HØJT TIL LOFTET: Oplev kirkerummet på ny!

9 kunstnere har indtaget uKirken på Vesterbro.

Gennem leg med lys, lyd og billeder, inddragende performance og vandrende fotografi- og billedkunstudstilling har de 9 kunstnere sammen skabt en sanselig og medieret natur oplevelse i et kirkerum på Vesterbro.

Kunstnerne har arbejdet stedspecifikt ud fra rummets særprægede arkitektur og har i løbet af den sidste måned udforsket, hvordan kirkerummet kan danne ramme for en samlet kunstnerisk oplevelse under det overordnede tema ‘natur’.

Lørdag d. 7. december kl 17.00 – uKirken på Dannebrogsgade 53 på Vesterbro.
Der er fri entré og vi byder også på lidt at drikke.

Denne stedspecifikke event i uKirken er opsat med henblik på at skabe et styrket tværfagligt samarbejde mellem kunstarterne. Det overordnede tema er en nyfortolkning af naturen gennem kunsten og arkitekturen. Vi håber at kunne udfordre den traditionelle forestillingsstruktur ved først at lade hver kunstner skabe et unikt værk ud fra kirkerummets særlige egenskaber, for så at samle de forskellige værker til et sammenhængende forløb, som vil give en ny oplevelse af rum gennem kunst og natur.

Kirken har tidligere samlet lokalmiljøet på tværs af aldre og sociale grupperinger. Nu hvor mange kirker lukker på Vesterbro, vil vi give et bud på, hvad de kan bruges til, så de igen bliver til centrale mødesteder.

Ved at give plads til fri kunstnerisk udfoldelse i en kulturhistorisk vigtigt bygning, opfordrer vi til, at både kunstnere og publikum nytænker og videreudvikler idéer til en ny brug af kirkerummet.

Eventen afholdes i samarbejde med uKirken og er støttet af Vesterbro Lokaludvalg.

Hold dig opdateret på facebooksiden
Vi ses lørdag d. 7. december kl. 17.00!

 

Skriv et svar