberg fotokopierede derfor en biblioteksudgave af bogen og fik den indbundet. Under dette arbejde bemærkede hun, at tidligere læsere af biblioteksbogen havde skrevet noter i bogens margin og understreget vigtige passager.

Det var begyndelsen på værket, A Room of One’s Own / A Thousand Libraries, som indgår i udstillingen THIS TIME, IT’S POLITICAL på Museet for Samtidskunst. I værket har Dahlberg samlet understregninger og noter fra alle svenske bibliotekseksemplarer af bogen og produceret en ny udgave i 1000 eksemplarer.

I Dahlbergs værk er læsning ikke længere noget, man gør alene. Værket forbinder bogens læsere hen over et halvt århundrede og skaber et læserfællesskab. Den intime, personlige relation imellem læser og bog er blevet et kollektivt og offentligt anliggende. Det personlige er blevet politisk.

THIS TIME, IT’S POLITICAL er den sidste i en serie udstillinger på Museet for Samtidskunst med fokus på kunstneres arbejde med arkiver. Udstillingen er realiseret i samarbejde med LARM Audio Research Archive og er kurateret af Trine Friis Sørensen, kurator og ph.d. stipendiat ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet. På baggrund af et DIVA residency har Dahlberg forud for udstillingen haft lejlighed til at arbejde med DRs radioarkiv, som er udgangspunkt for et af de udstillede værker.

Velkommen til fernisering på fredag d. 1. februar, 2013 kl. 17 -19

Udstillingsperiode 2. februar – 7. april, 2013

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3A

4000 Roskilde

Læs mere om udstillingen og relaterede arrangementer på www.samtidskunst.dk

Skriv et svar